31/1/14

Αετονύχιδες οι Τσιγγάνοι

Συνελήφθησαν, χθες (30-01-2014) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 20, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία ηλικιωμένης στη Χαλκίδα.
Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες εισήλθαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής στη Χαλκίδα και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην Εύβοια όσο και στην Βοιωτία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.
Οι τρεις ημεδαποί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου αναγνωρίστηκαν από την 78χρονη, ως οι δράστες της σε βάρος της κλοπής και σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.