13/6/14

Θανατηφόρα παρεξήγηση

 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών Υπηρεσιών Τάξης Ηλείας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, υπόθεση εκτροπής επιβατηγού αυτοκίνητου σε αρδευτικό αυλάκι που έγινε χθες (12-6-2014) τα ξημερώματα, στο 4Ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ανδραβίδας – Κυλλήνης και είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας και τον τραυματισμό ενός 35χρονου ομοεθνή του.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (12-6-2014) αργά το βράδυ, στον Πύργο, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 58, 55 και 48 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της θανατηφόρας βλάβη, της βαριάς σωματικής βλάβης και της ψευδορκίας.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι τρεις Έλληνες και οι δυο Βούλγαροι, ενώ διασκέδαζαν, με διαφορετικές παρέες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μυρσίνη Ηλείας, φιλονίκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο 58χρονος ημεδαπός να γροθοκοπήσει τον 35χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μαζί με τον ομοεθνή του επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 58χρονος μαζί με τον 55χρονο καταδίωξαν με δικό τους όχημα τους δυο αλλοδαπούς και μετά από απόσταση περίπου δυο χιλιόμετρων, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα εμβόλισαν το προπορευόμενο αυτοκίνητο, το όποιο εξετράπη της πορείας του πέφτοντας σε αρδευτικό αυλάκι.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 27χρονου συνοδηγού του οχήματος και ο τραυματισμός του 35χρονου οδηγού του.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα, που προέκυψαν από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντόπισαν το 58χρονο ημεδαπό και σε έλεγχο που ενήργησαν στο όχημα του διαπιστώθηκε, μετά από ειδική πραγματογνωμοσύνη, η εμπλοκή του στο τροχαίο ατύχημα.
Το όχημα του 58χρονου κατασχέθηκε ενώ κατά την εξέλιξη των ερευνών συνελήφθη και ο 46χρονος, καθότι εξεταζόμενος, παρότι γνώριζε τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, κατέθεσε ψευδώς προκειμένου παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατούνται για να απολογηθούν στο Ανακριτή Ηλείας.