4/7/14

Έκλεβαν στην μάνικα τους οδηγούς

Ίλιον
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-7-2014 στο Ίλιον, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, εργαζόμενοι σε πρατήριο υγρών καυσίμων, για κλοπή και απάτη κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν. «περί οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών». Αναζητείται για τα ίδια αδικήματα η 41χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του πρατηρίου.
Προχθές (2-7-2014) το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ίλιον για έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διενεργήθηκε λιτρομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω πρατήριο εξαπατούσε τους ανυποψίαστους οδηγούς, προμηθεύοντας καύσιμα για ανεφοδιασμό των οχημάτων τους με αποκλίσεις άνω του επιτρεπτού ορίου και σε σημαντικό ποσοστό που προσέγγιζε το 5% λιγότερο από την ένδειξη της αντλίας.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τηλεχειριστήριο, με το οποίο οι δράστες επενέβαιναν από απόσταση στο λογισμικό των αντλιών, ώστε σε περίπτωση ελέγχου να επαναπρογραμματίζονται οι αντλίες και να παρέχουν την ορθή ποσότητα καυσίμου.
Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρατήριο λειτουργεί χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια λειτουργίας.