26/4/14

Ο Μαζιώτης τους χλευάζει?

 

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής
 
 
Η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε μπροστά σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου.
«Ο Νίκος Μαζιώτης δημιούργησε πάλι τον Επαναστατικό Αγώνα, που είναι η πρώτη ένοπλη οργάνωση στην 30ετή ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης που επανεμφανίζεται και επαναδημιουργείται μετά την επίσημη εξάρθρωση της! Ο ίδιος ο 44χρονος αντάρτης πόλης, λίγο αφότου είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2010, είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη και είχε κηρύξει το τέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που έδρασε την περίοδο 2004-2010. Μάλιστα τότε εξέφραζε την οργή του επειδή τον εμφάνιζαν ως δημιουργό της οργάνωσης και αρχηγό της. 


Όμως τώρα ουσιαστικά χλευάζει τις αρμόδιες αρχές που τον άφησαν ελεύθερο, εμφανίζοντας πάλι την ίδια, δική του οργάνωση και μιλώντας στην αρχή της προκήρυξης για “τη διάψευση όσων πανηγύριζαν για την εξάρθρωσή της”. Πλέον αυτοδιαψεύδεται όταν σε πρόσφατες αναρτήσεις του έλεγε ότι δεν σχετιζόταν με ένοπλες ενέργειες. 

Εκτιμούμε ότι θα εμφανίζονται δύο οργανώσεις του ίδιου αντάρτη πόλης, δηλαδή η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε χτυπήσει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και το σπίτι του γερμανού πρεσβερυτή, αλλά και ο συσταθείς εκ νέου Επαναστατικός Αγώνας. Και όλα αυτά βέβαια είναι ένα ηχηρό ράπισμα για όσους επέτρεψαν με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους να δώσουν ελευθερία κινήσεων σε ορισμένους αντάρτες πόλης».

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τη 27σέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Indymedia και με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014.

Τα πέντε «κλειδιά» της προκήρυξης

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πέντε «κλειδιά» στην προκήρυξη αυτή: 

1. Στην προκήρυξη επιβεβαιώνονται απόλυτα οι εκτιμήσεις ότι η επίθεση έγινε από τον 44χρονο αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη κατ' αντιγραφή παρομοίων βομβιστικών επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα στη Citibank και στο Χρηματιστήριο και με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αλλά και την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ. Επιπλέον επιβεβαιώνεται και η αναφορά ότι η επίθεση έγινε την επέτειο του θανάτου του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρου Φούντα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη το 2010. 

2. Στην αναφορά που υπάρχει στην προκήρυξη για την επαναδημιουργία του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και για ένα χτύπημα που ετοιμαζόταν το 2010 πιθανόν κατά οικονομικού στόχου. 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει. Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Ο σύντροφος έχασε τη ζωή του σε απόπειρα απαλλοτρίωσης αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιούταν σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης εκείνης της περιόδου - περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης. Η στρατηγική αυτή αποσκοπούσε στο να χτυπηθούν και να σαμποταριστούν δομές, θεσμοί και πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στη μεγαλύτερη ιστορικά αντιλαϊκή επίθεση που επρόκειτο να διεξαχθεί με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010». 

Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλύψει «Το Βήμα», τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες πως η οργάνωση ετοίμαζε χτύπημα με παγιδευμένο ΙΧ στο Εφετείο της Αθήνας. 

3. Στην προκήρυξη υπάρχει σειρά «θετικών σχολίων» για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «είναι δείγμα ότι ο Νίκος Μαζιώτης προσπαθεί να γεφυρώσει διαφορές με άλλους αντάρτες πόλης». 

Όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, «ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει να είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει με τα όπλα τούς δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου που θα σηκώσουν ξανά κεφάλι, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος, στο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση και γιατί ο Φύσσας δεν θα είναι το τελευταίο θύμα τους. Γι' αυτό η εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ως απάντηση στη δολοφονία Φύσσα και στη δολοφονική δράση των νεοναζί, ήταν μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Σε μια τέτοια επιτακτική προσπάθεια οι όποιες διαφοροποιήσεις μας σχετικά με την Επανάσταση και την κοινωνική οργάνωση σε αυτήν, δεν μας εμποδίζει να συναντηθούμε με αγωνιστές που βλέπουν ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη διέξοδο από το καπιταλιστικό τέλμα την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού συστήματος». 

4. Στην προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα δεν υπάρχει καμία αναφορά στη δράση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), παρ' ότι εκτιμάται πως οι δύο οργανώσεις αποτελούνται από τα ίδια άτομα και οι προκηρύξεις τους έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «δίπολο» οργανώσεων προκειμένου να φαίνεται ευρύ ένοπλο μέτωπο. 

5. Στο κείμενο υπάρχουν αναφορές «για κοινωνική επανάσταση, για την κατάργηση του καπιταλισμού και του κράτους, για ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση αλλά για την αρχή μιας διεθνούς οικονομικής επανάστασης». Χωρίς ωστόσο να εκφράζονται άμεσες συγκεκριμένες απειλές, όπως συμβαίνει σε άλλες προκηρύξεις...