28/3/14

Στην Κάλυμνο με ηρωίνη

 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε χθες (27-03-2014) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η αστυνομική επιχείρηση περιελάμβανε στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές και χώρους όπου συχνάζουν άτομα τα οποία προσπαθούν να διακινήσουν ή να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.
Ειδικότερα, χθες μεσημεριανές ώρες στην Πόθια Καλύμνου συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 22, 34 και 35 ετών, καθώς και μια 29χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες γιατί:
  • Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ένα τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, δύο ναρκωτικά χάπια και ένα κινητό τηλέφωνο
  • Ο 34χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και τον επικείμενο έλεγχο κατάπιε μια χάρτινη συσκευασία που περίεχε μικροποσότητα ηρωίνης
  • Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε μια χάρτινη συσκευασία που περίεχε μικροποσότητα ηρωίνης
  • Στο σπίτι της 29χρονης βρέθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.
Τα ανευρεθέντα στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.