31/5/14

Φέξε μου και γλίστρησα ...

Καναλάκι: Καλέστε το "100"

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπως στο Καναλλάκι, το Λούρο και το Θεσπρωτικό υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ανά βάρδια, ο οποίος θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και εφόσον προκύψει περιστατικό να κλειδώσει το τμήμα και να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος χωρίς μάλιστα να έχει την κάλυψη ενός δεύτερου αστυνομικού.
Το γεγονός το επιβεβαιώνει και η ανάρτηση ταμπέλας που έχει τοποθετηθεί στο κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου και ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης να καλούν το 100 της Πρέβεζας.
Τα απομακρυσμένα χωριά τόσο του Φαναρίου όσο και της Λάκκας Σουλίου αποτελούν λόγω και της έλλειψης αστυνόμευσης εύκολο στόχο για κακοποιούς οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους κλέβουν και τους κακοποιούν όπως πρόσφατα σημειώθηκε σε χωριό του Λούρου. Nα σημειώσουμε ότι «κρούσεις» προς τους αρμόδιους έχουν γίνει πολλές φορές τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης) λύση ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. Το 2012 μάλιστα στον Λούρο είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού από τους κατοίκους και τους φορείς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη αστυνομικών και περιστατικά που είχαν προκληθεί από παραβατική δράση οικογενειών Ρομά.