30/5/14

Μαροκινοί σκότωσαν την 82χρονη μπροστά στον δισέγγονό της



 
 
... Βγήκε η ανθρωποκτονία με κίνητρο τη ληστεία, σε βάρος 82χρονης υπηκόου Φιλιππίνων, η οποία είχε βρεθεί την 09-05-2014 νεκρή εντός της οικίας της, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Ειδικότερα, από τη μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι δράστες της δολοφονίας είναι τρεις αλλοδαποί (υπήκοοι Μαρόκου). Οι δυο από αυτούς, ηλικίας 33 και 35 ετών, κρατούνται ήδη, ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός τους.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της 09.05.2014, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι της, από ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, καθώς και από τον μεγαλύτερο σε ηλικία δισέγγονό της, ο οποίος επέστρεφε από το σχολείο, ενώ παρών στη δολοφονία και τη ληστεία ήταν ο μικρότερος δισέγγονός της, ηλικίας 4 ετών.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί, είχαν προσχεδιάσει την πράξη τους, καθώς την προηγούμενη μέρα κινούντο ύποπτα έξω από την πολυκατοικία, ενώ είχαν εμφανιστεί ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερίσματος, που βρισκόταν δίπλα από αυτό της 82χρονης γυναίκας.
Από την ενδελεχή αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων, που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος αλλοδαπός, ως ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας, ενώ στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας, εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι και συνελήφθη, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και πλαστογραφία πιστοποιητικών και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών, καθώς και πλαστό ιταλικό δίπλωμα οδήγησης.
Ο 35χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, ενώ από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των συνεργών του. Πρόκειται για δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 33 και 28 ετών.
Ο δεύτερος από τους δράστες, ηλικίας 33 ετών, εντοπίσθηκε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς, στην περιοχή του Γκύζη, ενώ όπως διαπιστώθηκε κατά το παρελθόν είχε διαπράξει σωρεία από διαρρήξεις σε κλοπές σε οικίες και οχήματα.
Πιο αναλυτικά, την ημέρα της ανθρωποκτονίας, οι τρεις αλλοδαποί, παραβίασαν την εξώπορτα του διαμερίσματος που διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα και αφού την φίμωσαν και την έδεσαν, χρησιμοποιώντας ταινία συσκευασίας, έδεσαν και ακινητοποίησαν και τον 4χρονο δισέγγονό της.
Στη συνέχεια, έψαξαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συγκεκριμένα έναν φορητό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρήματα και ένα διαβατήριο.
Αφού εγκατέλειψαν την οικία, άφησαν αβοήθητη την 82χρονη γυναίκα και τον δισέγγονό της, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της ηλικιωμένης από ασφυξία.
Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους και για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.