25/7/14

Οδοστρωτήρας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

Στερεά Ελλάδα: Οι στιγμές δράσης
 
 
Και να μη ξεχνάμε πως αυτές οι περιοχές μαστίζονται από γυφτοσυμμορίες
 
Η συστηματική και στοχευμένη παρουσία των αστυνομικών των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εχει ως αποτέλεσμα να καταπολεμούνται σε καθημερινή βάση παραβατικές συμπεριφορές, που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Με κύριο μέλημα την άμεση αστυνομική ανταπόκριση, δόγμα της οποίας αποτελεί «Η Αστυνομία κοντά στον Πολίτη», δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό μη νόμιμων αλλοδαπών, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, της επαιτείας, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.
Ειδικότερα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις προαναφερόμενες επιχειρησιακές ομάδες, πραγματοποίησαν (31.359) ελέγχους ατόμων, προσήγαγαν (3.674) άτομα και προέβησαν στη σύλληψη (880) ημεδαπών και αλλοδαπών, για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Από τις ανωτέρω συλλήψεις ξεχωρίζουν :
  • (99) για κλοπές και διαρρήξεις.
  • (248) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • (306) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
  • (84) για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και ελέγχων ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη, ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά δισκία κ.λπ.), όπλα (κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, στιλέτα, σιδερογροθιές, γκλοπς κ.λπ.), είδη λαθρεμπορίου (λαθραία πακέτα τσιγάρων και αδασμολόγητος καπνός), είδη παρεμπορίου (CDs, DVDs κ.λπ.), διαρρηκτικά εργαλεία, προϊόντα κλοπών κ.α.
Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση και δράση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε., η οποία εντάσσεται στο πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης και στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποτελεί βασικό πυλώνα της αστυνομικής ανταπόκρισης στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.