16/5/14

Φορτηγό με 99 λαθρομετανάστες στην Κρήτη

Συνελήφθησαν, χθες (15.05.2014), το μεσημέρι, σε περιοχή, Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αρχανών - Αστερουσιών, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 48 ετών, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και Ηρακλείου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία και με τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, διαπιστώθηκε, ότι χθες (15.05.2014) το μεσημέρι, από οικία στο Ηράκλειο, επιβιβάστηκαν πενήντα (50) αλλοδαποί σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια σε επαρχιακή οδό το προαναφερόμενο όχημα, συναντήθηκε με δεύτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και από κοινού συνέχισαν την πορεία τους, με κατεύθυνση τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, οι οδηγοί των ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, αφού προηγουμένως είχαν αποβιβαστεί από τα οχήματα οι μη νόμιμοι μετανάστες.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσάρας και Ηρακλείου, ενενήντα εννέα (99) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, Αιγύπτου, Συρίας και Μπαγκλαντές, εκ των οποίων οι εξήντα επτά (67) άντρες, δέκα (10) γυναίκες και είκοσι δύο (22) παιδιά.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι και το δεύτερο όχημα, είχε ομοίως επιβιβάσει, από οικία στο Ηράκλειο, σαράντα εννέα (49) από τους προαναφερόμενους μη νόμιμους μετανάστες.
Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Τα εν λόγω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.