14/9/13

Δεν ησυχάζει ο Στρατηγός της Κρήτης

Η στυγερή δολοφονία του γέροντα, έθεσε σε συναγερμό τον Μανώλη Παραβολιδάκη, Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Κρήτης, που δεν αφήνει τέτοιες υποθέσεις να τις καλύπτει το σκοτάδι

Βρήκαν τους δολοφόνους στην Κρήτη

Λεπτομέριες της υπόθεσης έδωσε ο Ταξίαρχος Φανούριος Μανιαδάκης
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την 11-09-2013 σε βάρος 79χρονου ημεδαπού, στον οικισμό Κάτω Αμυγδάλων του Δήμου Αγίου Νικολάου. (Σχετικό το από 12.09.2013 Δελτίο Τύπου μας).
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στον Άγιο Νικόλαο, τρεις έλληνες ηλικίας 19, 22 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία και εμπρησμό.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, πρωινές ώρες της 11-09-2013, μετέβησαν με όχημα στην οικία του 79χρονου με σκοπό τη ληστεία.
Στη συνέχεια εισήλθαν στην οικία ο 19χρονος και ο 22χρονος και ενώ ο 79χρονος κοιμόταν, τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ακολούθως για να αποκρύψουν τα ίχνη τους, προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του θύματος και διέφυγαν με το όχημα στο οποίο τους ανέμενε ο 18χρονος.

Αφγανός χασισέμπορος

Πήραν τη δουλειά των Αλβανών

 Τα Ντουκουμέντα
 
1. Συνελήφθη προχθές (12-9-2013) το μεσημέρι, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 25 ετών, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης στην περιοχή του κέντρου Αθηνών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -707- γραμμ.
  • Άγνωστη σκόνη βάρους -12- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των -85- ευρώ
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας
Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για αλλοδαπό που διακινεί σημαντικές ποσότητες ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας και πολυήμερες έρευνες, εντοπίσθηκε ο 25χρονος αλλοδαπός, καθώς και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών και συνελήφθη.
2. Συνελήφθη προχθές (12-9-2013) το απόγευμα, στον Ν. Κόσμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 24 ετών, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή του κέντρου Αθηνών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τον έπιασαν στο ρέμα της Βόλβης

 Τα τριάντα οκτώ δενδρύλλια κάνναβης

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκε επιπλέον 1 κιλό και 173 γραμμάρια χασίς
Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, 54χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλων διατάξεων και Περί Όπλων.
Συγκεκριμένα , απογευματινές ώρες χθες (13-09-2013), σε αγροτική – θαμνώδη έκταση χωριού του Δήμου Βόλβης, εντός ρέματος, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς καλλιεργούσε τριάντα οκτώ (38) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στο χώρο της φυτείας υπήρχε οργανωμένο σύστημα ποτίσματος, καθώς επίσης εργαλεία και αντικείμενα για τη διευκόλυνση της καλλιέργειας (ραντιστικά μηχανήματα, φτυάρι, δρεπάνι κ.λπ.).
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε χώρο εργασίας του κατηγορουμένου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Έφερναν λεφούσια

 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Ο.Π.Κ.Ε., εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.
Συνελήφθησαν προχθές (12-9-2013) το πρωί, στα Πετράλωνα, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι εννέα (29) αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες, δεκαεπτά (17) υπήκοοι Αφγανιστάν, οκτώ (8) Συρίας και τέσσερις (4) Ιράν. Αναζητούνται άλλοι δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης και ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και στη συνέχεια για την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.700-4.000 ευρώ.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
Ένας εκ των συλληφθέντων, υπήκοος Συρίας 24 ετών, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομη μεταφορά-προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών με ποινή φυλάκισης δεκαπέντε (15) ετών και είχε αποφυλακιστεί στις 25-4-2013.

13/9/13

Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για το Πέραμα

Από ελέγχους ...

H Xρυσή Αυγή εμφάνισε ΦΩΤΟ Ντοκουμέντα

Crimes: Καταγράφουμε όλες τις απόψεις!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το Site της Χ.Α

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρχιτραμπούκος του ΚΚΕ το δήθεν... “θύμα της Χρυσής Αυγής”

Ποιος είναι στ' αλήθεια ο Σ. Πουλικόγιαννης, που όλα τα κανάλια παρουσιάζουν σήμερα ως... "θύμα της Χρυσής Αυγής και ως φτωχό πλην τίμιο αγωνιστή για τα δίκαια του λαού"; Είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, παιδί του κομματικού σωλήνα και αρχιτραμπούκος με συμμετοχή σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς, όπου κατευθύνει ομάδες κρανοφόρων και ροπαλοφόρων. Είχε πρωτοστατήσει μάλιστα και στην περιφρούρηση της βουλής από τα ΚΝΑΤ, όταν χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες που αντιστέκονταν στο μνημόνιο αντιμετώπισαν τις ένοπλες ορδές του ΚΚΕ.
Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε δεν αφήνει καμία αμφιβολία για όλα τα παραπάνω. Σήμερα ο συγκεκριμένος τύπος παρουσιάζεται ως... "παιδί του λαού, που παραλίγο να εκτελεστεί από τους κακούς φασίστες"! Ποιοι τα λένε όλα αυτά; Το Mega, o ANT1 και όλα τα διαπλεκόμενα τσοντοκάναλα που πολεμούν τους Έλληνες Εθνικιστές. Και εις ανώτερα ΚΚΕδες... πουλήσατε τον 902 σε offshore βρήκατε όμως στέγη στα κανάλια της πλουτοκρατίας.

Η κρύπτη του Γκανέζου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων ΣΔΟΕ Αττικής

H απόδειξη


Kόκα σε τρίποδες βιντεοκάμερας

Από την Δίωξη Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής

Έπιασαν τον Γκανέζο στην πλατεία Αμερικής να παραλαμβάνει δέμα από την Βραζιλία. Τον 37χροχο αναζητούσε και η Ιντερπόλ Αργεντινής. Όλες οι

Ξέπλενε κλεμμένες μοτοσυκλέτες

Τα Ντοκουμέντα
 



 
Συνελήφθη στο Βύρωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Βύρωνα, 60χρονος  μέλος σπείρας που έκλεβε δίκυκλα, παραποιούσε τα στοιχεία τους και τα μεταπωλούσε.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας έκλεβαν δίκυκλα, τα οποία μετέφεραν σε δύο (2) χώρους (ισόγειο και ημιυπόγειο) στο Βύρωνα. Εκεί, άλλα μέλη της σπείρας, με ειδικά εργαλεία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων των μοτοσυκλετών. Ο συλληφθείς φρόντιζε, οι παραποιημένοι αριθμοί να ταυτίζονται με αυτούς των αδειών κυκλοφορίας που είχαν στη κατοχή τους, ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα «νομιμοφανή» έγγραφα για την πώληση των δικύκλων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο χώρους που διατηρούσε ο συλληφθείς στο Βύρωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με ταχύπλοο τα 833 κιλά χασίς

Την έβγαλε την άκρη ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο έλληνες, ηλικίας 51 και 32 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άγνωστο αριθμό αλλοδαπών συνεργών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεταφορά και αναζητούνται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, μετά από σχετική ενημέρωση από ιδιώτες, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, βρήκαν χθες τα ξημερώματα, στην παραλία Ανάληψης του Κάστρου Κυλλήνης, πενήντα έξι δέματα, τα οποία περιείχαν πεντακόσια πενήντα έξι πακέτα με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 832,515 κιλών.
Από την ενδελεχή αυτοψία στο χώρο ανεύρεσης των ναρκωτικών, προέκυψε ότι τα δέματα είχαν μεταφερθεί εκεί με σκάφος, προκειμένου να παραληφθούν από τους δράστες και να προωθηθούν - διατεθούν στο εσωτερικό της Χώρας.
Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το όποιο κατασχέθηκε, καθώς όπως προέκυψε είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβαση τους στο χώρο.

Το ΚΚΕ ρίχνει ευθύνες στη ΓΑΔΑ

 
Ανακοινώνεται από την ΓΑΔΑ  ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Πέραμα Αττικής.
Επισημαίνεται ότι, η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.
Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά (9) περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο (2) ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ (38) αστυνομικοί.

Δεν στέκουν στα καλά τους ...

.
Συνδικαλιστές του ΚΚΕ βρήκαν να χτυπήσουν!
perama1
perama2
perama3 
Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας, όπως καταγγέλλει, επιτέθηκαν σε στελέχη του που έκαναν χθες το βράδυ αφισοκόλληση στο Πέραμα, εξαπολύει το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής», από την υπήρξαν εννέα τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, και άλλα μέλη της διοίκησης.
Όπως υποστηρίζει, «ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης - με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα - αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης».
«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες».
Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Για συκοφαντίες κάνει λόγο από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή. «Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.
Από πλευράς τους, την επίθεση καταγγέλλουν η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, χαρακτηρίζοντάς την ως «βάρβαρη και φασιστική».
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Πειραιά να καταδικάσουν πράξεις βίας και εκφοβισμού και να ενισχύσουν τους αγώνες για την ανατροπή αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.Η ενίσχυση των μαζικών, ενωτικών, κοινωνικών αγώνων είναι η απάντηση στις τραμπουκικές και φασιστικές επιθέσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΠΑΣΟΚ: Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία
Ανακοίνωση σχετικά με την «απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί» εναντίον στελεχών του ΚΚΕ εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ: «Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».
«Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση».

Έκανε τον ταξιτζή ο χασισέμπορος





Συνελήφθησαν, για τη υπόθεση αυτή, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 25χρονος ημεδαπός, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν πάνω από -1,5- κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), ένα σπαθί, μία λόγχη, χρηματικό ποσό κ.α.
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κύκλωμα, τα μέλη του οποίου διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη αρχικά προχθές (11-09-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ο 25χρονος, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες (12-09-2013) το απόγευμα, επίσης στη Χαλκίδα, ο 50χρονος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 21:30΄ το βράδυ, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 25χρονο σε περιοχή της Χαλκίδας και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (32,4) γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο «τσιγαριλίκι» που περιείχε καπνό αναμεμειγμένο με κάνναβη.
Την έρευνα ανέλαβε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 25χρονου, σε περιοχή της Βοιωτίας, όπου επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έξι (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (368) γραμμαρίων, τις οποίες ο 25χρονος προόριζε για πώληση,
  • ένα σπαθί συνολικού μήκους (70) εκατοστών και μία λόγχη μήκους (12) εκατοστών,
  • το χρηματικό ποσό των (1.350) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ποσότητα, υπό διερεύνηση, λευκής σκόνης, βάρους (7) γραμμαρίων και
  • διάφορα σύνεργα κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια κ.λ.π.)
Από τη πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος προμηθευόταν τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών από τον 50χρονο και τις κατείχε στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Εύβοιας και της Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης αξιοποίησαν κατάλληλα όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και χθες περίπου στις 19:00΄το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στον υπεραστικό σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκίδας, ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε ο 50χρονος.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκε μία αεροστεγή συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (1.146) γραμμαρίων. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του 50χρονου, καθώς και το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Φύλαγε το χασίς στο σπίτι

Ιδού οι αποδείξεις
 
Συνελήφθησαν, χθες  νωρίς το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 31 και 33 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών .
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, σπίτι ιδιοκτησίας του 40χρονου  χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο και τους άλλους δύο δράστες την ώρα που εξέρχονταν από το σπίτι του και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.361,4) γραμμαρίων.
  •  ένα γραμμάριο κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
  •  τρεις σπόροι κάνναβης.
  •  δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  •  το χρηματικό ποσό των -10.050- ευρώ.

Με φυτά ο Καβαλιώτης


Τα 21 δενδρύλλια

Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 65χρονος κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 65χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Είκοσι ένα (21) φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 2 μέτρων
  •  Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 902,7 γραμμαρίων
  •  Εκατό (100) φυσίγγια, διαμετρήματος 0,22 mm
  •  Εξήντα ένα (61) φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm
  •  Τρία (3) φυσίγγια, διαμετρήματος 0,45 mm
  •  Δύο (2) γεμιστήρες τυφεκίου

Στον ... κουβά και η 21χρονη


 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, μία ημεδαπή 21ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε η προαναφερόμενη και συνελήφθη διότι σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη, μαζί με έναν 23χρονο που ήδη συνελήφθη, ενέχεται σε 30 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης της Πιερίας και σε περιοχή της Καβάλας από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο του 2013 αφαιρώντας τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Στη Θάσο είχαν λουφάξει

 Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από τους Βέλγους
 
Συνελήφθησαν χθες (12-9-2013) το βράδυ, στη Θάσο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 47 ετών, οι οποίοι διώκονται με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, από τις Βελγικές Δικαστικές Αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Κάποιοι παίζουν με τον άλεξ!

 Τον θέλουν "όμηρο" και όχι νεκρό

Η απαγωγή του Λεωνίδα Αναστασίου


Συγκλονιστική ιστορία με Τουρκαλβανούς "Τσάμηδες"
Ο μπαρμπα-Λιώνης σήμερα

 

Γράφει ο Γιάννης Στάθης
[εγγονός]


Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την Γερμανική κατοχή. Η Θεσπρωτία έχει παραδοθεί στους Ιταλούς ,οι οποίοι με την σειρά τους ,έχουν αγκαλιάσει το μουσουλμανικό στοιχείο. Οι ελληνικές αρχές και οι νόμοι είχαν πάψει προ καιρού να λειτουργούν. Η κατάσταση αναρχίας, έδωσε την ευκαιρία στους επιτήδειους για τρομοκρατία, λαφυραγωγία και εκδίκηση. Με την ανοχή των ιταλικών αρχών κατοχής, οι μουσουλμάνοι οπλοφορούν και επιδίδονται σε εκδικητικές και ληστρικές ενέργειες. Τρόμος, φόβος, αγωνία, είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν στον τοπικό πληθυσμό. Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί , ότι μέχρι το 1940 υπήρχε ειρηνική συνύπαρξη του πληθυσμού των μουσουλμάνων τουρκαλβανών και των ορθόδοξων ελλήνων χριστιανών. Οι σχέσεις ήταν ομαλές, ανθρώπινες και φιλικές. Έως τότε..

Η Πλαταριά, το 1942 ήταν ένα πολύ μικρό χωριό με 150 κάτοικους ,οι οποίοι ζούσαν στο ορεινό τμήμα και στον συνοικισμό Σκεπετό. Η κατοχική διοίκηση ήταν αρμοδιότητα των Ιταλών καραμπινιέρων, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο κτίριο του σταθμού της χωροφυλακής στην Πλαταριά. Η Πλαταριώτες ζουν την φτώχια και την ανέχεια της κατοχής, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να επιβιώσουν. Μικρές καλλιέργειες, οικόσιτα ζώα ,ελιές και λάδι είναι τα μόνα μέσα για να μπορέσουν να ζήσουν. Ο φόβος έχει σκεπάσει τα πάντα...

Μία Τρίτη του Ιουνίου του 1942 στις 9 το πρωί, ο δεκαεπτάχρονος Λεωνίδας Αναστασίου, με την μικρή αδελφή του Ουρανία, περπατούν αμέριμνοι μέσα στον ελαιώνα από το χωριό ,προς το σπίτι τους στο Σκεπετό. Πέφτουν σε ενέδρα. Ξαφνικά δύο άγνωστοι ένοπλοι πετάγονται από τους θάμνους και με προτεταμένα τα ντουφέκια , τους προστάζουν: «Ακίνητοι μην κουνηθείτε». 
Ο Λεωνίδας ,ξαφνιασμένος κρύβεται πίσω από μία μεγάλη πέτρα και αρπάζει με το χέρι του το περίστροφο ,που του είχε δώσει ο πατέρας του ,Μηνάς. Μπορεί να πυροβολήσει και να εξουδετερώσει τον έναν, ωστόσο φοβάται πολύ τις συνέπειες και κρύβει το όπλο του, κάτω από μία πέτρα. Παραδίνονται αμαχητί και οι δύο. 
Οι δύο άγνωστοι άντρες είναι μουσουλμάνοι. Με την απειλή των όπλων τους οδηγούν πεζή , αρχικά σε ένα δασύλλιο στην Μαζαρακιά. Από εκεί, με τα πόδια, περπατούν στην Κόντρα. Τους κρύβουν σε ένα πυκνό δάσος. Κατάκοποι, εξαντλημένοι, φοβισμένοι, δεν ξέρουν τι τους περιμένει. 
Ξαφνικά εμφανίζεται ο εμπνευστής της απαγωγής. Είναι ο περιβόητος Νταλιάνης, από τον Βραχωνά ο οποίος έχει συστήσει συμμορία και έχει εξαπολύσει κύμα τρομοκρατίας στην Θεσπρωτία. Τον συνοδεύει ο συνεργάτης του, επίσης μουσουλμάνος τουρκαλβανός από την Μαζαρακιά εν ονόματι Τζιεμαλής. Του λεει του Λεωνίδα, «σας έχουμε απαγάγει και θα ζητήσουμε λύτρα από τους δικούς σας. Μόλις μας τα φέρουν, θα σας ελευθερώσω. Μέχρι τότε θα είστε όμηροί μου και ο Τζιεμαλής θα σας φυλάει».


Στην Πλαταριά, στο Σκεπετό, οι γονείς των παιδιών έχουν ανησυχήσει πολύ και έχουν κινητοποιήσει τους πάντες και τα πάντα για να τα εντοπίσουν . Όμως τίποτα. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας μουσουλμάνος και μεταφέρει τα μαντάτα στον παππού Μηνά , πατέρα του Λεωνίδα. «Ο Νταλιάνης έχει απαγάγει τα παιδιά σου και θέλει λύτρα. Αφού κάνεις ότι σου πει και του παραδώσεις τα χρήματα θα τα αφήσει ελεύθερα. Δεν έχεις πολύ χρόνο». Σάστισε και βουβάθηκε ο παππούς Μηνάς. Δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει. Φωνάζει τους Κιτσαίους ( το σοι των Αναστασίου) και τους άλλους χωριανούς. Σκέπτεται μήπως θα έπρεπε να ενημερώσουν τους καραμπινιέρους. «Όχι» ήταν η ομόφωνη απάντηση. «Είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν και έχει γίνει με την ανοχή τους». «Να βρούμε τα χρήματα αλλά πώς, πόσα και πόσο σύντομα; ». Τελικά αποφασίζεται τις επόμενες εβδομάδες να πουληθεί όλο το βιος τους, κυρίως το λάδι και διάφορα τιμαλφή που διέθεταν, ενώ ταυτόχρονα και οι οικογένειες των υπόλοιπων συγχωριανών θα συνεισέφεραν όσο περισσότερο μπορούσαν.

Στην Κόντρα ,στο δάσος ,έχουν περάσει ήδη πολύ δύσκολες επτά ημέρες με ελιές, ψωμί και τυρί και τα δύο αδέλφια παραμένουν όμηροι πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι του φρουρού Τζιεμαλή. Ο Νταλιάνης, αντιλαμβανόμενος ότι δεν του χρειάζεται , αποφασίζει να ελευθερώσει την Ουρανία η οποία επιστρέφει στο σπίτι της σοκαρισμένη και ενημερώνει την οικογένεια ότι ο Λεωνίδας είναι καλά στην υγεία του . 
Ξαφνικά μία πληροφορία φτάνει στον Νταλιάνη. Η φήμες λένε ότι ο Λεωνίδας κατά την διάρκεια της επιχείρησης της απαγωγής του είχε όπλο. Τον ρωτάει ευθέως « Λιώνη είχες όπλο ; », «Ναι» του απαντάει. «Που το έκρυψες» «Στο σημείο της ενέδρας κάτω από μία πέτρα». Στέλνει αμέσως άνθρωπο ο Νταλιάνης και το βρίσκει όπως ακριβώς του υπέδειξε ο Λεωνίδας. «Τελικά Λεωνίδα είσαι ειλικρινής και είσαι παλικάρι» του είπε «και να σου πω και κάτι άλλο. Ακόμα και αν ο πατέρας σου δεν μου δώσει τα λύτρα δεν θα σε σκοτώσω και θα σε αφήσω ελεύθερο». Η δέσμευση του Νταλιάνη έδωσε μεγάλη ανακούφιση στον καταβεβλημένο ψυχικά και σωματικά Λεωνίδα. Πήρε δύναμη να αντέξει τις υπόλοιπες μαρτυρικές ημέρες ομηρίας. 
Oι μέρες περνούσαν αργά, βασανιστικά, Σαν αντίδραση στο άγχος, την ένταση και την ανασφάλεια ο Λεωνίδας κοιμόταν, όσο περισσότερο μπορούσε. Τις ώρες που ήταν όρθιος μόνο κακές σκέψεις πλημμύριζαν το μυαλό του. Τι θα γίνει τελικά , θα βρουν τα λύτρα οι γονείς του , θα τα καταφέρουν , θα το αφήσουν ελεύθερο.. Ένα ψυχολογικό μαρτύριο δίχως τέλος...
Στο μεταξύ στο Σκεπετό, η προετοιμασία συγκέντρωσης των χρημάτων ήταν πυρετώδης. Η οικογένεια ξεπουλήθηκε ολοκληρωτικά, αλλά και οι συγχωριανοί βοήθησαν όσο μπορούσαν. Τελικά σε ένα κλίμα φόβου, άγχους και πίεσης συγκεντρώθηκε το ποσό, ιλιγγιώδες για την εποχή. Οι φήμες μιλάνε για πέντε εκατομμύρια. Όλοι περίμεναν την επικοινωνία του απαγωγέα για να δώσει οδηγίες για το πότε, πως και που, θα παραδίδονταν τα λύτρα. 
Και η στιγμή, έπειτα από 22 ημέρες αγωνίας, έφτασε. Το ραντεβού δόθηκε σε ένα σημεία δυτικά του Αργυροτόπου. Ξεκίνησαν από την Κόντρα, ο Λεωνίδας μαζί με τον Νταλιάνη και τον Τζεμαλή, έφτασαν, κρύφτηκαν και περίμεναν. Ο παππού-Μηνάς με μία βλάχικη τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα , έφτασε στο προσυμφωνημένο σημείο και την ακούμπησε στο έδαφος . Αφού αποχώρησε ο Νταλιάνης κατέβηκε και πήρε την τσάντα με τα λύτρα , «γεμάτη χαρτονομίσματα Γεωργίου Σταύρου». Ανέβηκε στην κρυψώνα και διέταξε τον νεαρό αλλά γραμματιζούμενο Λεωνίδα, «μοίρασέ τα μας σε επτά μερίδια». Ο Λεωνίδας τα μοίρασε και τους τα παρέδωσε. 
«Είσαι ελεύθερος, φύγε» «γει ιλιρ , ικ » πρόσταξε ο Νταλιάνης. «Τον δρόμο τον ξέρεις . Από δω και πέρα μην φοβάσαι τίποτα. Πήγαινε στους δικούς σου».

Με ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν 400  γραμμάρια κάνναβης, καθώς και μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου kalashnikov
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 
Η ... απρόσμενη άφιξη Μαρτίνη στην Κέρκυρα έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα
 
Συνελήφθη  στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 42χρονος  για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ο 42χρονος εντοπίστηκε αρχικά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 385 γραμμαρίων
  • μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov με έντεκα φυσίγγια
  • μία ξιφολόγχη στρατιωτικού όπλου
  • τρία φυσίγγια στρατιωτικού όπλου

Αλβανοβουλγαρική φιλία ...

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Συνελήφθησαν  στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , δυο (2) αλλοδαποί, άνδρας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 40 ετών και γυναίκα υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 38 ετών, για διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης στην Αττική. Συνελήφθη επίσης και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 36 ετών, αγοραστής ποσότητας ναρκωτικών από τους προαναφερθέντες αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και πολυήμερες έρευνες για την δράση των δύο αλλοδαπών, εντοπίσθηκε ο πρώτος εξ αυτών, που ενεργούσε την διακίνηση για λογαριασμό και της συνεργού του, κατόπιν προσυνεννοημένων συναντήσεων με τους αγοραστές και συνελήφθη κατόπιν της πωλήσεως κάνναβης στον ημεδαπό αγοραστή.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -1.052,6- γραμμ.
  •  Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -0,7- γραμμ.
  •  Ένα (1) πιστόλι μάρκας MAKAROV των 9 mm
  •  Πέντε (5) γεμιστήρες τυφεκίου
  •  Δύο (2) γεμιστήρες KALASHNIKOV
  •  Επτακόσια πενήντα εννέα (759) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  •  Δύο (2) σπρέι πιπεριού
  •  Δύο (2) μαχαίρια

Τα 800 κιλά [θαλασσινό] χασίς


Θα την βρει την άκρη ο Άρης

 
 
Παρά την καλόπιστη πάντα κρητική που του ασκούμε [βλέπε ζήτημα Ιατροδικαστή] Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως ο Άρης θα την βρει την άκρη. Εδώ ξετρύπωσε το 43χρονο κτήνος που μετά το πανηγύρι του χωριού σακάτεψε μια 62χρονη για να την βιάσει!
 
Περισσότερα από 800 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε παραλία της Ηλείας
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, μετά από ανεύρεση χθες 12-9-2013 και ώρα 03:20, στη παραλία Ανάληψης του Κάστρου Κυλλήνης πενήντα εξι δεμάτων, τα οποία περιείχαν πεντακόσια πενήντα έξι πακέτα με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 832,515 κιλών.

Μαύρισε ο τόπος

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11092013ksenios2.JPG

Φάτε τους όλους!

22 ημέρες όμηρος

Σε λίγο: Υπόθεση απαγωγής που θα συγκλονίσει!

... Έσπαγε το λεφούσι

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα η δράση της οποίας συνίσταται σε διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από γειτονική χώρα στην Ελληνική επικράτεια.
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την είσοδο στη χώρα μας, δεκατεσσάρων (14) συνολικά μη νόμιμων μεταναστών (11 άντρες - 1 γυναίκα – 2 ανήλικοι).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 11-09-2013, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ήλεγξαν πολυμορφικό αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν οι δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες και 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχε άλλο ένα όχημα – προπομπός, το οποίο, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε στον άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Δερβενίου, όπου ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του επέβαιναν 28χρονος αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος και τρείς ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 24,32 και 25 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας πρωινές ώρες της 10-09-2013 από σημείο παρέβριας περιοχής και τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ για τον καθένα, ενώ ο 28χρονος θα λάμβανε (500) ευρώ για κάθε μη νόμιμο μετανάστη.
Συνολικά κατασχέθηκαν (550) ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, πέντε κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες τραπεζικών συναλλαγών και δύο οχήματα που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούνταν το ένα ως προπομπός και το δεύτερο για τη μεταφορά των αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα αναφέρεται οτι, ένας εκ των 24χρονων συλληφθέντων, στα τέλη Μαίου 2013, συμμετείχε σε παρόμοια διακίνηση, μαζί με συνεργούς του, οι οποίοι συνελήφθησαν τότε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης .

Έφερε 15 από τον Έβρο

Η κλούβα

Συνελήφθη  σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα,  (11-9-2013) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Μέστης), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω ο 23χρονος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως μετά από πεζή καταδίωξη συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τους δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 340 Ευρώ

Χάπια στο διαδίκτυο



Η επιχείρηση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την 
Interpol
Από 99 χώρες συνολικά, συμμετείχαν τελωνειακές και ρυθμιστικές Αρχές για την υγεία, καθώς και λοιποί συναρμόδιοι Φορείς και Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε στη Διεθνή Κοινή Επιχείρηση «PANGEA VΙ», η οποία είχε σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αυτή, που διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την Interpol, αποτέλεσε μία διεθνή «εβδομάδα δράσεων», (από 18 έως 28 Ιουνίου 2013), στην οποία συμμετείχαν, από 99 χώρες συνολικά, τελωνειακές και ρυθμιστικές Αρχές για την υγεία, καθώς και λοιποί συναρμόδιοι Φορείς και Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση PANGEA διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2008 και πρωταρχικός στόχος είναι η καταπολέμηση της διαδικτυακής πώλησης απομιμητικών και απαγορευμένων φαρμάκων και σκευασμάτων, καθώς και η επισήμανση – ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αγορά τέτοιων προϊόντων μέσω του διαδικτύου.
Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της φετινής επιχείρησης, τα οποία δημοσιεύθηκαν από την INTERPOL. Ενδεικτικά σε διεθνές επίπεδο:
  • Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια παράνομα και απομιμητικά χάπια.
  • Το κόστος των διαφυγόντων κερδών εκτιμάται στα 36 εκατομμύρια δολάρια.
  • Απενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 13.700 ιστότοποι.
  • Ελέχθηκαν περίπου 534.000 ύποπτα πακέτα από ρυθμιστικές αρχές και τελωνεία, από τα οποία κατασχέθηκαν 41.000.
  • 213 άτομα είναι υπό έρευνα ή έχουν συλληφθεί για σειρά αδικημάτων, όπως παράνομη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, παράνομη πώληση φαρμάκων και προμήθεια φαρμάκων άνευ αδείας.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης PANGEA στόχευαν στα τρία κυρία συστατικά, που χρησιμοποιούνται από τις παράνομες ιστοσελίδες για τη διεξαγωγή του παράνομου εμπορίου τους, δηλαδή τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, τον τρόπο πληρωμής και τον τρόπο διανομής τους.
Περαιτέρω, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διεθνή αυτή επιχείρηση και μετά από διαδικτυακές έρευνες, εντοπίστηκε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πωλούνται παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και φάρμακα (αναβολικά, διεγερτικά και στεροειδή) στη χώρα μας.