25/9/14

Η καταδίκη άργησε 3 χρόνια

φωτ
Σε οκτώ μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 χτύπησε στο πρόσωπο τηνφωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη την ώρα που απαθανάτιζε κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για το αδίκημα της πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για το σύνολο των κατηγοριών θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο για «σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ».
Απολογούμενος ο αστυνομικός υποστήριξε ότι η φωτορεπόρτερ τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο.
Όμως οι πέντε φωτορεπόρτερ που κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και είχαν μείνει μόνο οι φωτορεπόρτερ δεν έπεφταν χημικά, δεν υπήρχαν την συγκεκριμένη στιγμή επεισόδια, η λεωφόρος Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ προσκόμισαν φωτογραφίες στο δικαστήριο από τη στιγμή της αναίτιας επίθεσης .
Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος είπε πως οι έλληνες φωτορεπόρτερ έκαναν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων και μένουν ατιμώρητοι. Οι υπόλοιποι μάρτυρες είπαν ότι η συνάδερφος τους Τατιάνα Μπόλαρη δεν έχει προκαλέσει ποτέ την αστυνομία ενώ σημείωσαν ότι την ημέρα του συμβάντος είχαν καταγραφεί δύο τουλάχιστον περιστατικά στα οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκρούσεις.