18/4/14

Στο θάλαμο επιχειρήσεων ο Δένδιας

 

 
 
 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, Δημήτριο Τσακνάκη, επισκέφθηκε σήμερα το Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ), στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων, αλλά και να ευχηθεί στο αστυνομικό προσωπικό για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Ο κ. Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του δήλωσε τα εξής:
«Ήρθα σήμερα στο ΘΕΠΕΚ, μαζί με τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον νέο Αρχηγό, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της κίνησης, κεντρικά, από εδώ, από τη ΓΑΔΑ, αυτές τις άγιες ημέρες.
Είχα την ευκαιρία επίσης να συζητήσω με τους Αξιωματικούς για τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τις άγιες ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Όμως, δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς, εξαρτάται και από τον καθένα από εμάς, από τον Έλληνα πολίτη, από τη συμπεριφορά του, από τον τρόπο που οδηγεί, από τον τρόπο εάν θέλετε που γενικά φέρεται στο οδικό δίκτυο της χώρας. Ένα οδικό δίκτυο που δεν είναι τέλειο και το ξέρουμε όλοι.
Πρέπει να καταφέρουμε φέτος να ελαχιστοποιήσουμε την ανθρώπινη απώλεια. Είμαστε μία κοινωνία σε κρίση, δεν αντέχουμε να χάνουμε συνανθρώπους μας από απροσεξίες. Εύχομαι λοιπόν η έξοδος να πάει καλά, εύχομαι σε όλους, στις οικογένειες, στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, χρόνια πολλά».