6/6/14

Τι τρέχει με τη ληστεία στο Συκούριο!

Ξυπνούν μνήμες ...

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από ένοπλη ληστεία που έγινε την Πέμπτη στο Συκούριο Λάρισας, μια περιοχή με συμβολικό χαρακτήρα καθώς την είχαν «προτιμήσει» και τα μέλη της «17 Νοέμβρη» με την αφαίρεση πολεμικού υλικού από στρατόπεδο παραμονές Χριστουγέννων του 1989.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν, με βάση τη μεθοδολογία των δραστών, να εμπλέκεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, ενώ εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα.
Η ληστεία έγινε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη. Τρία άτομα που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένα με περούκες και ψεύτικα μουστάκια ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και έμειναν στο κατάστημα επί μισή ώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περίμεναν για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση. Στο διάστημα αυτό τέσσερις πελάτες μπήκαν στην τράπεζα και ακινητοποιήθηκαν και αυτοί από τους δράστες.
Τελικά αφαίρεσαν πάνω από 150.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο και πυρπόλησαν λίγη ώρα αργότερα.
Εκτιμάται πως διέφυγαν με άλλο όχημα στο οποίο ενδεχομένως υπήρχε συνεργός τους.
Ο τρόπος δράσης κινητοποίησε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας μεταβαίνει στη περιοχή μαζί με στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Άλλωστε στη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στο Βελεστίνο της Μαγνησίας, είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2013 άλλη ένοπλη ληστεία τράπεζας που αποδίδεται στον Ν. Μαζιώτη.
Παράλληλα θα εξεταστεί οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη περιοχή ενώ θα ερευνηθεί κάθε σημείο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά της τράπεζας για την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων ή και γενετικού υλικού. Επιπλέον θα ληφθούν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες