24/4/14

Τα βρήκε μπασούνια η Κουτσομιχάλη

Στον Κορυδαλλό

Η Κουτσομιχάλη [δεξιά] αποδέχτηκε ως "σωτήρας" να αντικαταστήσει την ξανθιά Μαρία Στέφη στην οποία της έριξαν όλη την ευθύνη για την άδεια Ξηρού. Λες και η Στέφη δεν είχε πάρει το ΟΚ από το υπουργείο δικαιοσύνης, εξάλλου ο Ξηρός είχε πάρει ήδη 4 άδειες και από άλλους.  Τώρα η Κουτσομιχάλη ζητάει να γυρίσει πίσω στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Φηβών αλλά ....

Επιστολή παραίτησης στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, υπέβαλε πριν από είκοσι περίπου μέρες η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της διευθύντριας, η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τα καθήκοντά της κάνοντας χρήση νόμιμης άδειας.
Στην επιστολή παραίτησής της, η διευθύντρια ζητούσε να επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Θήβας, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους της φυλακής Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ξηρού και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αρχιφυλάκων, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από μερίδα σωφρονιστικών.