25/9/14

Φίδι στον κόρφο τους η υπηρέτρια

Χρηματοκιβώτιο με 200.000 ευρώ
 
Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης, περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου με περιεχόμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από οικία στην περιοχή της Ανάληψης, η οποία έλαβε χώρα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.
Συνελήφθη για την υπόθεση, δυνάμει σχετικού εντάλματος, απογευματινές ώρες χθες (24-09-2014), στην Ανάληψη, 41χρονη υπήκοος Γεωργίας, πρώην οικιακή βοηθός των ενοίκων, σε βάρος της οποίας αλλά και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, την 29-09-2013, δύο εκ των δραστών εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Ανάληψης, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου και με τη συνδρομή συνεργού τους, που είχε αναλάβει το ρόλο του “τσιλιαδόρου”, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφή και μία φωτογραφική μηχανή, συνολικής χρηματικής αξίας που υπερβαίνει τις 205.000 ευρώ.
Από την αξιοποίηση των στοιχειών προέκυψε ακόμη ότι, οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις (πρόγραμμα) της ενοίκου και τη λεία που θα αποκόμιζαν, από την 41χρονη συνεργό τους, η οποία κατά το παρελθόν εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία της παθούσας.
Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, προκειμένου να αποτρέψουν την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους από τις αστυνομικές Αρχές, εφοδιάστηκαν με τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε άλλους υπηκόους τρίτων χωρών.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, τόσο η 41χρονη όσο και 34χρονος ομοεθνής συνεργός της, έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Υπηρεσίες κατά το παρελθόν, η πρώτη για υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ο δεύτερος για τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, και σύσταση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι , στο πλαίσιο των ερευνών, η δράστιδα που εντοπίστηκε στην περιοχή της Ανάληψης, κατά την έξοδό της από οικία ηλικιωμένου, όπου εργαζόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή, δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας στην Άνω Πόλη, προκειμένου να δυσχεράνει την αστυνομική έρευνα.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της.