27/6/14

Αθώος ο Χτενάς για τους 3 φόνους

Ο Ανδρέας Χτενάς για ένα έγκλημα που έγινε πριν από 13 χρόνια συνελήφθη μόλις πριν τρεις μήνες
Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας ο 57χρονος επιχειρηματίας από την Καβάλα που κατηγορούνταν για υπόθεση τριπλής δολοφονίας στη Θάσο πριν από 13 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για την πολύκροτη υπόθεση της τριπλής ανθρωποκτονίας που είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά, καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα.

Το δικαστήριο στην απόφασή του που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, έκρινε ότι υπήρχαν μόνο ενδείξεις για την ενοχή του κατηγορημένου και όχι αποδείξεις.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του είχε ζητήσει  την ενοχή του επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας και οι συνήγοροί του καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που κράτησε τέσσερις μέρες και στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από ογδόντα μάρτυρες, επέμεναν ότι την ημέρα και την ώρα των γεγονότων, ο 57χρονος ήταν σε διαφορετικά σημεία και με συγκεκριμένους ανθρώπους.

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν από την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης του καβαλιώτη επιχειρηματία.

Το χρονικό του τριπλού εγκλήματος

Το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στα μέσα Ιουνίου 2001, με θύματα τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της βιομηχανίας ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά. 

Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. 

Όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας μάλλον να διαφύγει. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής είχε βρει «χαριστικές βολές».

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2002 σημειώθηκε μία ακόμη δολοφονία, του Γεώργιου Σιδηρόπουλου, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Καβάλα που συνδέεται με την υπόθεση.