26/6/14

Με φυτά ...

Tα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν  στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 43 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας φυτών κάνναβης και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας αξιοποιώντας πληροφορίες για συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, εντόπισαν και έθεσαν υπό επιτήρηση τρεις φυτείες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Οι δύο ημεδαποί, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέβησαν χθες το βράδυ στο χώρο των φυτειών, όπου και συνελήφθησαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες καλλιεργούσαν στις τρεις φυτείες συνολικά τριάντα πέντε (35) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνονταν από (50) εκατοστά έως και (130) εκατοστά περίπου. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τρεις φυτείες οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος των δενδρυλλίων με την τοποθέτηση λάστιχων ποτίσματος.
Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (12) εκατοστών, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ανωτέρω όχημα.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα,
  • έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης , καλλιεργούμενα στην αυλή της οικίας, ύψους (70) έως (180) εκατοστών και
  • σπόροι κάνναβης βάρους (12) γραμμαρίων.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.