28/6/14

... Σιτάρι θάνατος

 
 
Σήμερα (28-06-2014) περίπου στις 04:15΄τα ξημερώματα, στην 140η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα προς Αθήνα), Δ.Χ.Φ. επικαθήμενο με ρυμουλκό, έμφορτο με σιτάρι, που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, ανετράπη και ακινητοποιήθηκε κάθετα εντός του οδοστρώματος.
Στη συνέχεια δεύτερο Δ.Χ.Φ. επικαθήμενο με ρυμουλκό, επίσης έμφορτο με σιτάρι, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, επέπεσε στο πρώτο φορτηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε και αυτό εντός του οδοστρώματος.
Ακολούθως Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε επίσης η 41χρονη σύζυγός του, επέπεσε και αυτό στο πρώτο φορτηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε ομοίως εντός του οδοστρώματος.
Συνεπεία του ανωτέρω τροχαίου ατυχήματος, τραυματίστηκε σοβαρά ο 40χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.
Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά η 41χρονη συνοδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, η οποία διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου αφού της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα αποχώρησε.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.
Στο σημείο ελήφθησαν άμεσα όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα τροχαίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των οχημάτων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης άλλου τροχαίου ατυχήματος.
Ειδικότερα η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα από την 141η χ/θ έως και την 139η χ/θ, διεξαγόταν από την 04:30΄ώρα δια μέσου παραδρόμου του αυτοκινητόδρομου.
Την 11:15΄ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά.
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.