16/5/14

Δυνατή υπόθεση Ν/Α Αττικής

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ξεδόντιασε την εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες σε πολυκαταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, έκρηξη σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων.
Για την υπόθεση αυτή πιάστηκαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 26 και 33 ετών και μία 27χρονη υπήκοο Αλβανίας. Βαρύνονται με τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πρόκλησης έκρηξης, κλοπής, πλαστογραφίας, απείθειας, ληστείας κατά συναυτουργία καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 25-04-2014, οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας παιχνιδιών στη Λ. Βάρης - Κορωπίου και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του καταστήματος, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν 8.000 ευρώ περίπου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή και διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Βούλα Αττικής.
Στο εσωτερικό του οχήματος βρήκαμε και κατασχέσαμε, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια, ένα μαχαίρι, μία μπαλακλάβα, γάντια και δύο σκούφους, ενώ όπως προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ο αριθμός πλαισίου του ήταν παραποιημένος.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στοιχεία και πειστήρια που βρέθηκαν, τόσο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους, όσο και σε αντικείμενα που απέρριψαν κατά μήκος της διαδρομής.
Για τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιηθήκαν συστηματικές έρευνες, αναζητήσεις και εξακριβώσεις και τελικά προχθές (14-05-2014) πιάστηκαν οι  δυο δράστες, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής.
Σε έρευνες στις οικίες των δραστών, βρήκαμε και κατασχέσαμε ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, μία (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , καθώς και το χρηματικό ποσό των 11.750 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες από το έτος 2011 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού διέπρατταν κυρίως ένοπλες ληστείες, αποκομίζοντας διάφορα χρηματικά ποσά. Παράλληλα στην εγκληματική τους δράση περιλαμβάνεται και έκρηξη σε κατάστημα, με τη χρήση αυτοσχεδίου μηχανισμού.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες περιπτώσεις :
  • Μεσημβρινές ώρες της 26-02-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο καταστήματος εμπορίας παιχνιδιών στον Άλιμο Αττικής και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.762 ευρώ.
  • Βραδινές ώρες της 15-03-2014, εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Γλυφάδα Αττικής και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
  • Ξημερώματα της 05-02-2014, στον Κορυδαλλό Αττικής, ο 26χρονος, με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, προκάλεσε έκρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ταβέρνα και διέφυγε με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η 27χρονη.
  • Το βράδυ της 16/17-11-2011 ο 26χρονος αφαίρεσε από την περιοχή της Γλυφάδας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα συναφή αδικήματα