23/1/14

Ο Κουφοντίνας θέλει την πρωτοκαθεδρία


Δ. Κουφοντίνας: Η 17Ν έχει τελειώσει - κανένας δεν είναι συνεχιστής της
 
Μετά τη δήλωση του καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλουκαι ο καταδικασμένος ως υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα από τις φυλακές Κορυδαλλού  αναφορικά με την απόδραση και το μετέπειτα μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού στο διαδίκτυο. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε δήλωσή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών επαναλαμβάνει αυτό που και από τον καιρό της παράδοσής του και της μετέπειτα καταδίκης του είχε δηλώσει, ότι δηλαδή «η 17 Ν έκλεισε τον κύκλο της».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει επίσης ξεκάθαρο ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».   

Επιπλέον ο καταδικασθής ως υπαρχηγός της 17Ν κάνει λόγο για την ανάπτυξη ενός άλλου αντάρτικου, «νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας».

«Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία» καταλήγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.