21/6/14

Έκανε το χειρούργο με ... προκαταβολές

Κατερίνη: Μεγάλο ταλέντο ο 52χρονος
Μόνο επιθέματα στήθους δεν έλεγε ότι έβαζε ο απατεώνας
 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης δεκαέξι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών το τελευταίο δίμηνο στην Κατερίνη.
Συνελήφθη χθες (20.06.2014) το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας 52χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος μίας ημεδαπής 46 ετών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι γιατρός Δημόσιου Νοσοκομείου και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης για την 46χρονη, της απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά.
Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 52χρονος με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε άλλους δεκατέσσερις πολίτες, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσεων και ραντεβού, ενώ με την ίδια ιδιότητα εξαπάτησε έναν εκ των προαναφερομένων πολιτών δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε για την πρόσληψη σε κλινική συγγενικού του προσώπου.
Επιπλέον, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη καταστήματος ιατρικών ειδών, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε μεταξύ αυτού και των ασθενών του για την προμήθεια ειδών από το κατάστημά του ανωτέρω, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Όπως διαπιστώθηκε, από αρχές Μαΐου του έτους 2014 έως σήμερα, ο 52χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του 52χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.