21/8/14

Για μια χούφτα αναβολικά το μακελειό

Καλαμάτα-Μάνη
Καθοριστική η εποπτεία των ερευνών που είχε ο Διοικητής Ασφάλειας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης και η ομάδα του. Αριστερά ο Κώστας Σγουρός και δίπλα του ο Γιάννης Κομμάτης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα δύο θύματα μετά από νυχτερινή διασκέδαση είχαν ραντεβού με τους δύο φίλους τους, από γυμναστήριο της Καλαμάτας, για συναλλαγή που σχετίζονταν με προμήθεια αναβολικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν διαπληκτισμοί αφού τα θύματα φέρεται να είχαν πάρει προκαταβολή 800 ευρώ για να τους παραδώσουν αναβολικά και δεν το είχαν πράξει. Ετσι ο ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε την  καραμπίνα και τους σκότωσε, όταν είδε τον φίλο του να τρώει χαστούκι από τον Καλαματιανό Κώστα Σγουρό.

Οι αξιωματικοί εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία των δύο νεαρών να σχετίζεται με δράση συμμορίας εκβιαστών στην Καλαμάτα αλλά και την αποτρόπαια διπλή δολοφονία του 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011 στην Καλαμάτα. Στο χείλος του γκρεμού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν «φρέσκα» ίχνη από ελαστικά ΙΧ με τα οποία πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκαν οι σωροί των δύο άτυχων νεαρών οι οποίοι πιθανολογείται ότι πυροβολήθηκαν σε άλλο σημείο και τα άψυχα σώματά τους μεταφέρθηκαν στο σημείο ρίψης τους.

Οι δύο νεαροί φέρεται να είπαν στις δύο συντρόφους τους και σε μέλη των οικογενειών τους ότι μεταβαίνουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Βέργας στην Καλαμάτα -στον δρόμο με κατεύθυνση στην Καρδαμύλη- όπου φέρεται να είχαν συνάντηση με άγνωστα άτομα. Ωστόσο σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες ποτέ δεν έδωσαν παρόν στο ξενοδοχείο. Πάντως η έρευνα των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ έχει εστιασθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο προκειμένου να γίνει αντιληπτό ποιοι μπορεί να ήσαν αυτοί που θα συναντούσαν τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των νεαρών, που διαμένει στη Σάμο και είχε γνωριστεί με τον Μεσήνιο φίλο του σε στρατόπεδο του νησιού, είχε μεταβεί στην Καλαμάτα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ερωτήματα στους αστυνομικούς για τον βαθμό εμπλοκής του σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη ενέργεια που μπορεί να προκάλεσε εγκληματική επίθεση σε βάρος του. Το άλλο θύμα ζούσε, προ δύο ετών, στην Αθήνα και εργάζονταν σε εταιρεία με συμπληρώματα διατροφής.
Μάλιστα η χρήση καραμπίνας σε εν ψυχρώ εκτέλεση είχε προβληματίσει τους αστυνομικούς για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών αφού συνήθως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις -με ποινικούς δράστες- χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα. Γι αυτό εξετάζονται κι άλλες παράμετροι της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ως δράστες του διπλού εγκλήματος του 2011 είχαν συλληφθεί στο Πόρτο Ράφτη, ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας το Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής κατ εντολή ενός 52χρονου αρχιμπράβου της Καλαμάτας. Τότε, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος.