15/3/14

Μισός τόνος χασίς με ... γεύση πιπεριού

Στα Εξαμίλια Κορινθίας
 
 
 
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας, από την Αλβανία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τη χώρα μας σαν ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο.
Όλα ξεκίνησαν τις απογευματινές ώρες της 13-3-2014, συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας (1) ομογενής εξ Αλβανίας, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 41, 62, 62 και 35 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών διερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από αλλοδαπούς και ημεδαπούς, εισάγει στη Χώρα μας ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
Μετά από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας μία (1) αποθήκη η οποία τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να εντοπισθούν τα πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Απογευματινές ώρες της 13-3-2014, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τα παραπάνω πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διαπιστώθηκε ότι η αποθήκη χρησιμοποιείτο για τη φύλαξη και επανασυσκευασία των ναρκωτικών.
Όπως εξακριβώθηκε επίσης, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο δάπεδο του θαλάμου - ψυγείου, η μετασκευή του οποίου γινόταν στον προαναφερόμενο χώρο, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι οι συσκευασίες της κάνναβης είχαν επικαλυφθεί με ποσότητες κόκκινου πιπεριού για να καταστεί δυσχερής η ανίχνευσή τους από τους αστυνομικούς σκύλους.
Κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους 458,4 κιλών
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
  • Ένας (1) θάλαμος - ψυγείο.
  • Το χρηματικό ποσό των -3.070- ευρώ.
  • Επτά (7) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.