7/2/14

Ο Ιθύνων νους ήθελε και τον Πακιστανό του

Λέσβος
Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με την υπόθεση του εντοπισμού κλεμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων σε μάντρα στη Λέσβο  εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση με πλαστογραφημένα στοιχεία.
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά 4 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, «ιθύνων νους» της οργάνωσης είναι ο 40χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος λειτουργίας της μάντρας, ενώ στον εκτελεστικό της πυρήνα, ανήκουν ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη Χώρα και εργαζόταν στη μάντρα, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης συνεργείου στη Λέσβο. Στο κύκλωμα εμπλέκεται και η 35χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διαρκή δράση την τελευταία τουλάχιστον τριετία, με γεωγραφικό πεδίο τη Λέσβο και διάφορες περιοχές της Αττικής, ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα κλεμμένα οχήματα να «εμφανίζονται» ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε χώρους της μάντρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (31) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα
  • (1) φορτηγό όχημα
  • (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες
  • (27) μεταλλικά τμήματα οχημάτων με αποτυπωμένους αριθμούς πλαισίων
  • (1) κυνηγετικό όπλο, άνευ άδειας κατοχής
Όπως διακριβώθηκε, τα παραπάνω οχήματα έχουν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ (3) από αυτά έχουν παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης παραμονής στη Χώρα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφορικά με τις διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας και το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της.