22/8/14

Τίγκα στην Αμφιλοχία

Τα Κατασχεμένα
 
 
 
Χθες (21-08-2014) το απόγευμα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν δύο εμπόρους ναρκωτικών, που μετέφεραν περισσότερα από (115) κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Αμφιλοχία, εντοπίστηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος ημεδαπός και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, ήταν έμφορτο με (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (115.300) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη και ο 26χρονος δράστης, ο οποίος επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, λειτουργούσε ως προπομπός, ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.