1/3/14

Απειλούσαν γιατρό με MAKAROV και σιγαστήρα

Θεσσαλονίκη: Του ζητούσαν 200.000 €
Το Ντοκουμέντο
 
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 55χρονου γιατρού, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση, ένας 46χρονος υπάλληλος του Ο.Σ.Ε και ο 35χρονος αλλοδαπός συνεργό του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου περί «Όπλων».
Ειδικότερα, ο 55χρονος γιατρός προσήλθε στην επιληφθείσα αστυνομική Υπηρεσία και κατήγγειλε ότι, από τις 11-01-2014, διαπράττεται σε βάρος του το αδίκημα της εκβίασης. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστο άτομο τηλεφωνούσε στο κινητό τηλέφωνο του παθόντα και μεταχειριζόμενο απειλές κατά της ζωής του ιδίου αλλά και συγγενών του, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, ύψους 200.000 ευρώ.
Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2014), στην περιοχή του Καλοχωρίου, να συλληφθούν οι δύο δράστες, οι οποίοι κατέφθασαν σε προκαθορισμένο σημείο παράδοσης, προκειμένου να παραλάβουν προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψή τους.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία στην κατοχή και σε αυτοκίνητο των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα πιστόλι (μάρκας MAKAROV ) με σιγαστήρα
  • Γεμιστήρας με επτά (7) φυσίγγια
  • Ένα (1) στιλέτο
  • Τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Πέντε (5) κάρτες κινητής τηλεφωνίας ( sim )
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις που περιείχαν πληροφορίες για το θύμα τους
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.