13/2/14

Πέταξαν το χασίς για να γλυτώσουν


Ειδικές δράσεις που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και ειδικότερα τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, υλοποιούνται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τη διενέργεια συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , κατά το τελευταίο 24ωρο:
  • Συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 20 και 21 ετών, οι οποίοι κινούμενοι με ΙΧ αυτοκίνητο επί της οδού Κ. Καραμανλή, αγνόησαν αστυνομικό σήμα στάσης και ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιβάτες του οχήματος απέρριψαν στο έδαφος ποσότητες κάνναβης. Μετά την ακινητοποίηση του καταδιωκόμενου οχήματος και τη σύλληψη των επιβατών, περισυνελέγη από το οδόστρωμα ποσότητα κάνναβης, βάρους (337) γραμ.
  • Συνελήφθη στην περιοχή της Άνω Πόλης, 37χρονος ημεδαπός, στην κατοχή και στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικρόδεμα ηρωίνης, ένα μικρόδεμα με σκόνη, η σύσταση της οποίας εξετάζεται, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μικρός αριθμός ναρκωτικών δισκίων.
  • Συνελήφθησαν δύο επιπλέον (2) άτομα στην περιοχή του κέντρου και του Δενδροποτάμου, για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση κάθε παράνομης συμπεριφοράς.