29/3/14

Έπιασαν τον "κλώνο" των ΑΤΜ

 
Συνελήφθη  στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, στις 26-3-2014, ο συλληφθείς επιχείρησε να πραγματοποιήσει συναλλαγή, σε φαρμακείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με αντίγραφο («κλώνο») γνήσιας πιστωτικής κάρτας, αλλά έγινε αντιληπτός από το Τμήμα ασφάλειας συναλλαγών της τράπεζας, από την οποία είχε εκδοθεί η κάρτα και ειδοποιήθηκε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Αστυνομικοί του ανωτέρω Τμήματος που έσπευσαν άμεσα, εντόπισαν τον 37χρονο στην περιοχή και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) κάρτες αντίγραφα («κλώνοι»).
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των συγκεκριμένων καρτών, υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ του ανάγλυφου αριθμού του σώματος της κάρτας με τον αριθμό της απόδειξης που εκτυπωνόταν, γεγονός που επιβεβαίωνε ότι επρόκειτο για αντίγραφα πιστωτικών καρτών με ενσωματωμένα στη μαγνητική τους ταινία στοιχεία διαφορετικά από εκείνα που εμφανίζονταν στο εξωτερικό (μπροστινό) τμήμα των καρτών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που υποκλέπτει στοιχεία πιστωτικών καρτών από τους νόμιμους κατόχους τους, τα ενσωματώνει σε αντίγραφα κάρτες – «κλώνους», με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποιούσε συναλλαγές για την αγορά προϊόντων μεγάλης αξίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας, τον τελευταίο μήνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του, είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές συνολικού ποσού άνω των 9.500 ευρώ, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει συναλλαγές συνολικού ποσού 13.949,82 ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς και για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.