14/6/14

Αθίγγανοι έσπρωχναν ηρωίνη στην Καλαμάτα

Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας Μεσσηνίας, αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, τέσσερις άνδρες ηλικίας 24, 32, 58 και 61 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 60χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Επιπλέον, κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -871,10- γραμμαρίων.
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των -220- ευρώ.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • Αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία-διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.