3/5/14

Βρέθηκαν οι ληστές της 88χρονης

Τα Κλεμμένα
 
Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, η ληστεία που διαπράχθηκε την 16-03-2014, σε βάρος 88χρονης ημεδαπής στην οικία της, στην πόλη της Λαμίας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη χθες (02-05-2014) το απόγευμα στη Λαμία, με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον κα. Ανακρίτρια Λαμίας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη ομοεθνών συνεργών του (εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 31 και 25 ετών), οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα πρώτες πρωινές ώρες της 16-03-2014, δύο από τους δράστες , έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν την οικία της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν και άσκησαν σε βάρος της σωματική βία, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, μία τηλεόραση και διάφορα κοσμήματα.
Μετά από διεξοδική εξερεύνηση το χώρου όπου έλαβε χώρα η ληστεία, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 27χρονου αλλοδαπού δράστη.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στη Λαμία, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος κοσμημάτων, μία φωτογραφική μηχανή και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων, όπως προέκυψε από την πρόοδο της έρευνας, είχε αφαιρεθεί μετά από διάπραξη κλοπής σε οικία 23χρονης ημεδαπής στη Λαμία την 22-01-2014.
  • Το χρηματικό ποσό των (2.005) ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
  • Τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  • Είδη ένδυσης τα οποία όπως εξακριβώθηκε, φορούσε κατά την τέλεση της ληστείας.
Σε βάρος του 27χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σε βάρος του εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Λαμίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των δραστών που ταυτοποιήθηκαν (ηθικός αυτουργός), παρείχε πληροφορίες στους συνεργούς του (τουλάχιστον δύο οι φυσικοί αυτουργοί), καθώς γνώριζε την ηλικιωμένη και μάλιστα την είχε βοηθήσει αρκετές φορές, πριν από την διάπραξη της ληστείας, σε εργασίες του σπιτιού της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών - συνεργών του 27χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.