21/3/14

345 κιλά χασίς στο λιμάνι Κορίνθου

Τα Ντοκουμέντα



 
Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ημεδαπού 47χρονου οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν,  στελέχη του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στον λιμένα Κορίνθου.
     Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, υπό τις οδηγίες και το συντονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΝΑ.
     Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου εντοπίστηκαν επί του προαναφερθέντος Φ/Γ οχήματος και εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης διακόσιες δέκα (210) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρουςτριακοσίων σαράντα πέντε κιλών και διακοσίων πενήνταγρ.(345,250 kgr).

     Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ανωτέρω Υπηρεσιών με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε αποθήκη της περιοχής Ασπροπύργου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστική συσκευασίαμε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους εκατόν δεκατεσσάρων γραμμαρίων (114 gr), μεταλλική υδραυλική πρέσα με δυνατότητα πίεσης είκοσι τόνων, ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης έως δεκαπέντε κιλά, μηχάνημα εκκένωσης αέρα και θερμικής συγκόλλησης, καθώς και μεγάλος αριθμός πλαστικών συσκευασιών.
     Όπως εξακριβώθηκε, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στην οροφή του θαλάμου - ψυγείου, η μετασκευή του οποίου γινόταν στον προαναφερόμενο χώρο, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
     Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κ.Λ.ΠΑΤΡΑΣ και ο ιδιοκτήτης του επικαθήμενου οχήματος.