15/3/14

Προτομή για τον Ανδριτσόπουλο

Στο Δαφνιά Αγρινίου

 
 
 
Σήμερα (15-3-2014) και ώρα 10:30, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στο Δαφνιά Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου Γεωργίου.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Αρχιφύλακας Ανδριτσόπουλος Γεώργιος, την 17-6-2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα από ένοπλους κακοποιούς με εγκέφαλο τοναρχιδολοφόνο Κόλα που σκοτώθηκε από την ΕΚΑΜ στα Γιάννενα στην προσπάθειά του να μπει στην Αλβανία από τα βουνά.
Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Ματσίκα Αθανάσιο.


Κατά την τελετή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αγρινίου και εκπρόσωπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδίας.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης η οικογένεια του Ανδριτσόπουλου Γεώργιου, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Καραγκούνης Γεώργιος και κα. Κουντουρά Έλενα, Εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Πιστιώλης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας κ. Λουλακούδης Στέφανος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Τσόλκας Φώτιος, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Απόστρατοι Αξιωματικοί, Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, καθώς και συνάδελφοι του εκλιπόντα αστυνομικού και πολίτες της περιοχής.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί ειλικρινά το Δήμο Αγρινίου, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να τιμήσει τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο Γεώργιο και κατ’ επέκταση ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατασκευή προτομής του εκλιπόντα αστυνομικού, στο τόπο καταγωγής του.