27/6/14

Κι άλλοι μέσα ...


Επτά ακόμη προφυλακίσεις για την ηρωϊνη στο  «Noor one»
 
Προφυλακιστέα κρίθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα επτά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, των 986,6 κιλών που μεταφέρθηκε με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» στη χώρα μας και εντοπίστηκε σε άλλη επιχείρηση του λιμενικού στο Κορωπί σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες.

Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης ένας 41χρονος Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου.

Για την ίδια επίσης υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέα άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ένας 32χρονος αλουμινοκατασκευαστής.

Επίσης ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο «Νoor One» και αναμένεται να υπάρξει έλεγχος τις προσεχείς ημέρες υπό την εποπτεία εισαγγελέα στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες ποσότητες ηρωίνης σε κρύπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη με ειδικές συσκευές εξετάστηκαν σωστικά μέσα του πλοίου και δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά.