8/2/14

Απήλησε με απαγωγή ο Αλβανός

 
Συνελήφθη προχθές  στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία και αντίσταση.
Ειδικότερα, στις 3-2-2014 προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ημεδαπός ιδιοκτήτης εταιρείας και κατήγγειλε ότι, στις αρχές του Ιανουαρίου τον προσέγγισε 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην εταιρεία του, και του είπε ότι τρεις (3) αλλοδαποί του πρότειναν να οργανώσουν την απαγωγή ενός από τα παιδιά του. Εκείνος θα λάμβανε το 20% από τα λύτρα, παρέχοντας τους πληροφορίες που θα τους διευκόλυναν στην επιτυχία του σχεδίου τους. Ο ίδιος ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι δεν θα συμμετείχε στο σχέδιο αν του κατέβαλε ο ίδιος το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, για να εξοφλήσει οφειλή που είχε στα συγκεκριμένα άτομα. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και ο 55χρονος τον προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε το σχέδιο της απαγωγής.
Μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, προχθές (6-2-2014) το μεσημέρι κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία και του 55χρονου και ο δεύτερος παρέλαβε το ποσό των 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά τη στιγμή
της επιχείρησης για τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, ο 55χρονος τους επιτέθηκε επιχειρώντας να διαφύγει.