3/5/14

Ομογενής ο δολοφόνος στη Νέα Χιλή

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας του 63χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 28-4-2014 το πρωί, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, με κίνητρο τη ληστεία.
Πρόκειται για 43χρονο ομογενή από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.
Ως προς το χρονικό της σύλληψης, μετά την τηλεφωνική ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών για τη διάπραξη του εγκλήματος, υπήρξε άμεσα ευρεία κινητοποίηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας συγκροτήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Παράλληλα διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες στο σημείο και στον ευρύτερο χώρο διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιο αναλυτικά, στις έρευνες συμμετείχε προσωπικό όλων των υπηρεσιών Ασφαλείας, Τάξης, Τροχαίας και Αλλοδαπών της Αλεξανδρούπολης, των Ειδικών Ομάδων, Δίωξης Παράνομης μετανάστευσης, Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς επίσης και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ήταν ο εντοπισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα, στη Νέα Χιλή, της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους .
Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το δίκυκλο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε δύο διαφορετικά σημεία, ο χαρτοφύλακας του 63χρονου, πιστόλι κρότου – αερίου, δυο κουκούλες τύπου full face , σάκος καθώς και ρουχισμός, είδη τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) κάλυκες και δύο (2) φυσίγγια των 9 mm .

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, τις μεσημβρινές ώρες τις ίδιας ημέρας (28-4-2014), εντοπίσθηκε κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή της Νέας Χιλής, ο 43χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από τον 63χρονο (10.100 ευρώ).
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διακεκριμένες κλοπές, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και αποφυλακίσθηκε την 11-4-2014.
Ο συλληφθείς την 29-4-2014 οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή, όπου και οδηγήθηκε σήμερα.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.