9/11/13

To ... ορφανό χασίς

Στο Χαϊκάλι Αχαΐας 
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, μετά από ανεύρεση χθες (8-11-2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή στο Χαϊκαλι Αχαΐας πέντε δεμάτων με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.863 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά ανευρέθηκαν κοντά σε χωματόδρομο επιμελώς κρυμμένα κάτω από θάμνους ενώ για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικός σκύλος.

Τα τελευταία γεννέθλια του Γιώργου Φουντούλη

Συγκλονιστικό
«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ. 16/10/2013 τα τελευταία γενέθλια του μαζί μας».
Το μήνυμα αυτό ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη.
Μαζί με το μήνυμα υπάρχει και ένα βίντεο που εικονίζεται ο Γιώργος Φουντούλης, που δολοφονήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο με την αδελφή του που πάσχει από σύνδρομο Down.

To ναρκω-ταχύπλοο

 
Αλβανοί μετέφεραν 526 κιλά χασίς στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε συνεργασία με στελέχη των γραφείων Ασφαλείας των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Κέρκυρας προέβησαν σε εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους προς εντοπισμό του σκάφους και των εμπλεκομένων της από 04-11-2013 μεταφοράς δια θαλάσσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (526,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης) που εντοπίσθηκε σε ερημική ακτή στην περιοχή Αγίου Νικήτα Λευκάδας από αστυνομικούς του Τ.Α. Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Λευκάδας εγκαταλειμμένο Τ/Χ φουσκωτό σκάφος, το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες και για το λόγο αυτό κατασχέθηκε.
Εν συνεχεία, σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες, σε περιοχή της νήσου Κέρκυρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του τοπικού Κεντρικού Λιμεναρχείου,

Το πλοίο με τα 20.000 Καλάσνικοφ



 Ανοιχτά απ' τα Ίμια
 Koμάντος της Ακτοφυλακής πάνω στα εμπορευματοκιβώτια



Ο Στρατός είχε την πολύτιμη πληροφορία που αξιοποιήθηκε σαν αστραπή από την Ελληνική Ακτοφυλακή.
Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "Nour Μ" με σημαία Σιέρα Λεόνε, που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.
Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.
Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.
Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας και φέρεται να μεταφέρει 20.000 όπλα ΑΚ 47 (Καλάσνικοφ).
Επίσης έχουν εντοπισθεί κάποια εμπορευματοκιβώτια, που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στο φορτίο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην πληροφορία για το λιμάνι προορισμού, καθώς από το σύστημα marin trafik  είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ενώ από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμό η Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.

Ζεύγος σε παράγκα με μαύρο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθησαν , στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 31 και 29χρονών αντίστοιχα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τους δράστες, τους εντόπισαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα στην παραλία Πράσινο Λιμανάκι του Αγίου Βασιλείου και σε έλεγχο που ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον τσάντα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 230,5 γραμμαρίων.

Ο Ιρανός είχε κακό παρελθόν

Την 11.00 ώρα (08.11.2013), συνελήφθη από αστυνομικούς, που διατίθενται για μεταγωγές και φύλαξη - ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, ο οποίος αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι, δικαστική υπάλληλο εντός του κτιρίου 10.
Η παθούσα, που φέρει τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη, διακομίσθηκε σε κεντρικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης κατά την εξέτασή του, δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των Δικαστηρίων, ούτε το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος της υπαλλήλου, ενώ η γενικότερη ψυχική του κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα ασταθής.
Επιπλέον, προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη από τις αστυνομικές Αρχές για κατοχή και χρήση ναρκωτικών (ηρωίνης), ενώ την 20.10.2013 αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών.
Παλαιότερα, την 15.12.2008 είχε επίσης αποφυλακιστεί από τις Φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία, με Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Αλβανοί με Ζastava και στιγαστήρα

Και δυο Καλάσνικοφ στην Ηγουμενίτσα
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ επέδειξαν ανεπανάληπτο επαγγελματισμό αφού οι 4 νεαροί Αλβανοί είχαν στα πόδια τους γεμάτα τα όπλα αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Το Ζastava πάντως ήταν των 7,65 και όχι των 9 mm όπως είχε ο νεοτρομοκράτης που σκότωσε στο Ν. Ηράκλειο τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής
Συνελήφθησαν, χθες (08-11-2013) το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 20, 24 και 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, εντόπισαν σήμερα περίπου στις 09:50΄ το πρωί, σε κεντρική οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τέσσερις επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για διενέργεια ελέγχου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο πάτωμα της θέσης του συνοδηγού και κατασχέθηκαν:
  • δύο πολεμικά τυφέκια τύπου kalasnikov , με ξιφολόγχες και δύο γεμιστήρες με πενήντα επτά (57) φυσίγγια.
  • ένα πιστόλι τύπου zastava με στιγαστήρα, διαμετρήματος 7,65 mm και γεμιστήρα με δέκα (10) φυσίγγια.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ προέκυψε ότι δύο εξ αυτών στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

8/11/13

Ρούφαγε την ηρωίνη ο βαρυποινίτης

 
Συνελήφθη, χθες (07-11-2013) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, για εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στο θάλαμο κράτησης του 38χρονου από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους βρέθηκαν κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του :

Κινούνται οι Κερκυραίοι

Τα Ντοκουμέντα
 
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 6,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκανο) χωρίς άδεια, ένα αεροβόλο όπλο και 27 φυσίγγια
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (07.11.2013) το πρωί, σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή 6 κιλών και 780 γραμμαρίων κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Άν και αργά το κατάλαβαν

Ιδού τα 7 πιστόλια και τα 5 περίστροφα στην Ηγουμενίτσα

 

Μάχη για έναν επιβάτη



Οπλοστάσιο 61χρονου στην Ηγουμενίτσα

Υπήρχε συλλογή με πιστόλια αλλά έδειξαν τα λιανοτούφεκα
 
 Μεταξύ άλλων, ο 61χρονος είχε 7 πιστόλια, 5 περίστροφα αλλά  η ΕΛ.ΑΣ [βλέπε Κατεχάκη]  έδωσε στη δημοσιότητα τα λιανοτούφεκα: 2 πολεμικά τυφέκια, 2 κυνηγετικά όπλα κτλ
 
Συνελήφθη  στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 60χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων», ο οποίος και συνελήφθη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων αλλά και του ειδικότερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έναν 61χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ιρανός μαχαιροβγάλτης στην Ευελπίδων


Επίθεση με μαχαίρι εναντίον γραμματέως σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο Κτίριο 10 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι Ιρανός ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Το πρωί πήγε στο γραφείο της 28ης ανακρίτριας προκειμένου να πάρει σχετική διάταξη που τον αφορούσε. Αφού ζήτησε το έγγραφο επιτέθηκε με μικρό αναδιπλούμενο μαχαίρι – άγνωστο πώς είχε καταφέρει να το περάσει από τον έλεγχο – στη γραμματέα τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της για να βρει και να του το δώσει. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τραυματισμένη γραμματέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Αυτήν την ώρα εξετάζεται από τους γιατρούς δε φαίνεται να κινδυνεύει η υγεία της και οι  πρώτες πληροφορίες λένε ότι φέρει τραύμα στο κεφάλι και την ωμοπλάτη. 

Ο Ιρανός συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και ανακρίνεται.


Έκανε ρεκόρ

Τα Ντοκουμέντα
 
Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2012, ο 30χρονος ενέχεται στην διάπραξη τουλάχιστον σαράντα δύο (42) περιπτώσεων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα στην περιοχή της Χαλκίδας
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι φωτοβολίδων, στιλέτο, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων κ.α.
Συνελήφθη  ξημερώματα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απείθεια.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα τον 30χρονο, πλησίον οικισμού ROMA στη Χαλκίδα, να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σήμα που του έκαναν να την απενεργοποιήσει για την διενέργεια ελέγχου, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Αλβανός έσφαξε Αλβανό

Τα Σπάτα έχουν Τμήμα Ασφαλείας?
 
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, που διαπράχτηκε την 31-10-2013 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, ενώ προχθες (06-11-2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων, στην αγροτική περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Σπάτων Αττικής συνελήφθησαν οι δυο δράστες.
Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με πρόθεση.
Ειδικότερα, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολλογίου, προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 31-10-2013, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, ο 21χρονος Αλβανος συναντήθηκε έξω από κατάστημα, με τον 24χρονο ομοεθνή του. Στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές και ο 24χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι το 21χρονο.
Το δράστη συνέδραμε ο 26χρονος ξάδερφος του, ο οποίος βρισκόταν εντός του καταστήματος και όταν επιχείρησαν άλλοι θαμώνες να τον ακινητοποιήσουν, αυτός τους παρεμπόδισε και στη

Έβγαλαν φούντες

Κομοτηνή

Φώτιζαν την κάνναβη

Πολύ πράμα στην Κομοτηνή

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Εκκρεμούσαν 7 καταδικαστικές αποφάσεις
Κατασχέθηκαν 7 φυτά κάνναβης, 1.156 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή υδροπονικής καλλιέργειας, 7 μαχαίρια, 2 γκλοπ, 1 ξιφίδιο
Συνελήφθησαν  σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 32, 44 (άντρες) και 37 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των δραστών, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7/11/13

... Τούμπα για 35χρονο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν απογευματινές ώρες της 06-11-2013, στην περιοχή της Τούμπας, 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας στον 35χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) μικρόδεμα κάνναβης, βάρους (3,3) γραμμαρίων,

Σε κιλά η ηρωίνη στην Ρόδο

Επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών [άλλη μια ...]

Επιπλέον συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 28 ετών για αγορά ναρκωτικών από τον 24χρονο
Κατασχέθηκε πάνω από ένα (1) κιλό ηρωίνη, μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.835 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (06-11-2013) το απόγευμα στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας, κατοχής, διακίνησης, αποθήκευσης, εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο Αλβανό, συνεργάτη του συλληφθέντα για εμπορία ηρωίνης, τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως εξακριβώθηκε οι δυο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, κατείχαν από κοινού πάνω από ένα κιλό ηρωίνης με σκοπό να τη διακινήσουν σε τοξικομανείς του νησιού, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριών και αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, οργανώθηκε διακριτική παρακολούθηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι απογευματινές στις 05 και 06-11-2013 στο Φαληράκι Ρόδου ο 24χρονος, προέβη σε πώληση ηρωίνης (φιξάκια) στους δυο ημεδαπούς, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που χειρίζονταν την υπόθεση συνέλαβαν τους παραπάνω εμπλεκόμενους και από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι ο Αλβανός κατά τον τελευταίο μήνα είχε πουλήσει στον 45χρονο άλλες τρεις φόρες ηρωίνη συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 225 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι που διέμεναν οι δυο Αλβανοί, όπου βρέθηκαν:

Έκανε τον πυροσβέστη ο συνεργός

Οι ληστές των σούπερ μάρκετ και τα όπλα τους
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 3-11-2013, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε (5) μέλη της σπείρας, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 25 και 35 ετών, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 27 ετών και μία (1) ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς (3) συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μέθοδο δράσης.
Ειδικότερα, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού, αλλά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ συγκεκριμένης αλυσίδας.
Συγκεκριμένα ο 35χρονος, που είχε αρχηγικό ρόλο και είναι ιδιοκτήτης καταστήματος σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας, καθοδηγούσε τα μέλη της σπείρας καθόσον γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας καθώς και τις μεθόδους ασφαλείας της συγκεκριμένης αλυσίδας καταστημάτων.
Άλλα μέλη της σπείρας είχαν επιχειρησιακό ρόλο και ήταν αυτοί οι οποίοι κατόπτευαν αρχικά τον χώρο εσωτερικά και εξωτερικά του καταστήματος και στη συνέχεια υλοποιούσαν το σχέδιο του αρχηγού της οργάνωσης.
 Κατά την κατόπτευση του χώρου και για να μην κινούν τις υποψίες ο 27χρονος ημεδαπός φορούσε στολή πυροσβέστη και συνοδευόταν από τη σύζυγό του.
Επίσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους ώστε να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.
Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει δεκαπέντε (15) ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Νέο Κόσμο, Ιλίσια, Πατήσια, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Πειραιά).
Στην κατοχή τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έγδυσε κάμποσους η 30χρονη

Τους έριχνε υπνωτικό στο ποτό
 
 
Μετά  δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών και ποινικής δίωξης 30χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Πολωνίας, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ανδρών που προσέγγιζε μέσω του διαδικτύου, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η εμπλοκή της σε τέσσερις (4) ακόμα περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης.
Ειδικότερα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα υποβλήθηκαν μηνύσεις από πέντε (5) ημεδαπούς στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας, σε βάρος της 30χρονης δράστιδας.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η 30χρονη αλλοδαπή αρχικά είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί τους, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με το πρόσχημα της γνωριμίας και της ερωτικής συνεύρεσης. Στη συνέχεια, αφού κανόνιζαν τα ραντεβού μεταξύ τους, με τη χρήση υπνωτικής ουσίας που έριχνε στο ποτό τους, αφαιρούσε διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ένταλμα για τον Αλβανό μπουκαδόρο

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, τρεις (3) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών σε οικίες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στο Βραχάτι Κορινθίας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του 37χρονου, που δεν έχουν ακόμα πλήρως ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ενόπλων ληστειών:

Σπίτι-μουσείο από το ζεύγος

Οι Γερμανοί "σήκωσαν" αρχαία στη Μήλο

Τα Ντοκουμέντα

 
 
 


 
Πρόκειται για 368 αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από την προϊστορική έως τη ρωμαϊκή περίοδο
Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο υπηκόων Γερμανίας
Κατασχέθηκαν  στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, αρχαία αντικείμενα και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο υπηκόων Γερμανίας (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) ηλικίας 81 και 75 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και Αρχαιολόγου της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όπου βρέθηκαν τα ακόλουθα:

Τους άδειασαν στη Γεμιστή

 
 
Συνελήφθησαν  σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19 και 31 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 44 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως ) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις (4) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), πλησίον της Γεμιστής Έβρου.
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους.
Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.