8/1/14

Σταμάτησαν άλλους 60 λαθρομετανάστες

Ta Nτοκουμέντα: Οι βαρκούλες
 
Συνελήφθησαν  πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18, 19, 26 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους εξήντα (60) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :
  • 2 πλαστικές βάρκες
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 1.030 Ευρώ και 260 λιρών Τουρκίας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, θερμικές κάμερες κλπ).
Στο πλαίσιο αυτό, το έτος 2013, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν ογδόντα οχτώ (188) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.