18/1/14

Αποθήκη με ΟΥΖΙ

 Και 4.417 απομιμητικές συσκευές τύπου TABLET
 
 
 
 
 
 
 
Εντοπίσθηκε, σε αποθήκη και σε δύο καταστήματα στις περιοχές του Δενδροποτάμου και του Δερβενίου, μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων γνωστών εταιριών.
Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στους ανωτέρω χώρους, κατά την διάρκεια της οποίασυνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 21, 26 ετών, μεταξύ των οποίων, ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης των καταστημάτων και διαχειριστής της αποθήκης (32 ετών) ενώ αναζητείται ο αδερφός του τελευταίου, 41χρονος ενοικιαστής της αποθήκης.
Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της πλαστογραφίας, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί σημάτων, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.
Ειδικότερα , κατόπιν πολύμηνης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πρωινές ώρες της 17-01-2014, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στα ως άνω καταστήματα και στην αποθήκη, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38.091 απομιμητικά προιόντα επώνυμων εταιρειών, ως ακολούθως:


  • 20.600 μπουκάλια απομιμητικών προϊόντων αρωμάτων γνωστών οίκων καλλυντικών,
  • 7.040 απομιμητικά γυαλιά ηλίου διαφόρων γνωστών εταιριών,
  • 2.744 ζευγάρια απομιμητικών αθλητικών παπουτσιών,
  • 4.417 απομιμητικές συσκευές τύπου TABLET,
  • 3.190 απομιμητικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 100 απομημιτικά ρολόγια χειρός γνωστών εταιριών.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες στα καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυρίως εντός χρηματοκιβωτίου που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος:
  • Ένα αυτόματο υποπολυβόλο, μάρκας UZI ,
  • Ένας γεμιστήρας χωρητικότητας 30 φυσιγγίων,
  • 48 φυσίγγια των 9 mm και
  • Το χρηματικό ποσό των 73.812,91 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ.
Τέλος, κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα καταγραφικό και δύο κάμερες.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, ο 32χρονος διατηρούσε τα εν λόγω δύο καταστήματα στην περιοχή του Δενδροποτάμου όπου εμπορευόταν πλήθος απομιμητικών προϊόντων και στα οποία εργάζονταν ως υπάλληλοι οι δύο συλληφθέντες (21 και 26 ετών). Επιπλέον, διατηρούσε και αποθήκη στο Δερβένι, όπου απέκρυπτε τα ανωτέρω είδη και την οποία ενοικίαζε ο αδερφός του, 41χρονος αναζητηθείς.
Με τον τρόπο αυτό ο 32χρονος επιχειρηματίας απεκόμισε μεγάλα χρηματικά οφέλη επιφέροντας ζημία στις παθούσες εταιρίες
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.