10/5/14

2 Αλβανοί χώρεσαν 9 Πακιστανούς σε 1 ΙΧ

Τα κατασχεμένα ΙΧ
 
 
Συνελήφθησαν  στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών και ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά και συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Αλβανίας, διότι προωθούσαν, με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, λόγω βλάβης του οχήματος, οδήγησαν και απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.
Ακολούθως, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προσήλθε στην περιοχή, με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβει τους άλλους δύο διακινητές και τους μη νόμιμους μετανάστες, για να τους προωθήσουν από κοινού στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σημειώνεται ότι ο υπήκοος Πακιστάν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.