4/1/14

Τι τρέχει στον Άλιμο?


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

«Περίεργη» κατά την ΕΛ.ΑΣ. η απόπειρα δολοφονίας στον Άλιμο
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο όπου σημειώθηκε η απόπειρα δολοφονίας πριν από μία εβδομάδα στη λεωφ. Ποσειδώνος 1, στον Άλιμο.
 
«Εξαιρετικά περίεργη» θεωρούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας ενός 50χρονου εμπόρου αυτοκινήτων που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα έξω από το κατάστημά του στη λεωφόρο Ποσειδώνος 1, στον Άλιμο.

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και από ορισμένα περιστατικά πριν από την επίθεση τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν αμφιβολίες για τις κινήσεις των δραστών και την εξέλιξη του περιστατικού. Έτσι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα «κίνητρα» αυτής της ενέργειας.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν τον επιχειρηματία τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στο κατάστημα. Ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε αργότερα στην Αστυνομία ότι ανταπέδωσε τα πυρά με όπλο που είχε στην κατοχή του.

Ωστόσο τα ερωτηματικά για τους ερευνητές της υπόθεσης είναι πολλά:

Πρώτον, από το βίντεο της επίθεσης φέρεται ο δράστης να πυροβολεί από κοντά τον 50χρονο έμπορο με κλίση του χεριού του προς τα κάτω και να αστοχεί με χαρακτηριστικό τρόπο. Ρίχνει λίγους πυροβολισμούς και, σύμφωνα με αστυνομικούς, «αυτό μπορεί να αποδοθεί σε εμπλοκή του όπλου του».

Παρούσα στην επίθεση ήταν και μια γυναίκα που στεκόταν στο διάζωμα και η οποία βρέθηκε εν μέσω των πυρών. Στη συνέχεια φαίνεται το θύμα της επίθεσης να ξεπερνά αμέσως το σοκ, να καλύπτεται, να τραβά πιστόλι και με χαρακτηριστική ψυχραιμία να πυροβολεί τους αγνώστους που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «είναι μία από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που βλέπουμε θύμα δολοφονικής επίθεσης να έχει το κουράγιο να καταδιώξει πυροβολώντας αυτούς που επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν».

Ένα άλλο σημείο που συνεκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετέχει και στα δρώμενα μεγάλης ΠΑΕ του κέντρου, είχε προσφάτως ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο. Μάλιστα φέρεται να είχε αναφερθεί σε«ύποπτες κινήσεις που είχαν προηγηθεί με παρακολουθήσεις του από οχήματα».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζουν δύο δικαστικούς φακέλους στους οποίους φέρεται να μνημονεύεται και το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Η πρώτη εξ αυτών είναι υπόθεση που χειρίζεται τελωνειακή υπηρεσία του Πειραιά με την εισαγωγή περίπου 100 αυτοκινήτων με πλαστά πιστοποιητικά και με μη καταβολή φόρων συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ. Για αυτή την υπόθεση υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων, εμπόρων αυτοκινήτων αλλά και γνωστών επιχειρηματιών.

Το δεύτερο ζήτημα είναι επίμαχες συναλλαγές με εταιρεία leasing μεγάλης τράπεζας, όπου και πάλι μνημονεύεται το όνομα του ίδιου επιχειρηματία. Αναφέρεται, τέλος, ότι προ μερικών ετών το κατάστημα του 50χρονου είχε γίνει στόχος επίθεσης με ρίψη χειροβομβίδας η οποία φέρεται να αποδόθηκε σε κρητικούς ποινικούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη επεσήμανε ότι «οφείλουμε να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να διαλευκάνουμε πλήρως τα δεδομένα του συμβάντος στη λεωφόρο Ποσειδώνος».