14/12/13

Τι ψάχνουν ...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας ύστερα από καταγγελία του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου ότι άγνωστοι επιχείρησαν να τον απαγάγουν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Βούλας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να επρόκειτο και για απόπειρα ληστείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 15.00 ο εφοπλιστής επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και βγήκε από το γκαράζ του κτιρίου όπου στεγάζεται η εφοπλιστική εταιρεία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Βούλα. 

Ξαφνικά, ενώ ήταν εν κινήσει, αντιλήφθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο να τον ακολουθεί. Σε μια διασταύρωση λίγα μέτρα μακρύτερα πετάχτηκε μέσα από ένα πάρκινγκ ένα όχημα τύπου βαν και του έκλεισε τον δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε τρεις από τους δράστες επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 33χρονο απειλώντας τον με όπλα.

Ο νεαρός εφοπλιστής όμως αντέδρασε άμεσα κάνοντας όπισθεν και στη συνέχεια αφού απεγκλωβίστηκε από το σημείο επέστρεψε στα γραφεία της εταιρείας ενημερώνοντας παράλληλα την ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρόσκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες το ΙΧ των επίδοξων –κατά τα φαινόμενα– απαγωγέων και οι δράστες –εκτιμάται ότι ήταν συνολικά πάνω από πέντε άτομα– τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα εξερράγη το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος προκαλώντας υλικές ζημιές σε γύρω σπίτια.

Το δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους βρέθηκε και αυτό καμένο στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος των δραστών ήταν να εξαφανίσουν ίχνη που θα οδηγούσαν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίδοξοι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες, με στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και μάρκας.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τις κινήσεις τους, ωστόσο δεν περίμεναν την άμεση αντίδραση του υποψήφιου θύματός τους. Σημειώνουν πως τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του 33χρονου και συγκεκριμένα την ώρα αναχώρησης από τα γραφεία της εταιρείας αλλά και τη διαδρομή που ακολουθεί για να πάει προς το σπίτι του. Παράλληλα είχαν σε ετοιμότητα και τρίτο όχημα για να το χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν πλέον περίοικους που είδαν τις κινήσεις των δραστών. Παράλληλα στο πλαίσιο ανεύρεσης στοιχείων που θα τους οδηγήσουν στους δράστες δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάθεση του εφοπλιστή αλλά και στην καταγραφή εικόνων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή.

Τα σενάρια για τους δράστες

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που έγινε μια τέτοια εντυπωσιακή ενέργεια και αναφέρονται στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Μάλιστα τονίζουν ότι η πρόσφατη επιχείρηση έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη, που είχε έγινε το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος 13 ημέρες μετά, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση τα λύτρα που δόθηκαν τότε εκτιμάται ότι οι επίδοξοι απαγωγείς θα ζητούσαν περί τα 20-30 εκατομμύρια από την οικογένεια του νεαρού εφοπλιστή.

Καθώς υπάρχουν ομοιότητες στο μυαλό των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει η σκέψη οι δράστες να έχουν μετάσχει στην απαγωγή του 2009. Σε αυτό συντείνει το γεγονός ότι έχουν ήδη αποφυλακιστεί ορισμένοι από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Παναγόπουλου. Από την άλλη ωστόσο, με δεδομένο ότι τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων δεν έχουν βρεθεί, εκτιμούν πως θα ήταν δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προχωρήσουν σε νέα ενέργεια καθώς έχουν μεγάλο χρηματικό ποσό «καβάτζα».

Η ίδια σκέψη υπάρχει και για πιθανή εμπλοκή του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος με τη συνεργασία αντιεξουσιαστών, όπως αποδείχτηκε, απήγαγε τον επιχειρηματία Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008. Περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μέρος του ποσού που δόθηκαν ως λύτρα δεν έχει βρεθεί και δεν φαίνεται να βρίσκεται υπό πίεση για να επιχειρήσει εκ νέου τέτοια εντυπωσιακή ενέργεια. Συνεκτιμούν μάλιστα το ότι επειδή συνεργάζεται με αντιεξουσιαστές, αυτοί δεν θα έμπαιναν σε ένα τέτοιο «κόλπο» με στόχο ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Η εκδοχή που εξετάζουν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η παρουσία μια καινούργιας συμμορίας, αποτελούμενης ίσως είτε από Έλληνες είτε από αλλοδαπούς.

Άλλα 138 κιλά

Συνελήφθη χθες (13-12-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από (183) κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -174 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -183.100- γραμμαρίων.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο 31χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας καθόσον στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων. 
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με τέσσερις κάρτες SIM .

Για 134 κιλά 8 δράστες

Τα Ντοκουμέντα
 
 Mετά  τον εντοπισμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στις 12 Σεπτεμβρίου, το οποίο μετέφερε κάνναβη συνολικού βάρους 113,464 κιλών, σε αγροτική οδό έξω από τα Αναβρυτά – Γρεβενών, γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών εγκληματική οργάνωση που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.
Για τη υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οχτώ ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί (21, 27, 61 και 63 χρονών) και τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (37, 38 χρονών, καθώς και δύο ακόμη αγνώστου ηλικίας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που είχε ως σκοπό την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και την περαιτέρω διάθεσή τους.
Ο 21χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, για τέλεση ίδιων αδικημάτων και είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης.

13/12/13

Αταίριαστες ηλικίες ηγεσίας

Μας ξεπερνούν ακόμη και τα Τίρανα
 

 
Για παράδειγμα προχθές ο Υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας κ. Jurgen Schubert συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αδαμάντιο Σταματάκη.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη (12-13.12.2013) στα Τίρανα της Αλβανίας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ανώτατων Αξιωματικών, μετά από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Sajmir Tahiri , στον οποίο μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια.
Σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Artan Didi , τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το πολύ καλό επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών.
Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω διεύρυνση και ενδυνάμωση των κοινών δράσεων, κυρίως στους τομείς της καταπολέμησης του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος, της εμπορίας ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να εξεταστεί η προοπτική άμεσης ίδρυσης κοινού «Κέντρου Επαφής» αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας στα χερσαία σύνορα, με αντικείμενο κυρίως τη διαχείριση ζητημάτων και εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα. Επίσης, συζητήθηκε η αναβάθμιση του συστήματος άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων, κυρίως σε περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από άτομα ή οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη ότι η άμεση σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης (ερυθρά αγγελία) για κακουργήματα που έχουν διαπράξει στην Ελλάδα, διαφεύγοντας στη συνέχεια στην Αλβανία, θα στείλει το μήνυμα σε όσους διαπράττουν τέτοιου μεγέθους εγκλήματα, ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας όσο και ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας ευχαρίστησαν τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόσφατη επιχείρηση σύλληψης, σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας, τριών επικινδύνων κακοποιών, δραπετών των Φυλακών Ντρένοβα της Αλβανίας. Παράλληλα εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για θανάσιμο τραυματισμό του Έλληνα Υπαρχιφύλακα κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας στις 8 Δεκεμβρίου.

Με χρονοδιακόπτη ο εμπρισμός στο Σημίτη

Σε εμπρηστική ενέργεια με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.
Συγκεκριμένα, στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης).



Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα από τον συναγερμό του σπιτιού. 



Η παρέμβασή της ήταν άμεση και έτσι η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Ωστόσο, 
σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταστραφεί το σαλόνι και ένα μικρό μέρος της κουζίνας.



Επί τόπου βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας, του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής αλλά και της Ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.



Το σπίτι δεν κατοικείται και έτσι δεν κινδύνευσε κανείς από την οικογένεια του κ. Σημίτη.

Στο φτωχινό Αιγάλεω

Τα 821 γραμμ. κοκαΐνης
 
Προχθές το απόγευμα (11-12-2013) συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 20 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για άτομα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκαν αυτά και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -821- γραμμ.

Πέταγαν νοσοκομειακά απόβλητα

 
 
Συνελήφθησαν  στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 62, 53 και 49 ετών , οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι πέντε (5) ημεδαποί.
Ειδικότερα, προχθές (11-12-2013) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), μετέβησαν στο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να διενεργηθεί περιβαλλοντικός έλεγχος - αυτοψία στον ευρύτερο χώρο.
Με την άφιξη στο σημείο εντοπίστηκαν δύο (2) απορριμματοφόρα οχήματα, ένα ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών κα ένα ιδιοκτησίας Δήμου να απορρίπτουν στο χώρο του ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα.
Τα δύο οχήματα, που οδηγούσαν δύο από τους παραπάνω συλληφθέντες, είχαν συλλέξει τα απόβλητα από δύο (2) δημόσια Νοσοκομεία. Όλα τα απόβλητα βρέθηκαν εντός μαύρων σάκων αστικών απορριμμάτων.
Στη συνέχεια έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ελέγχθηκαν αρκετές σακούλες, εντός των οποίων βρέθηκαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, φάρμακα και άδεια φιαλίδια και χρησιμοποιημένες άδειες σύριγγες) προερχόμενα και από τα Νοσοκομεία.
Τα ιατρικά απόβλητα του ενός Νοσοκομείου, όπως προέκυψε από τις ενδείξεις του μετρητή της πύλης εισόδου του αποτεφρωτήρα, μπορούν να χαρακτηριστούν ότι είχαν μολυσματικό και ραδιενεργό χαρακτήρα, προφανώς προερχόμενα από ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου, ενώ χρειάζονται ειδική και ασφαλή διαχείριση και όχι αποτέφρωση.
Στο χώρο του αποτεφρωτήρα (ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ) κλήθηκε και προσήλθε ειδικό κλιμάκιο από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ινστιτούτο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ») προκειμένου να διενεργηθούν μετρήσεις για τον εντοπισμό της πηγής της ακτινοβολίας, δεδομένου ότι ο όγκος των αποβλήτων, που περιείχε το απορριμματοφόρο του Δήμου, ήταν μεγάλος και βρισκόταν εντός κλειστών σάκων, ώστε να γίνει ορθή και ασφαλής διαχείρισή τους.
Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προς τον ΟΕΔΑ Φυλής, διατάχθηκε η μεταφορά των παραπάνω αποβλήτων στον εγγύτερο χώρο ασφαλούς διαχείρισής τους, στη μονάδα του αποτεφρωτήρα του ΕΣΚΔΝΑ που βρίσκεται στη θέση Σκαλιστήρι του ίδιου Δήμου, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, καθόσον παρουσίαζαν επικινδυνότητα.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν ο 62χρονος επικεφαλής των υπεύθυνων διαχείρισης αποβλήτων υγειονομικής μονάδας του ενός Νοσοκομείου, ενώ αναζητούνται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό που οδηγούσε ο 49χρονος, οι υπεύθυνες της Υγειονομικής Επιτροπής για τη διαχείριση των Νοσοκομειακών Αποβλήτων του δεύτερου Νοσοκομείου, καθώς και ο υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου, που ανήκει το φορτηγό που οδηγούσε ο 53χρονος συλληφθείς.

Πήγε να τους κάνει μάθημα ...

 
Προκαταβολική στήριξη ζητά ο υπουργός
Aφού έβαλε σε τάξη [;] τον ανεκδιήγητο Πελεγρίνη, ημέρες που είναι χρειάζεται κοντά του την αστυνομία ο υπουργός παιδείας που τα έκανε μπάχαλο στα πανεπιστήμια με τα χαμένα 6μηνα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε 


 
 
 
 
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πραγματοποίησε  (11-12-2013) το πρωί, διάλεξη στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας σε σχέση με την Ελληνική Αστυνομία. Η πολιτική κατάσταση εν γένει».
Με την παρουσία τους τίμησαν την ομιλία του Υπουργού, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης.
Τη διάλεξη που εντάσσεται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής έτους 2013-2014, παρακολούθησαν οι τριάντα τέσσερις (34) σπουδαστές της 17ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, και ειδικότερα είκοσι έξι (26) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τέσσερα (4) από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ένα (1) από το Πυροσβεστικό Σώμα και τρεις (3) Πολιτικοί Υπάλληλοι Υπουργείων και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

... Βράχος η ΑΔ Λάρισας

Δουλειά που σου γεμίζει το μάτι
 
 
Συνελήφθη  στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών
ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ηρωίνης από το συλληφθέντα, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε δύο οικίες στις οποίες διέμενε ο συλληφθείς, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ηρωίνη σε συμπαγή μορφή «βράχου», καφέ χρώματος, συνολικού βάρους (297,4) γραμμαρίων, 

Κακή αντιγραφή για 7,5 γρ, ηρωίνης

Έλεος ...
Είπαμε ρε παιδιά, να αντιγράφεται την ΑΔ Λάρισας αλλά αυτό πάει πολύ. Στο "κολάζ" φαίνεται περισσότερο το σήμα της Ασφάλειας Λιβαδειάς από το ζητούμενο που είναι μια χούφτα ναρκωτικά . Ε ρε, Χαλάτσης που σας χρειάζεται!
 
 
Συνελήφθη στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και εντόπισαν τον 44χρονο, όπου από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους (7,5) γραμμαρίων,

Το πέταγμα

Hδράση της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και η συμβολή της στο κοινωνικό και επιχειρησιακό έργο του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., αναδεικνύεται έμπρακτα στο επισυναπτόμενο βίντεο, διάρκειας2 λεπτών και 31 δευτερολέπτων.

 

Έβγαλε φτερά η Ακτοφυλακή

Παρουσίαση της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Επιχειρησιακή Δραστηριότητα από Ιανουάριο έως Νοέμβριο έτους 2013
Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ιδρύθηκε το 1981. Ο εναέριος στόλος της Μοίρας Αεροπλάνων περιλαμβάνει δύο (02) μονοκινητήρια CessnaRG172, δύο (02) μονοκινητήρια SOCATATB20 TRINIDADκαι τρία (03) δικινητήρια αεροπλάνα REIMSCessnaF- 406 CaravanII.
Η επιχειρησιακή δράση της ΥΕΜ καλύπτει τους παρακάτω τομείς:
·         Αστυνόμευση ελληνικού θαλάσσιου χώρου (δίωξη παράνομης αλιείας, αρχαιοκαπηλίας, λαθρεμπορίου, διακίνηση λαθρομεταναστών),
·         Αποτροπή παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας,
·    Εντοπισμός περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και παροχή στοιχείων σε αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ/ Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.,
·       Συνδρομή για εντοπισμό κινδυνευόντων πλοίων ή ατόμων σε θαλάσσια περιοχή ελληνικού FIR,
·         Επιτήρηση δασικών εκτάσεων κατά την αντιπυρική περίοδο,
·         Συμμετοχή σε ασκήσεις Ενόπλων Δυνάμεων,
·      Συλλογή και παροχή πληροφοριών για κινήσεις υπόπτων πλοίων που σχετίζονται με θέματα εθνικής ασφάλειας,
·         Συμμετοχή σε κοινές επιχειρήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξωτερικό (FRONTEX).
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, από αρχές του έτους μέχρι και σήμερα, τα αεροπλάνα του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν πραγματοποιήσει 208 εξόδους και 635 ώρες πτήσης σε προγραμματισμένες και έκτακτες, κατόπιν εντολής του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολίες.
Στο πλαίσιο των περιπολιώντα αεροπλάνα του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.:

Έγινε της Γεωργίας στο κοινοβούλιο


12/12/13

Βίντεο-φωτιά

Ο Ανδρέας Μαρτίνος (ξάδελφος της βουλευτού της Ν.Δ. Γεωργίας Μαρτίνου και δημοτικής συμβούλου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), επέστρεφε από το μεσημεριανό του φαγητό στα γραφεία της εταιρίας στον παράδρομο της Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας.  Ξαφνικά, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών, ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας mitsubishi  μπήκε μπροστά από το Audi RS του Ανδρέα Μαρτίνου ταυτοχρόνως με ένα αυτοκίνητο μάρκας citroen c1, που κόλησε από πίσω του προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Μπροστά από το το φορτηγάκι υπήρχε και ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο είχε υποστηρικτικό ρόλο.

Από το φορτηγάκι βγήκαν 4 οπλισμένοι άντρες με κουκούλες και προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια του Audi ώστε να απαγάγουν τον Α. Μαρτίνο. 


Το σημείο όπου έγινε η απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου. Το καμμένο citroen είναι το αυτοκίνητο που εμβόλησε ο Ανδρέας Μαρτίνος προκειμένου να διαφύγει. 

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο Ανδρέας Μαρτίνος έκανε όπισθεν, εμβόλισε το citroen, διέφυγε βγαίνοντας στο πίσω μέρος της εταιρείας και πηδώντας έναν μανδρότοιχο βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, ασφαλής.


Οι δράστες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απαγωγής του Α. Μαρτίνου έβαλαν φωτιά στο φορτηγάκι στο οποίο είχαν σκοπό να μεταφέρουν τον Αντρέα.

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο της απαγωγής οι δράστες έκαψαν το citroen προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, και ένα χιλιόμετρα πιο μακριά εγκατέλειψαν το κλειστό φορτηγάκι βάζοντάς του φωτιά.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά της Ζωής της ΓΑΔΑ. και η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή στην απόπειρα απαγωγής, τουλάχιστον επτά ατόμων.


Το αλσύλλιο στο οποίο εγκαταλείφθηκε το κλειστό φορτηγάκι, στις οδούς  Πάτμου και Αθηναϊδος.  




Το βαν που έκαψαν οι δράστες

Χαμηλών τόνων ο εφοπλστής

Ο Κίκος Μαρτίνος, στα 34 του είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της οικογένειας με έντονη επιχειρηματική δράση. Τον Ιούλιο του 2009 παντρεύτηκε τη σύντροφό του Μαρίνα Λιβανού, γόνο της μυθικής εφοπλιστικής οικογένειας, με έναν λαμπρό γάμο στην Αγία Σοφία του Λονδίνου στο Basewater. Το βυζαντινό τελετουργικό του γάμου τους συζητήθηκε και σχολιάστηκε από το τζετ σετ, ενώ η η μυθική δεξίωση που ακολούθησε στο Blenheim Palace δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα. 

Εκπρόσωποι των οικογενειών του παγκόσμιου εφοπλιστικού λόμπι παρευρέθηκαν εκεί , ενώ τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί ήταν από τα υψηλότερα που υπήρξαν ποτέ. Μάλιστα, ακολούθησε και garden party στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βάρκιζα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Το ζευγάρι βάφτισε τον γιο του το καλοκαίρι του 2011 στο ιδιωτικό νησί των Λιβανών, την Κορωνίδα, μόλις με 80 άτομα προσκεκλημένους. Ανάμεσα τους η οικογένεια Νιάρχου,

Η εφοπλιστική οικογένεια


Δυναστεία Μαρτίνου

Η οικογένεια Μαρτίνου τις τελευταίες δεκαετίες συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές. Τα τρία αδέλφια πήραν στα χέρια τους την επιχείρηση που ίδρυσε η μητέρα τους, Αθηνά Μαρτίνου (το γένος Μεθενίκη), η οποία ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Η εταιρία Thenamaris ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στα τέλη της δεκαετίας του 1960. 

Ο πατέρας τους ήταν ο μεγαλύτερος αντικέρ που γνώρισε η Μεταπολεμική Αθήνα και διατηρούσε κατάστημα στο Μοναστηράκι. Περνώντας τα χρόνια τα τρία αδέλφια Θανάσης, Ανδρέας και Ντίνος, ανδρώθηκαν επιχειρηματικά και δημιούργησαν έναν ισχυρό πόλο στον χώρο της ναυτιλίας. Η μητέρα τους παρέμεινε για πολλά χρόνια στο τιμόνι της εταιρίας, προτού αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τα τρία αδέλφια όμως, δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί αφού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οΘανάσης Μαρτίνος αποχώρησε και δημιούργησε τη δική του εταιρία, την East Med, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ο Ανδρέας έφτιαξε τη Minerva Marine. Στο τιμόνι της Thenamaris έμεινε ο Ντίνος Μαρτίνος. Και οι τρεις τους δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των δεξαμενοπλοίων και των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Την τελευταία 20ετία υπολογίζεται ότι έχουν παραγγείλει γύρω στα 100 καινούρια πλοία, ενώ ακόμα και μέσα στην κρίση η οικογένεια πρωταγωνιστεί με αγορές μεταχειρισμένων πλοίων.

Ο Κίκος γλύτωσε μόνος του

Ενέδρα στον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκο, έστησαν γύρω στις 15.00 το μεσημέρι άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Κίκος Μαρτίνος-Μαρίνα Λιβανού
O Κίκος Μαρτίνος με την γυναίκα του Μαρία Λιβανού






Aποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο στον γιο του εφοπλιστή στη Βούλα με σκοπό, σύμφωνα με την καταγγελία του,να τον απαγάγουν.
Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν καθώς ο γιος του γνωστού εφοπλιστή κατάφερε να εμβολίσει τα οχήματα και να διαφύγει.

Αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής, οι άγνωστοι που προσπάθησαν να απαγάγουν τον γιο του κ. Μαρτίνου, έφεραν πάνω τους οπλισμό -πιθανότατα καλάσνικοφ- τον οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν χρησιμοποίησαν.

«Προσέγγισαν το αμάξι και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο ώστε να αναγκάσουν τον οδηγό να σταματήσει, o οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Εκείνος πάτησε γκάζι και κατάφερε να τους εμβολίσει. Από την σύγκρουση, ένα από τα αμάξια των δραστών πήρε φωτιά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η προσέγγιση
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 34χρονος (Ανδρέας-Ιωάννης-Κίκος) φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva Marine, είδε μπροστά του ένα βαν, ενώ αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί ένα αμάξι μάρκας Citroen. Ο εφοπλιστής οδηγούσε ένα Audi R6.

Τότε έκανε όπισθεν και συγκρούστηκε με το Citroen το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια ξαναγύρισε στα γραφεία της εταιρείας. Οι δράστες, τρεις τον αριθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γιος του εφοπλιστή στην ΕΛ. ΑΣ., κατέβηκαν από το Citroen, επιβιβάστηκαν στο βαν και αποχώρησαν από το σημείο.

Όπως όλα δείχνουν, στη συνέχεια έκαψαν το βαν (για να εξαφανίσουν τα στοιχεία) και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ -το οποίο φέρεται να έχει κλεμμένες πινακίδες- και διέφυγαν, πιθανότατα μάρκας BMW.

Τους φίλεψαν με κουλούρι και φρυγανιές

Τον Εσθονό υπουργό και την Frontex
Με γάντια ο Εσθονός αξιωματούχος

 
 
Σαν οι φτωχοί συγγενείς ... Ο συνήθως αυστηρός Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex κ. Ilkka Laitinen, δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να σκέφτεται για τον εύσωμο Ταξίαρχο Τσουκνάδη της ΑΔ Αλεξανδρούπολης
 
Με κουλούρι και φγυγανιές
 
Βλέμμα που σκοτώνει για τον Ilkka Laitinen, κοιτάζοντας προς τον Υποστράτηγο Σαλαμάγκα. Μόνο ο Χρυσοχοΐδης τον έκανε καλά τον εκτελεστικό διευθυντή
 
Την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές του Έβρου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex
Ο Εσθονός Υπουργός σχολίασε θετικά τις ενέργειες της χώρας μας για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η Ελλάδα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης στις επιστροφές παράνομων μεταναστών»
Την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις - περιοχές του Έβρου επισκέφθηκε σήμερα (11.12.2013) ο Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας κ. Ken Marti Vaher, μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex κ. Ilkka Laitinen.
Τους ξένους επισήμους συνόδευαν ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Σαλαμάγκας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Ιωακείμ Τσουκνάδης.
Πρώτο σημείο της επίσκεψης ήταν το Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις δομές του Κέντρου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και ύστερα ξεναγήθηκαν στον χώρο πρώτης διαχείρισης συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στον Πόρο, όπου ενημερώθηκαν για συναφή θέματα και ακολούθως μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, ο οποίος συνεχίζει και αύριο το πρόγραμμά του στον Έβρο, με επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Ορεστιάδας, σε δηλώσεις του και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε :
«Σκοπός της επίσκεψής μας είναι καταρχάς η ανταλλαγή εμπειριών με τους Έλληνες συναδέλφους μας, καθώς η Εσθονία και η Ελλάδα είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα σύνορα των οποίων είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα θέλαμε επιπλέον να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Επιχείρηση της Frontex, καθώς και στους Έλληνες συναδέλφους μας, όπως άλλωστε κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Μόλις απόψε είχα μια συνάντηση με τους Εσθονούς συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε οι καταστάσεις και οι εξελίξεις που συμβαίνουν εδώ στην ελληνοτουρκική μεθόριο, είναι σημαντικές επίσης για την Εσθονία και την ΕΕ.

Τους μάντρωσαν ...

ΟΙ  2.830 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
 
Συνελήφθησαν  στη Μάνδρα Αττικής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 54 και 42 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 54χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαρτοκιβώτια με 640 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών επώνυμων εταιρειών αμφιβόλου γνησιότητας και χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με τρείς (3) ημεδαπούς ηλικίας 63, 57 και 45 ετών, είχαν συγκροτήσει, από 6μηνου τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και εισήγαγαν παράνομα στη Χώρα μας, από τη Βουλγαρία, νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά (μπόμπες). Τα παραπάνω οινοπνευματώδη ποτά διέθεταν στην εγχώρια αγορά χωρίς παραστατικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλα κέρδη.

Γύφτικο ... γδύσιμο στο Αργοστόλι

Τα Κλεμμένα
 
 
Συνελήφθησαν  στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, τρεις ημεδαπές ρομά ηλικίας 13,28 και 35 ετών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε οικίες στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, καθώς και μία 41χρονη ημεδαπή ρομά μητέρα της 13χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Αναλυτικότερα, οι τρεις ημεδαπές ρομά εντοπίστηκαν (10.12.2013) το πρωί στο Αργοστόλι, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστιδες κλοπής οικίας λίγη ώρα πριν, κατά την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιστράφηκαν στον κάτοχο τους.
Στην συνέχεια, σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των τριών ημεδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος είχε αφαιρεθεί την Τετάρτη (04.12.2013) από σπίτι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και μία 41χρονη ημεδαπή ρομά μητέρα της 13χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις ημεδαπές ρομά επιδίδονταν, τον τελευταίο μήνα περίπου στην συστηματική διάπραξη κλοπών σε οικίες ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αργοστολίου, καθώς σύμφωνα και με τον τρόπο δράσης τους κατηγορούνται για την διάπραξη μέχρι στιγμής άλλων πέντε κλοπών σε οικίες: