30/11/13

Ο εραστής που έγινε δολοφόνος

janka
Είναι  ο 33χρονος Αλβανός Arti Janka που δολοφόνησε χθες το πρωί την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά. 
Πρόκειται για τον Arti Zanka ο οποίος ως γνωστόν μετά την πράξη του παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Το ξύλο στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής

 

Έπιασαν τον δολοφόνο του Μαρίνου

Είναι ο Αλβανός Ιλίρ Μεχμέτ
 
Ο Μαρίνος Ζαπάτης από το Μεγανήσι Λευκάδος, υπηρετούσε στην Κέρκυρα. Με την δολοφονία του εν πλώ  από Αλβανούς μεγαλέμπορους ναρκωτικών έγινε σύμβολο για το Λιμενικό Σώμα
Συνελήφθη χθες (29.11.2013) το πρωί, στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας και δύο (2) Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 55χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διωκόταν, καθώς στις 26.04.1997, στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά, πυροβόλησε σε βάρος λιμενικού (με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov ), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι χασισέμποροι της Καλλιθέας

Τα 18.995 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
 
Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) άνδρες, ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 43 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για άτομα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στην Καλλιθέα, εντοπίστηκαν αυτά και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν. Τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν στην οικία του ημεδαπού, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την φύλαξή τους.
Κατασχέθηκαν:

Στο Μαζαράκι τα 323 κιλά χασίς

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάτζα», σε δασώδη περιοχή στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, (323) κιλά κάνναβης
Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο σημείο από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (29.11.2013) το μεσημέρι, σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 22, 23 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάντζα» μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Στην αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με συστηματικό τρόπο και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), στην οποία υπήρχαν (300) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (323) κιλών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει εκεί οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο.

Tην πήγαινε σε ραντεβού

 
Συνελήφθη  στην περιοχή κέντρου πόλης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, μετέφερε με ΙΧΕ αυτοκίνητο, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, 27χρονη αλλοδαπή, προκειμένου αυτή να εκδοθεί έναντι αμοιβής, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, σε συγκεκριμένο αριθμό κλήσης.
Κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, ο 38χρονος ανέμενε εντός του οχήματός του, που είχε σταθμευμένο κοντά στο ξενοδοχείο. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.250) ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο με αριθμό κλήσης ίδιο με εκείνον που κανονίζονταν τα “ερωτικά” ραντεβού. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

29/11/13

Ο Αρχιφύλακας των επικίνδυνων αποστολών

δ
Ο 41χρονος Αρχιφύλακας του Τμήματος Διαρρηκτών, είναι με όλη την σημασία της λέξης από τους πιο παρασημοφορημένους της ΕΛ.ΑΣ. Στην υπόθεση διαφθοράς με τα 16 κιλά χρυσού φέρεται να έμπλεξε από τον δικηγόρο του που είναι κουμπάρος του και ο οποίος του ζήτησε να τον συνοδέψει μέχρι την είσοδο του γραφείου της γυναίκας που παρέδωσε τα 400.000 προσημειωμένα ευρώ. Ο άλλος μεγαλοδικηγόρος πάντως που είχε παράνομα  το πιστόλι των 22 mm, με βάση την δικογραφία έκανε διέθετε το πρόσωπο-κλειδί [4ος κατηγορούμενος] που γνώριζε τον Τμηματάρχη του ΣΔΟΕ.  Επαναλαμβάνουμε πάντως πως ο Αρχιφύλακας

Με τους ήρωες της Καστοριάς

Αυτοί συνέλαβαν τους οπλισμένους Αλβανούς δραπέτες
Δίπλα στον υπουργό διακρίνονται οι κλάρες  του Αντιστράτηγου Τσακνάκη, αρχιτέκτονα τέτοιων επιτυχιών
 
Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν σε παραμεθόριο περιοχή της Καστοριάς τους τρεις επικινδύνους κακοποιούς, δραπέτες των Φυλακών Ντρένοβα της Αλβανίας και εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του ιδίου, αλλά και της Κυβέρνησης για αυτή την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός δήλωσε:
«Θα ήθελα και εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφεραν σε πέρας την ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών. Νομίζω ότι τα παιδιά αυτά έδειξαν με τη στάση τους ξεκάθαρα το τι προσφέρει ο Έλληνας Αστυνομικός στην ελληνική κοινωνία στην πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Οι άνδρες αυτοί θα τιμηθούν από την Ελληνική Αστυνομία και από εμένα, αλλά προς το παρόν θα μου επιτρέψετε να τους απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.
Και έρχομαι τώρα στα προβλήματα της Καστοριάς. Τα εγνώριζα. Είχα επανειλημμένως συνομιλήσει με την συνάδερφο μου κα Αντωνίου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην Καστοριά, στην εκπλήρωση του καθήκοντος. Είχα την ευκαιρία να πετάξω στον Γράμμο επάνω στις περιοχές της παράνομης υλοτομίας και είδα τις τεράστιες δυσκολίες του ανάγλυφου του εδάφους, να δω το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και - να μου επιτρέψει ο Αστυνομικός Διευθυντής - να πω ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση για μία σύγχρονη αστυνομία και για μία τόσο όμορφη πόλη. Θα συναντήσω τους συνδικαλιστές και θα αντιληφθώ και εγώ ο ίδιος με την παρουσία μου τα πολλά προβλήματα.
Καταρχήν θα δώσουμε άμεσες συγκεκριμένες ενισχύσεις. Πρώτα μεν με την αποστολή, συγκεκριμένου αριθμού οχημάτων και λίγων θερμικών καμερών τις αμέσως προσεχείς ημέρες, την παροχή συγκεκριμένων οχημάτων 4Χ4 μέσα στο 2014. Αλλά όσο αφορά το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία, θέλω να σας πω ότι η λύση την οποία προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο είναι αφενός μεν μία μελέτη που ήδη έχει αναθέσει στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του ίδιου του Υπουργείου για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων, όπως ακριβώς έχουμε κάνει και με τον Έβρο. Η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται. Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πρέπει λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου ΄14-΄20 που διαπραγματεύτηκα με την Ε.Ε. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 εν πάση περιπτώσει, εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τα πράγματα. Είμαι δίπλα σας και θα είμαι πάντα δίπλα στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών όπως και ο Πρωθυπουργός ο κύριος Αντώνης Σαμαράς μου έχει δώσει αυτή τη ρητή εντολή.
Θα ήθελα επίσης να πω ότι η συνάδερφος κυρία Αντωνίου είναι επιμελής βουλευτής για τα προβλήματα της περιφέρειάς της. Σκύβει πάνω τους, μας ενημερώνει και είμαι σίγουρος πως ό,τι και αν τους συμβεί θα μας ενημερώσει έγκαιρα για οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα δημιουργηθεί. Σας ευχαριστώ πολύ
Επίσης ο κ. Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συνοδευόταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Δυτική Μακεδονία από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, καθώς και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Ηλία Στεφανή.
Τον Υπουργό υποδέχθηκε στα Γρεβενά ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Νταλέτσος και στην Καστοριά ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σταυρακάκης.

O Δένδιας στα Γρεβενά

Σε παρουσίαση του Μάνου Σφακιανάκη


Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στη Δυτική Μακεδονία

Επιθεώρησε την περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά
Απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά
O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στη Δυτικής Μακεδονία.
Ο κ. Δένδιας παρέστη στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που διοργάνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού στα Γρεβενά, όπου σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
« Για εμάς είναι μία πολύ μεγάλη χαρά η σημερινή εκδήλωση, όπως και για την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να πω στα σημερινά παιδιά ότι στα δικά μου τα παιδικά χρόνια είχαμε την αλάνα και παίζαμε. Η μάνα μας και ο πατέρας μας ήξεραν με ποια παιδιά παίζαμε, ήξεραν τους κινδύνους και πως θα μας προφυλάξουν. Η αλάνα σήμερα είναι το διαδίκτυο όπου οι γονείς μας δεν ξέρουν με ποιον παίζουμε και δεν μπορούν να μας προφυλάξουν. Το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει μία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για εμένα είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πολύ μεγάλη τιμή ότι κάποια παιδάκια από εδώ μας δώσανε αυτή τη ζωγραφιά. Αυτή η ζωγραφιά δείχνει την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαν αγγέλους που προστατεύουν το παιδάκι, με το σήμα της ειρήνης, από τον διάβολο, που μπαίνει στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά είδα την Ελληνική Αστυνομία τον ενάμιση χρόνο που έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι ο πολιτικός της προϊστάμενος, να παρουσιάζεται σαν άγγελος σε παιδική ζωγραφιά. Θα το πάρω μαζί μου στην Αθήνα, θα το δείξω στον Αρχηγό και στους επικεφαλής της, αλλά γι’ αυτή τη μεγάλη χαρά που θα τους δώσετε, από την καρδιά μου σας ευχαριστώ θερμά».

Έγινε φονιάς από έρωτα ο Αλβανός

Η 43χρονη Ναταλία
 
 
 
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Πάτρα, 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 43χρονη γυναίκα
Ο δράστης μετά την πράξη του, μετέβη και παραδόθηκε στην Ασφάλεια Πατρών
Συνελήφθη σήμερα (29.11.2013) το πρωί, στην Πάτρα, μετά από αυθόρμητη προσέλευσή του στις Αστυνομικές Αρχές, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία 43χρονης  γυναίκας με την οποία διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση.
Η γυναίκα που είναι σύντροφος πολύ γνωστού Πατρινού δημοσιογράφου, ζήτησε από τον Αλβανό να χωρίσουν. 
Ειδικότερα, ο δράστης μετέβη σήμερα το πρωί στο σπίτι της 43χρονης, όπου κατά τη διάρκεια φιλονικίας μεταξύ τους, την μαχαίρωσε στην πλάτη και το λαιμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο δράστης στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.
Αστυνομικοί μετέβησαν μαζί με τον Ιατροδικαστή Πατρών στο χώρο του εγκλήματος, τον οποίο και εξερεύνησαν.
Η 43χρονη είχε αποκτήσει με τον δημοσιογράφο μια 10χρονη κόρη.

O Tμηματάρχης του ΣΔΟΕ στην υπόθεση του χρυσού

Σε πολύ λίγο περισσότερα: για τον 41χρονο Αρχιφύλακα του ΥΔΕΖΙ



Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για υπόθεση δωροδοκίας και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης εμπορίας πολύτιμων μετάλλων (χρυσού, αργυρού κ.λπ.)
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση πέντε ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο δικηγόροι, Τμηματάρχης του Σ.Δ.Ο.Ε., αστυνομικός καθώς και ιδιώτης, που ενεργούσε ως ενδιάμεσο πρόσωπο
Απαιτήθηκαν εκβιαστικά από την επιχειρηματία αρχικά (500.000) ευρώ και τελικά (400.000) ευρώ, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» έλεγχος που διενεργήθηκε στην επιχείρησή της από το Σ.Δ.Ο.Ε.
Τα χρήματα, που είχαν τελικό αποδεκτή τον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε., προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν από την επιχειρηματία σε έναν από τους συλληφθέντες δικηγόρους
Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος του Αρχιφύλακα
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης δωροδοκίας και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος 36χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας πολύτιμων μετάλλων (χρυσού, αργυρού κ.λπ.).
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν, χθες (28-11-2013), πέντε ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο δικηγόροι (50 και 62 ετών), ένας 45χρονος Τμηματάρχης του Σ.Δ.Ο.Ε., ένας 38χρονος ιδιώτης, και ένας 41χρονος Αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας από υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, της παθητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, της απόπειρας εκβίασης και της άμεσης & απλής συνέργειας σε αυτή, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την Τρίτη (12-11-2013) διενεργήθηκε έλεγχος από 3μελές κλιμάκιο υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), σε επιχείρηση εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, που διατηρεί 36χρονη επιχειρηματίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Το κλιμάκιο, με εντολή του συλληφθέντα Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε., προέβη στην κατάσχεση δεκαέξι (16) κιλών χρυσού, αξίας περίπου (300.000) ευρώ, με την αιτιολογία ότι στερούντο νομιμοποιητικών παραστατικών.
Η επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι μετά τη διενέργεια του ελέγχου, ο 50χρονος συλληφθείς δικηγόρος (της), πρότεινε στην ίδια να καταβάλλει χρηματικό ποσό ύψους (500.000) ευρώ, στον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε και ενδεχομένως και σε άλλα άτομα, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα του ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα, της ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που δεχόταν να καταβάλλει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, θα «έκλεινε» με θετικό τρόπο η εκκρεμότητα, θα εξασφαλιζόταν ο μη μελλοντικός έλεγχος της εταιρείας της και θα διασφαλίζονταν οι συναλλαγές της με άλλους επιχειρηματίες, σε περιπτώσεις αγοράς, τιμολόγησης, εισαγωγής - εξαγωγής χρυσού κλπ.
Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις του 50χρονου δικηγόρου με τον συλληφθέντα ιδιώτη και τον επίσης συλληφθέντα 62χρονο δικηγόρο.
Χθες (28.11.2013) το πρωί η επιχειρηματίας παρέλαβε στην επιχείρησή της, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, (400.000) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ποσό που συμφωνήθηκε τελικά με τον 50χρονο δικηγόρο, για την παράνομη συναλλαγή.
Λίγο αργότερα, στην επιχείρηση μετέβη ο ανωτέρω δικηγόρος, συνοδευόμενος από τον Αρχιφύλακα, ο οποίος παρέμεινε εξωτερικά του χώρου, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν μαζί και κατευθύνθηκαν στο δικηγορικό του γραφείο.
Ο Αρχιφύλακας συνελήφθη κατά την έξοδό του από το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο αμέσως μετά διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο 50χρονος δικηγόρος παρέδωσε στους αστυνομικούς τα προσημειωμένα χρήματα (των 400.000 ευρώ), τα οποία είχε τοποθετήσει στο εσωτερικό φωτοτυπικού μηχανήματος.
Από την εξέλιξη της έρευνας και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 38χρονος ιδιώτης θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσο – παρένθετο πρόσωπο, καθώς αυτός θα παραλάμβανε τα χρήματα από το 50χρονο δικηγόρο και θα τα παρέδιδε στον τελικό αποδέκτη, τον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε.
Ο 38χρονος συνελήφθη χθες (28.11.2013) το απόγευμα, σε κεντρική καφετέρια της Αθήνας, όπου καθορίστηκε ραντεβού για την «παραλαβή» των χρημάτων.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ο 62χρονος δικηγόρος και ο Τμηματάρχης του Σ.Δ.Ο.Ε.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Στην κατοχή του 50χρονου δικηγόρου, κινητό τηλέφωνο, και πιστόλι replica με γεμιστήρα.
  • Στην κατοχή του Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, μεταλλική ράβδος και (25) φυσίγγια των 9 mm .
  • Στην κατοχή του 62χρονου δικηγόρου κινητό τηλέφωνο, πιστόλι με γεμιστήρα, (4) φυσίγγια των 0,45 cal , (7) φυσίγγια των 9 mm και (11) φυσίγγια των 0,22 cal.
  • Στην κατοχή του 38χρονου ιδιώτη τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Στην κατοχή του Αρχιφύλακα το χρηματικό ποσό των (2.710) ευρώ, (4) κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM με κομμένο το τσιπάκι, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, (2) φυσίγγια διασποράς, (2) συσκευές – φακοί, που ενσωματώνονται σε πιστόλι, (5) μαχαίρια, (2) μαύρες κουκούλες τύπου « full - face », (8) γεμιστήρες, (123) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.

... Τιμούσαν τους μακαρίτες

 
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καβάλα και Σάμο, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές και ένας ημεδαπός, που λάμβαναν μέχρι σήμερα παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο.
Συγκεκριμένα στην Αθήνα 61χονη λάμβανε σύνταξη χηρείας επί 16 έτη, ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 190.000 ευρώ, στη Καβάλα 64χρονη για οκτώ έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 55.000 ευρώ και 86χρονος στη Σάμο για δέκα έτη ζημιώνοντας το Ι.Κ.Α. κατά 83.000 ευρώ.
Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις (328.000) ευρώ
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων, που ιδιοποιούνταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επί σειρά ετών, συντάξεις χηρείας (εξαιτίας θανάτου των συζύγων τους), αν και είχαν συνάψει δεύτερο γάμο.
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα πρωινές ώρες σε περιοχές της Αθήνας, της Καβάλας και της Σάμου, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές ηλικίας 61 και 64 ετών και ένας 86χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ταυτοποιήθηκε η δράση των εμπλεκομένων και συγκεκριμένα προέκυψε ότι:
Η 61χρονη που κατοικεί στην Αθήνα , μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 1997), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
Μετά από επτά περίπου μήνες (29/11/1997) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επίδεκαέξι (16) περίπου έτη.
Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν την 61χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των (365) ευρώ, ένα (1) αντίγραφο αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων και μια (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (190.000) ευρώ, χωρίς τους τόκους 16 ετών, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Ο Αττικάρχης τους το ξέκοψε μαχαίρι

Ο κ. Μιχαιρίνας πήρε την απόφαση θέλοντας να αποφύγει τις συγκρούσεις των δυο άκρων
Για αύριο ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα και στην συνέχεια πορεία προς  το υπουργείο δικαιοσύνης με αίτημα την αποφυλάκιση των Βουλευτών της. Οι αριστεριστές απάντησαν με αντισυγκεντρώσεις. Έτσι με  απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο (30-11-2013) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο χρυσός τους έφερε κοντά

 
Ερευνα για παράνομη εξαγωγή χρυσού κατέληξε σε διαφθορά των ελεγκτών
 
Η μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ για παράνομες εξαγωγές τεραστίων ποσοτήτων ελληνικού χρυσού και ασημιού στη Γερμανία φέρεται να εξελίχθηκε σε μία μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με εμπλοκή αστυνομικών, στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και δύο δικηγόρων που ερευνά τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΣΔΟΕ είχε συγκεντρώσει, στις αρχές του 2013, σειρά στοιχείων για την εμπλοκή τουλάχιστον 6-7 ενεχυροδανειστηρίων στο κέντρο της Αθήνας σε παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω εικονικών εταιρειών -όπως την «Ελυρος»- προς τη Γερμανία. Ρόλο κλειδί σε αυτή την υπόθεση έπαιζε Κρητικός επιχειρηματίας που είχε δραστηριοποιηθεί και στο Βερολίνο ενώ είχε επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει και μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ. Μάλιστα τότε ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αρχών.

Η έρευνα αυτή, σε δεύτερη φάση, ανατέθηκε σε τμήμα της περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ. Στον προϊστάμενο του τμήματος, μάλιστα, συστήθηκε να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια».

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας λοιπόν από τον ΣΔΟΕ, πριν από 15 ημέρες, τέσσερις υπάλληλοι της συγκεκριμένης επιχείρησης έκαναν έλεγχο σε ενεχυροδανειστήριο στο Σύνταγμα που ανήκει σε μία γυναίκα που είχε μάλιστα εξετασθεί τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση της εξαγωγής χρυσού. Κατά τον έλεγχο δεσμεύτηκαν 16 κιλά χρυσού και ακολούθησε έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι δύο δικηγόροι ενεπλάκησαν ως εκπρόσωποι του επιχειρηματία από την Γερμανία αλλά και του ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να δοθούν 400.000 ευρώ στον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ (σε εκείνον που είχε γίνει σύσταση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός) για να πάρει η ελεγχόμενη επιχείρηση πίσω τον χρυσό και να γλιτώσει το πρόστιμο.

Ο Μπούκουρας απειλούσε δήμαρχο

 
 

Του Βασ. Λαμπρόπουλου 

Η άγνωστη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Αστυνομικοί μεταφέρουν στοιχεία της δικογραφίας για τη Χρυσή Αυγή στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων τον περασμένο Σεπτέμβριο
 
Πριν μαχαιρωθεί ο άτυχος Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά είχε ξυλοκοπηθεί από τρία άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες. Οι τρεις τους υποχώρησαν όταν εμφανίστηκε ένας αστυνομικός που αρκέστηκε να τους πει: «Θα το διαλύσετε τώρα ή θα αρχίσω τις προσαγωγές;». Εκείνη την ώρα έφθασε το ασημί Νισάν στο οποίο επέβαινε ο Γ. Ρουπακιάς που φέρεται να κατευθύνθηκε «με κανονικό βήμα και ήρεμη έκφραση προς τον Παύλο Φύσσα» ενώ από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου άρχισε να τρέχει ένα ψηλό άτομο με λευκή φόρμα και κοντό μαλλί.

Αυτά τα νέα δεδομένα και η αναλυτική περιγραφή του θανάτου του 35χρονου μουσικού το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στην Αμφιάλη προκύπτουν από την κατάθεση που έδωσε 37χρονος αυτόπτης μάρτυρας. Από το μπαλκόνι του σπιτιού του είδε ολόκληρη τη σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και περιγράφει ό,τι προηγήθηκε και επακολούθησε.

Η κατάθεση αυτή ανήκει στο άγνωστο τμήμα της δικογραφίας για τον θάνατο του 35χρονου και τη δράση της Χρυσής Αυγής, την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Ανάμεσα στις καταθέσεις εντυπωσιάζει και η «έκφραση λύπης» του δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη γιατί, όπως είπε, «από δημοτικούς συμβούλους ειδικότερα κατοίκων περιοχών στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα είχα κατά καιρούς καταγγελίες για επιχειρήσεις πογκρόμ από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ότι δηλαδή επιτίθενται κυρίως σε μετανάστες, και λυπάμαι γιατί τότε δεν είχα δώσει τη σημασία που έπρεπε…»

Στοιχεία που σοκάρουν

Η πιο χαρακτηριστική και σημαντική κατάθεση φέρεται να είναι αυτή που έδωσε στις 6 Νοεμβρίου 2013 ενώπιον της ειδικής εφέτη-ανακρίτριας κυρίας Ιωάννας Κλάπα ο κοινωνικός λειτουργός και μέλος των Γιατρών του Κόσμου κ. Αναστάσιος Υφαντής. Αναφέρθηκε στην αύξηση επιθέσεων με σοβαρά θλαστικά τραύματα κατά αλλοδαπών. Και μάλιστα, σύμφωνα με όσα μνημόνευσε, σε ορισμένες από τις ρατσιστικές επιθέσεις μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούσαν και σκύλους.

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας, «συνήθως φωνάζουν τον άνθρωπο που διασχίζει τον δρόμο, κάνουν έλεγχο των εγγράφων του, κατόπιν τον ρωτάνε σε περίπτωση που δεν έχει έγγραφα από πού είναι και στη συνέχεια πραγματοποιείται επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και λεκτικές εξυβρίσεις. Σε περίπτωση που ο αλλοδαπός έχει έγγραφα τα καταστρέφουν. Κάποια από τα θύματα καταλαβαίνουν ελληνικά και αναγνωρίζουν τις ύβρεις όπως π.χ. "μαύρε να πας στη χώρα σου", "λαθρομετανάστη μη σε ξαναδούμε εδώ, θα πεθάνεις". Η βία αρχίζει με κλωτσιές, μπουνιές και εφόσον δεν αποτραπούν από κάποιο τυχαίο εμπόδιο, π.χ. κάποιος περαστικός, εντείνεται η βία με χρήση όπλων όπως από μπουκάλια μπίρας τα οποία πολλές φορές σπάνε στα πρόσωπα των θυμάτων, ξύλινα ρόπαλα του μπέιζμπολ, σιδερογροθιές, αλυσίδες και αιχμηρά αντικείμενα αλλά και taser (σ.σ. όπλα που παραλύουν με τη διάδοση ηλεκτρικού φορτίου) με το οποίο τους κτυπάνε στο λαιμό και κοντάρια σημαίας. Επίσης σε τέσσερις-πέντε επιθέσεις έχουμε επιθέσεις από σκύλο τον οποίο έχουν οι ομάδες και δεν είναι αδέσποτος…»

Κορινθιακά επεισόδια

Κατάθεση στην ερευνήτρια της υπόθεσης των υποκλοπών έδωσε στις 6 Νοεμβρίου 2013 και ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Αρκετές φορές υπήρξαν "παρελάσεις" με 20 και παραπάνω άτομα της Χρυσής Αυγής μέσα στην πόλη της Κορίνθου σε κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα και σε μία από τις περιπτώσεις υπήρξαν βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών και μάλιστα σε κάποια από αυτές κυνηγώντας μετανάστες αυτοί έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, απ' ό,τι μου είπαν οι συμπολίτες μου».

Τους πήγαν ... Καβάλα

Οι δόσεις ηρωίνης

 
Συνελήφθησαν  στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 55, 48 (άντρες) και 50 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 55χρονος προμηθεύει την 50χρονη με ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αυτή στη συνέχεια διακινεί στην Καβάλα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε αρχικά η 50χρονη να διαθέτει στον 48χρονο μια (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,6 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 110 ευρώ, ενώ στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο 55χρονος στην οικία του, όπου και συνελήφθη.
Στην κατοχή των δύο δραστών, ηλικίας 50 και 48 ετών, βρέθηκαν δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 4,4 γραμμαρίων και 110 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στα σπίτια της 50χρονης και του 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Απίστευτο: Αλβανός με καταδίκες!


Συνελήφθη  στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις – δύο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου και μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας -, καθώς και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου Βόλου, με συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή (45.500)

Τσιγγάνοι σκότωσαν την 78χρονη

Δράστες αυτής είναι δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας
Οι δράστες προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στην ηλικιωμένη, η οποία μετά από δύο μήνες νοσηλείας περίπου στο νοσοκομείο κατέληξε
Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, υπόθεση ληστείας που είχε γίνει την 4.3.2013 το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, η οποία είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό της.
Δράστες αυτής, είναι δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, προχθες (27.11.2013) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας και στην Αττική αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης τους από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 4.3.2013 το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, προσέγγισαν την 78χρονη κατά το χρόνο που αυτή έμπαινε στην οικία της και με τη χρήση σωματικής βίας της άρπαξαν τσάντα που κρατούσε, με αποτέλεσμα την πτώση της και το σοβαρό τραυματισμό της, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 78χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αττικής, όπου και εξέπνευσε συνέπεια των τραυμάτων της την 15.5.2013.

Οι δηλώσεις Τσακνάκη για τους 3 Αλβανούς

 



 
Παρουσίαση από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Ηλία Στεφανή, της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών επικινδύνων κακοποιών, δραπετών των ΦυλακώνΝτρένοβα της Αλβανίας
«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε σε παραμεθόριο περιοχή της Καστοριάς, τρεις (3) επικίνδυνους ένοπλους κακοποιούς, δραπέτες των Φυλακών Ντρένοβα της Αλβανίας.
Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 23-11-2013 δραπέτευσαν από τις συγκεκριμένες Φυλακές, επτά (7) επικίνδυνοι κακοποιοί, από τους οποίους συνελήφθησαν άμεσα από τις Αλβανικές Αστυνομικές Αρχές, εντός του Αλβανικού εδάφους, οι τέσσερεις (4).
Παράλληλα, η Αλβανική Αστυνομία ενεργοποίησε μηχανισμό αναζήτησης των υπολοίπων τριών (3) δραπετών, με δυνάμεις οι οποίες δρούσαν εντός της Αλβανικής επικράτειας και στην μεθόριο με τη χώρα μας, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι οι δραπέτες θα επιχειρούσαν να εισέλθουν στο Ελληνικό έδαφος, μέσω του ορεινού όγκου Γράμμου - Καστοριάς.
Συγχρόνως, οι Αλβανικές Αρχές ζήτησαν, μέσου του διαύλου διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ( INTERPOL ), τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενεργοποίηση ανάλογου μηχανισμού εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των Αλβανικών Αστυνομικών Αρχών, με τις οποίες σημειώνω ότι διατηρούμε άριστη συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα και ενεργοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή ομάδες πρώτης ανταπόκρισης για τον έλεγχο των διαβάσεων στην μεθόριο με την Αλβανία, στην περιοχή Γράμμου - Καστοριάς.
Επιπρόσθετα, σχεδιάσαμε και οργανώσαμε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή όλου του διαθέσιμου προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένων αστυνομικών σε εντοπισμό ιχνών.

Τα όπλα των δραετών της Κορυτσάς

Ντοκουμέντο

Mπουμπούκια οι 2 Αξιωματικοί

 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αξιωματικών (48χρονου Αστυνόμου και 47χρονου Υπαστυνόμου), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ενός 49χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη τυπογραφείου, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που αφορούσε σε επίμεμπτες ενέργειες των αστυνομικών, για χρήση πλαστών πινακίδων στα οχήματά τους, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.
Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, καθώς και του Υπαστυνόμου σε υπόθεση κατάρτισης και κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος στην Υπηρεσία του.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν τον 47χρονο Υπαστυνόμο, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί το αυτοκίνητό του, ενώ όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Επίσης προέκυψε ότι οι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είχαν παραδοθεί από τον ίδιο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).
Για τη διερεύνηση του σκέλους της υπόθεσης αναφορικά με την πλαστότητα ενσήμων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο γραφείο του Υπαστυνόμου στην Υπηρεσία του, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (200) ένσημα των 0,44 ευρώ, (1.100) των 0,23 ευρώ, (3.400) των 0,15 ευρώ και (4.037) των 0,35 ευρώ.
Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην επιχείρηση (τυπογραφείο) του 49χρονου ιδιώτη, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα οχήματος.
Επιπλέον, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο αριθμό πλαισίου υπάρχει σε ισχύ άδεια κυκλοφορίας οχήματος (ιδίου τύπου και χρώματος), με αριθμό κυκλοφορίας Ελληνικών Αρχών, στο όνομα της συζύγου του.
Τα παραπάνω κατασχεθέντα ένσημα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και άλλα που κατείχαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις.
Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ακόμα, ύστερα από έλεγχο, ότι έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.