23/1/14

Ιστορία μου αμαρτία μου

Και άλλοι πολλοί ένστολοι στην παλιά δικογραφία των Ιωαννίνων



Ο αστυνομικούλης στο παρελθόν ήταν σε δικογραφία διαφθοράς μαζί με κάμποσους συναδέλφους του, οι οποίοι προ 40 ημερών ως εκ θαύματος αθωώθηκαν

Προϊστορία και μάλιστα μεγάλη έχει ο πρώην αστυνομικός από τα Γιάννινα, που συνελήφθη να μετέχει ως προπομπός σε επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών.
Ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς των Ιωαννίνων, κοντά στο στρατόπεδο Περάματος, στις 28 Μαΐου του 2008. Και τότε η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, αφού είχε προηγηθεί καταδίωξη.
Και στην περίπτωση εκείνη ο πρώην αστυνομικός λειτουργούσε ως προπομπός κυκλώματος που μετέφερε 95 κιλά ναρκωτικά.
Είχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 18 ετών και πενήντα χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε κατά τρία χρόνια και ήδη είχε αποφυλακιστεί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω πρώην αστυνομικός περιλαμβάνονταν στους 33 αστυνομικούς, συνοριακούς και άλλους που οδηγήθηκαν με βαρύτατο κατηγορητήριο στη Δικαιοσύνη αλλά αθωώθηκαν στο σύνολό τους.

Τα στοιχεία που είχε συλλέξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δεν ήταν τέτοια ώστε να τεκμηριώνουν το κατηγορητήριο.
Λίγες μέρες λοιπόν, μετά την αθώωσή του, συνελήφθη και πάλι να λειτουργεί ως προπομπός σε επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών.