16/11/13

Γύφτικοι ... ποντικοί

 
Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ηλικίας 13, 14 και 19 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος σε πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Νέας Σμύρνης, οι συλληφθέντες, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν διαπράξει πέντε (5) ληστείες σε βάρος ημεδαπών, εντός και εκτός των διαμερισμάτων τους, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και ένδεκα (11) κλοπές από οικίες στη Νέα Σμύρνη αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

... Ακάλυπτοι στη Λιβαδειά

 
Συνελήφθησαν, (15-11-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.
Ειδικότερα:
Σε βάρος της 47χρονου, εκκρεμούσε η από 05-06-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (300) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι τριών (23) μηνών και συνολική χρηματική ποινή (4.700) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

15/11/13

Στην μπουζού θέλουν τον Μάκαρο


Ο Εισαγγελεάς πρότεινε την ενοχή του για τα στημμένα


Πλάκωσαν και στην Παλαιοκαστρίτσα

Τα κατασχεμένα
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών επτά περιπτώσεις κλοπών κατά το τελευταίο εξάμηνο περίπου, σε αποθηκευτικούς και υπαίθριους χώρους σε διάφορες περιοχές της βόρειας Κέρκυρας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ρομά ηλικίας από 25 έως 45 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις ρομά είχαν συστήσει ομάδα, η οποία με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κινούμενοι με φορτηγό αυτοκίνητο διέπρατταν κλοπές, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Στόχοι τους αποτελούσαν κυρίως αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτικές περιοχές της Κέρκυρας, από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως ποσότητες σιδήρου, χαλκού και αλουμινίου.
Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, εντοπίστηκε το Σάββατο (09.11.2013) το πρωί, το φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την διάπραξη των κλοπών, στην περιοχή του Ζυγού Κέρκυρας και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι λίγο πριν είχαν διαπράξει τρεις διαδοχικές κλοπές, στην ίδια περιοχή κατά τις οποίες αφαίρεσαν από προαύλιο χώρο οικίας και δύο ακόμη αποθήκες, κουφώματα αλουμινίου, μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία αξίας 2.000 ευρώ περίπου, τα οποία βρέθηκαν φορτωμένα στο αυτοκίνητο.

Πήγαν να εξαπατήσουν "κοράκια" της αγοράς

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (14-11-2013) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 62 και 37 ετών και δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 52 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρες απάτης σε βάρος ιδιοκτητών χρυσοχοείων και ενεχυροδανειστηρίων στην Καβάλα.
Συγκεκριμένα, οι δράστες, το ίδιο πρωί, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε τρία καταστήματα (χρυσοχοεία – ενεχυροδανειστήρια) στην πόλη της Καβάλας, όπου επιχείρησαν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες τους και να τους πουλήσουν φο-μπιζού, τα οποία παρουσίαζαν ως χρυσά. Η πράξη τους αυτή, έγινε αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι, λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις (4) ημεδαπούς.
Κατά τον έλεγχο, στην κατοχή και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Η βάρκα τάφος

Το Ντοκουμέντο


 
Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε για την ύπαρξη αναποδογυρισμένου πλαστικού σκάφους (7 – 8 μέτρα περίπου), το οποίο βρισκόταν δεμένο με κάβο σε ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ».
Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσαν δύο (02)πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς στη στεριά καλά στην υγεία τους και οκτώ (08) σορούς (04 ενήλικες και 04 παιδιά), οι οποίες περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) επιπλέον σοροί εγκλωβισμένες στο αναποδογυρισμένο σκάφος, οι οποίες επίσης περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
Οι διασωθέντες αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για προληπτικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται η παραγγελία διενέργειας  νεκροψίας – νεκροτομής για τις σορούς, οι οποίες θα μεταφερθούν επίσης στα προαναφερόμενα νοσοκομεία.

Βιαστής ο Ρουμάνος

Συνελήφθη  βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας για βιασμό και σωματεμπορία.
Ειδικότερα ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ύστερα από γνωριμία με την 42χρονη υπήκοο Βουλγαρίας στην Αθήνα της πρότεινε εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο και τη μετέφερε στο νησί ακτοπλοϊκώς την 12-11-2013.
Κατά την διαμονή τους σε ξενοδοχείο στην πόλης της Ρόδου στις 12-11-2013 το βράδυ με χρήση βίας την εξανάγκασε σε συνουσία. Στην συνέχεια την υποχρέωσε να τον ακολουθήσει σε διάφορα μπαρ της πόλης όπου προσπάθησε να την προωθήσει στην πορνεία με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων.

Πούλησαν 22χρονη για 2.700 €

Βούλγαροι στο Πολύκαστρο Κιλκίς
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας που προέβησαν σε αγοραπωλησία 22χρονης ομοεθνούς τους
Οι ανωτέρω για την αγοραπωλησία της 22χρονης εισέπραξαν το χρηματικό ποσό των 2.700 Ευρώ
Στην οικία του ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο όπλο
Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πέτυχαν  τη σύλληψη τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 39, 38 (γυναίκα) και 52 ετών, για σωματεμπορία.
Ειδικότερα, στο Πολυκάστρο Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 39χρονος και οι δύο ομοεθνείς του για την αγοραπωλησία μίας 22χρονης υπηκόου Βουλγαρίας με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της.
Οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατακρατούσαν παράνομα την ομοεθνή τους, θα αποκόμιζαν από την αγοραπωλησία της 22χρονης το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ.
Στην κατοχή τους, αλλά και σε έρευνες των οικιών τους παρουσία δικαστικού λειτουργού σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Λαθρεμπόριο τσιγάρων με λιμενικούς-αστυνομικούς

Αποκαλύφθηκε στη Σπάρτη
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε παράνομη εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση, μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στο εσωτερικό της χώρας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τα στοιχεία τριάντα (30) ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία τα είκοσι επτά (27) έχουν συλληφθεί.
Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες (14.11.2013), σε περιοχές της Λακωνίας και της Αττικής, συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της, ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν από την κα. Ανακρίτρια Γυθείου.
Από τα συλληφθέντα μέλη, δύο είναι εν ενεργεία Λιμενικοί, δύο είναι πρώην αστυνομικοί και ένας είναι Ειδικός Φρουρός (προσήλθε αυτοβούλως), ενώ από τα μέλη που αναζητούνται, ο ένας είναι πρώην Ειδικός Φρουρός.
Στις επιχειρήσεις αυτές, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Λακωνίας, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, καθώς και ανδρών του Λιμεναρχείου Γυθείου.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, για την πλήρη εξιχνίασή της, η οποία αφορούσε τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τη σύλληψη οκτώ (8) ατόμων τότε σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης, σε βάρος είκοσι δύο (22) ακόμα ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής, κατοχής και λαθρεμπορίου τσιγάρων.
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο είχαν κατασχεθεί περίπου -450.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν παράνομα εισάγει μέσω θαλάσσης στη χώρα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, είχε υπολογιστεί ότι ανέρχεται στο ποσό του (1.500.919,04) ευρώ.

... Ασυγκράτητη η Κομοτηνή

Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθησαν χθες (14-11-2013) το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι δύο δράστες μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
Κατά τη διάρκεια αυτής, εντόπισαν τους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, με κατεύθυνση την Κομοτηνή. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο όχημα και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

12 πνιγμένοι στην Πάλαιρο

Δώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, οι τέσσερις από τους οποίους ανήλικοι,  νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος στη Λευκάδα όταν αναποδογύρισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους συντοπίτες τους. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ ότι βρίσκονται σε σκάφος και κινδυνεύουν, γύρω στις 7:30 το πρωί.
Αμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και λιμενικοί οι οποίοι εντόπισαν στη στεριά 15 αλλοδαπούς αλλά και τα πτώματα 8 μεταναστών. Όπως διαπιστώθηκε επίσης το σκάφος ήταν πολύ κοντά στη στεριά.

Η Μυρτώ που πήγε να σκοτώσει ο Πακιστανός

myrto2


Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άτυχη Μυρτώ που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποιήσης από τον Πακιστανό “δράκο” στην Πάρο. Να θυμίσουμε πως η Μυρτώ σήμερα βρίσκεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ και δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή και να κερδίσει το στοίχημα να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της υγείας της.
Η εικόνα που έχει σήμερα η Μυρτώ μέσα από το νοσοκομείο: 
myrto1
Στην πρώτη φωτο βλέπετε πως ήταν η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη πριν τη βάναυση κακοποίηση και την απόπειρα ανθρωποκτονίας από τον Πακιστανό “δράκο της Πάρου”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία της έχει συγκινήσει τον Ελληνισμό της Αμερικής και τις τελευταίες μέρες, δίνεται ιδιαίτερη προβολή στην ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για μεθόδους θεραπείας και για βελτίωση της κατάστασης της υγείας της.

Σφαίρες για πραγματικό πόλεμο

Τα Ντοκουμέντα



 
Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το Φ/Γ “NOURM” σημαίας Σιέρρα Λεόνε, παρουσία του αρμόδιου Εισαγγελέα, του κ. Διευθυντού Τελωνείου, καθώς και Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η εκφόρτωση των πενήντα πέντε (55) εμπορευματοκιβωτίων (containers) από το πλοίο, στην προβλήτα του λιμένα Ακαντιάς.
Από τους διενεργηθέντες δειγματοληπτικούς ελέγχους, στους οποίους συμμετείχαν και δύο (02) Πυροτεχνουργοί Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και ένας (01) Πυροτεχνουργός της ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για μεταφορά πολεμικού υλικού.  Συγκεκριμένα:
α) τριάντα ένα (31) εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 7,62x39mm,
β) δέκα (10) εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mmκαι
γ) δεκατέσσερα (14) εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 14,5x114mm.
Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης και του δειγματοληπτικού ελέγχου, προσωπικό του τελωνείου Ρόδου προέβη στη μολυβδοσφράγιση και των πενήντα πέντε (55) εμπορευματοκιβωτίων, ενώ από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., λαμβάνονται ειδικά ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας στην προβλήτα εναπόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων.

Έκαναν ... άγαλμα τον Τσούκαλη

Το Βατικανό ανακάλυψε τον Έλληνα Ντέτεκτιβ

Ο Γιαννιώτης Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε από τους Ιταλούς στην Ρόδο, όπου και προς τιμήν του, του παρέδωσαν αυτό το άγαλμα για τους αγώνες του στην δίωξη των αρχαιοκαπήλων. Μία ξεχωριστή διάκριση όμως περιμένει και τον Βασίλη Σπανούλη στις 28 Νοεμβρίου, πριν από το εντός έδρας παιχνίδι με την Γαλατασαράι για την Euroleague. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα τιμηθεί με το βραβείο «Giuseppe Sciacca», καθώς αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία του αθλητισμού για νέους έως και 35 ετών. Μάλιστα, κατ΄ εξαίρεση η εκδήλωση θα γίνει στο ΣΕΦ και όχι στην έδρα του οργανισμού, το Βατικανό, καθώς επιθυμία των αρμόδιων ήταν σχετική απονομή να γίνει στην «χώρα που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες και το `’ευ αγωνίζεσθαι»» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Γιώργος Τσούκαλης επί το έργον κατά την τελευταία του μεγάλη υπόθεση στη Λάρισα

Στην πόλη του Βατικανό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.
Tα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, που προάγουν τον πολιτισμό, τον επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό,

Το ξεφόρτωμα

Ρόδος






Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το  Φ/Γ “NOUR M”, σημαίας SIERRA LEONE, που συνεχίζεται,  ξεκίνησε η εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων (containers) από το πλοίο, στο λιμάνι της Ρόδου.
Μέχρι στιγμής έχουν εκφορτωθεί είκοσι (20) περίπου εμπορευματοκιβώτια, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του φορτίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από

Ο Δενδροπόταμος έβγαλε ηρωίνη-κοκαΐνη

Τα Ντοκουμέντα
Με ουρά το χρήμα
 
Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διενεργεί καθημερινά μεγάλο αριθμό στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή διαφόρων Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Τροχαίας, τόσο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας όσο και για την εδραίωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.
Πλην των καθημερινών αστυνομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες 14-11-2013 στην περιοχή του Δενδροποτάμου, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος κατά την οποία:
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα (3 άνδρες – 3 γυναίκες) μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 20 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και παράβασης του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών».
Ειδικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου:

Έκλεψαν 3,5 χλμ λάστιχα ύδρευσης

Τα Κλεμμένα
 
Συνελήφθησαν,  στον Αλμυρό Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί ROMA – ένας 38χρονος και μία 39χρονη – για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 39χρονης, λάστιχα αυτόματης ύδρευσης αγροτεμαχίων, συνολικού μήκους (3,5) χιλιομέτρων, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από αγροτεμάχιο 77χρονου ημεδαπού.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο φορτηγό αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (0,245) γραμμαρίων.
Τα λάστιχα κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ κατασχέθηκε επίσης το φορτηγό.

Έκλεβαν και πούλαγαν

Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν προϊόντα κλοπών και λαθραία πακέτα τσιγάρων, σε διάφορα καταστήματα, αλλά και άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν, για την συμμετοχή τους σε αυτή,  στη Θήβα, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 49 ετών (αρχηγικά μέλη) και μία 26χρονή γυναίκα, καθώς και μία 56χρονη υπήκοος Ρουμανίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 60χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτες καταστημάτων – mini market στη Θήβα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, εντοπίστηκαν αρχικά και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 49χρονος, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε αφαιρούσαν συστηματικά τεμάχια ειδών καθαρισμού από εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν, στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.
Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία και τα έκρυβαν στις οικίες των δύο γυναικών συνεργών τους, στην Θήβα, προκειμένου να διαθέσουν αυτά προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα της περιοχής.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες της 59χρονης και της 26χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (53) τεμάχια ειδών καθαρισμού και (362) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την συστηματική κλοπή και απόκρυψη τεμαχίων ειδών καθαρισμού από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και την περαιτέρω διάθεσή τους προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Θήβας, καθώς και την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κυρίως σε ομοεθνείς τους.

Φυγόδικος ο Πακιστανός

 
Συνελήφθη στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 06-12-2012 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 23χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για αρπαγή, ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Έπιασαν τους ληστές των βενζινάδικων

Πάλι μπροστά η αστυνομία στην Κόρινθο
Η ομάδα που μπόλιασε ο Αστυνόμος  Βαγγέλης Πιπέρης
 
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και οικίες, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις ληστειών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου την 6.11.2013, τρία (3) μέλη της ομάδας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 35 ετών, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα έναν (1) 33χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου και αναζητείται.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, σε διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών:
· Την 8.1.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο 10,4 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Τρίπολης, αφού μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο.
· Την 12.2.2013 πρώτες πρωινές ώρες, αφού μπήκαν στο ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο.
· Την 27.8.2013 το βράδυ, στο Γαλατάκι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή όπλων του αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διέφυγαν με το όχημα του παθόντα. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
· Την 6.9.2013 το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την απειλή ξύλινων ροπάλων της αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
· Την 16.9.2013 το βράδυ, στο Κοκκώνι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπών, με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
· Την 27.9.2013 το βράδυ, στο Γαλατάκι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με την απειλή βίας τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο ενώ κατά την διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το όχημα των παθόντων, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Βραχάτι Κορινθίας.

14/11/13

Σεμνά!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ληστεία on camera

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο ληστής, φορώντας απλά ένα καπέλο, έστησε καρτέρι στον υπάλληλο του βενζινάδικου και αμέσως μόλις έφυγε ο τελευταίος πελάτης, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, μπήκε μέσα στο κατάστημα και με την απειλή όπλου με σιγαστήρα πήρε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Αρχικά, όταν τον εντόπισε ο υπάλληλος έξω από το κατάστημα και τον ρώτησε τι κάνει εκεί, ο δράστης απάντησε πως είχε πρόβλημα υγείας και πως χρειαζόταν λίγο νερό.

Έκλεψε 12 λίρες από την μάνα του

Και τις πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο 52χρονης 
 
 
 
Συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ένας 18χρονος και μία 52χρονη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαίρεσης της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλα αξιοποίηση πληροφοριών για διενέργεια ύποπτων συναλλαγών σε ενεχυροδανειστήριο στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα όπου εντόπισαν εξωτερικά αυτού τον 18χρονο, ο οποίος κατείχε το χρηματικό ποσό των 540,90 ευρώ και μία χρυσή λίρα, χωρίς να δικαιολογεί τη νόμιμη κατοχή τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα παραπάνω χρήματα και η χρυσή λίρα αποτελούν μέρος συνολικού χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και δώδεκα χρυσών λιρών αντίστοιχα, τα οποία 18χρονος αφαίρεσε τις νυχτερινές ώρες της 12/13-11-2013 από το αυτοκίνητο της 57χρονης μητέρας του, θραύοντας το παράθυρό του.
Επιπλέον, στην κατοχή της 52χρονης, υπεύθυνης του ενεχυροδανειστηρίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χρυσή λίρα, την οποία είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν από τον 18χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των 180 ευρώ. Βρέθηκαν επίσης στην κατοχή της χρυσά και ασημένια κοσμήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Με φιξάκι κοκαΐνης ο Πατρινός


Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα
Κατασχεθήκαν περισσότερα από 180 γραμμάρια κάνναβης
 
 
Συνελήφθη χθες (13-11-2013) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 26χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών, εντόπισαν τον 26χρονο να κατέχει ένα φιξάκι κοκαΐνης και τον συνέλαβαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε, σε εγκαταλελειμμένο όχημα του δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως καβάτζα, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία κάνναβης βάρους 185 γραμμαρίων καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης.

Πακιστανοί απήγαγαν Πακιστανό

Στη Μάνδρα Ξάνθης
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, υπόθεση αρπαγής 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν από ομοεθνείς του, στη Μάνδρα Ξάνθης.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (13-11-2013) το απόγευμα, στη Μάνδρα Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31, 31, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.
Αναλυτικότερα, στους αστυνομικούς, περιήλθε πληροφορία ότι 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κρατείται παράνομα σε οικία, στη 
Μάνδρα Ξάνθης, από ομάδα ομοεθνών του, οι οποίοι, απαιτούν για την απελευθέρωσή του, από την οικογένειά του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, απειλώντας για την ζωή του.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση της παραπάνω πληροφορίας και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε η οικία στην οποία κρατούνταν παράνομα ο 21χρονος, ο οποίος και απελευθερώθηκε. Εντός της οικίας, εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 26 ετών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο χωριό και τους άλλους δύο δράστες, τους οποίους και συνέλαβαν.
Στην κατοχή των τεσσάρων (4) δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, πριν από πέντε (5) ημέρες, παρέλαβαν τον 21χρονο, από έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη είσοδό του θύματος στην ελληνική επικράτεια.