18/9/14

Ποτό με εκχύλισμα κάνναβης για την παρέα του Αρχιφύλακα

Τα Ναρκωτικά
 
Συνελήφθησαν προχθές (16-09-2014) ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και χθες (17-09-2014) έξι ημεδαποί, από 20 έως 28 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 25χρονος Αρχιφύλακας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, προχθές, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο Αλβανό υπήκοο, κατά την αποβίβασή του από αμαξοστοιχία του δρομολογίου Κομοτηνής-Αθήνας.
Σε σωματικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 9,5 και 4,5 γραμμαρίων, αντίστοιχα, νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό μεικτού βάρους 13,9 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη μεικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία της προανάκρισης, διενήργησαν χθες, νομότυπη έρευνα σε οικία στην Κομοτηνή, εντός της οποίας βρέθηκαν οι ανωτέρω έξι (6) ημεδαποί.
Κατά την έρευνα στους χώρους της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 5 γραμμαρίων,
  • τριάντα τρία (33) χρησιμοποιημένα τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό,
  • τρεις μεταλλικές θρυμματιστές με υπολείμματα κάνναβης,
  • ξύλινη πίπα με υπολείμματα κάνναβης και εις ναργιλέδες,
  • γυάλινη φιάλη 700 ml, αλκοολούχου ποτού από εκχύλισμα κάνναβης και σιδερογροθιά χρώματος μαύρου.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.