31/8/13

Η υπάλληλος της ... σήκωσε το κατάστημα

Τα κλεμμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/31082013pel.jpg
 
Συνελήφθη, χθες (30-8-2013) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) 52χρονη , η οποία κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, βρήκαν στην κατοχή της 52χρονης και κατέσχεσαν, χρήματα και εμπορεύματα, τα οποία όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από κατάστημα-εμπορίας ενδυμάτων στο οποίο εργαζόταν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, τα τρία τελευταία έτη, είχε αφαιρέσει από το ανωτέρω κατάστημα, εμπορεύματα και χρήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 52χρονης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα τραπεζικά βιβλιάρια, καθώς και το χρηματικό ποσό των -11.000- ευρώ.

Τον ... τσίμπησε εκτός

 

Συνελήφθη στην περιοχή της Τούμπας, 37χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα, ο ανωτέρω, πρωινές ώρες χθες (30-08-2013), αποπειράθηκε με τη χρήση κατσαβιδιού και πένσας, να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, πλην όμως έγινε αντιληπτός από αστυνομικό έκτος υπηρεσίας και επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό να διαφύγει.
Ακολούθως, ο ανωτέρω εξήλθε από το όχημα του και επιτέθηκε με κατσαβίδι στον αστυνομικό, προσπαθώντας παράλληλα να αφαιρέσει το τσαντάκι του, πλην όμως ο εν λόγω συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

30/8/13

Πάει για δήμαρχος στη Γλυφάδα ο Παύλος Σαράκης?



Παρασκηνιακές διεργασίες για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

 

   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κυοφορείται στο παρασκήνιο η υποψηφιότητα του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη (φώτο) για το Δήμο Γλυφάδας για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε το δήμο με τον νυν υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον έχασε από τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Κώστα Κόκκορη.

   Ο Παύλος Σαράκης θεωρείται ότι μπορεί να συσπειρώσει το χώρο της κεντροδεξιάς στην περιοχή της Γλυφάδας. Είναι ιδιαίτερα μαχητικός και "σκληρό καρύδι" για να συγκρουστεί με συμφέροντα και πρόσωπα που διαχειρίζονται – εδώ και χρόνια – τα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

   Βέβαια για τον περιούσιο Δήμο Γλυφάδας αρκετοί είναι εκείνοι που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σίγουρο όμως είναι ότι είναι "άλλαι αι βουλαί" του επιτελείου του Μαξίμου. Κι αυτό γιατί θέλουν να πάρουν "ρεβάνς" για την απρόσμενη απώλεια του δήμου

Νόμιμα ο αστυνομικός στον Κουκούτση

Ποινική δικογραφία για οπλοφορία του βουλευτή της ΧΑ Κουκούτση

Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής σε συνεδρίασή της (φωτογραφία)
 
          Ποινική δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Δημήτρη Κουκούτση επειδή κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο το οποίο ανήκε σε συνοδό του αστυνομικό.

Επίσης ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα,  σχηματίζεται ομοίως ποινική δικογραφία και διατάχθηκε διοικητική εξέταση με το ερώτημα της απόταξης από σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός του όπλου έγινε σε τυχαίο έλεγχο των αστυνομικών στο όχημα του βουλευτή, ο οποίος ήταν καθ΄ οδον για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ μαζί του δεν βρισκόταν ο αστυνόμος - συνοδός του.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 είχε εκδοθεί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».

Χασισοφυτεία στη Μεσσαρά

 Τα (60) δενδρύλλια κάνναβης
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30082013krhth1.JPG
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30082013krhth2.JPG
 
 
Εντοπίσθηκε, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, φυτεία κάνναβης και κατασχέθηκαν εξήντα (60) δενδρύλλια.
Ειδικότερα, σ το πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς εξήντα (60) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με τα πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου της φυτείας.

Το ΙΧ του Σαλαμινοαστυνομικού

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn3.JPG
Εδώ βρέθηκαν τα αρχαία αγαλματίδια

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn2.JPG

Τον σκότωσε στο ιχθυοτροφείο

Στη Νέα Κεσσάνη Ξάνθης
 
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, η προχθεσινή ανθρωποκτονία, με θύμα έναν 56χρονο ημεδαπό, στη Νέα Κεσσάνη Ξάνθης.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (29-08-2013) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ειδικότερα, προχθές (28-8-2013) το βράδυ, στη Νέα Κεσσάνη Ξάνθης, βρέθηκε νεκρός ο 56χρονος, εντός οικήματος ιχθυοτροφείου όπου εργαζόταν, με πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Ακολούθως, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, κατάφεραν μετά από συστηματική έρευνα, να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ενώ μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, επετεύχθη η σύλληψη του, χθες (29-8-2013) το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.

Τους άφησε και το πιστόλι του

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn1.JPG

Τους ... έφαγε το σκάψιμο

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn8.jpg

Το Τσερόκι τους μάρανε ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn5.JPG


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn4.JPG


Είχαν και χρυσά νομίσματα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn6.JPG

Και άλλο μπουμπούκι Υπαρχιφύλακας

Υπηρετεί στη Σαλαμίνα ο αρχαιοκάπηλος
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30-08-2013eswterikwn7.jpg
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Λάρισας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αρχαιοκαπήλων, που ενέχεται στην παράνομη ανίχνευση, ανασκαφή και ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων, με σκοπό την περαιτέρω εμπορία τους και τον πορισμό παράνομων εσόδων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ (28-08-2013), σε περιοχές της Πιερίας και της Λάρισας, με την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 38χρονος Υπαρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και δύο ιδιώτες ηλικίας 44 και 38 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιπλέον για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας αναφορικά με τα όπλα, την οπλοφορία και τη χρήση όπλων από αστυνομικούς και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 57χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση ο οποίος και αναζητείται.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τις βράδυνες ώρες της 28-8-2013 σε σημείο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, κατά τη διάρκεια ελέγχου της Ο.Π.Κ.Ε Πιερίας σε όχημα ιδιοκτησίας του αστυνομικού, στο οποίο επέβαιναν οι δυο συλληφθέντες ιδιώτες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) μαρμάρινα αγαλματίδια, γυναικείας και ανδρικής μορφής,
  • ένα (1) πιστόλι 9 mm και μία γεμιστήρα, που είναι το υπηρεσιακό όπλο του Υπαρχιφύλακα,
  • το υπηρεσιακό Δελτίο ταυτότητας του,
  • ένα (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 0,38 mm,
  • ένα (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 9 x 19 mm ,
  • τρεις (3) ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που απεικονίζουν αρχαία αντικείμενα,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • διάφορα έγγραφα μεταξύ των οποίων και εκτυπώσεις από ηλεκτρονική εφαρμογή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία είχε πρόσβαση ο αστυνομικός λόγω της ιδιότητας του .
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των αναζητήσεων που διενεργηθήκαν στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Υπαρχιφύλακας, σε προαύλιο χώρο εγκαταλειμμένου καταστήματος, στα παλιά διόδια Τεμπών της Λάρισας, ενώ στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε σταθμευμένο και ανασφάλιστο ένα Ι.Χ.Ε, τύπου τζιπ, που όπως προέκυψε κατείχε ένας από τους δυο συλληφθέντες ιδιώτες (44χρονος).
Όπως προέκυψε ο Υπαρχιφύλακας, που είχε διατεθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία (28-8-2013) σε εκτέλεση νυχτερινής υπηρεσίας, είχε δηλώσει ψευδώς ασθένεια.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε μικτό κλιμάκιο της Κεντρικής Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, που πραγματοποίησε συντονισμένες παράλληλες αστυνομικές εξακριβώσεις και έρευνες στις περιοχές της Πιερίας, της Λάρισας και σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την εξειδικευμένη διερεύνηση της υπόθεσης ο Υπαρχιφύλακας με τον 38χρονο συλληφθέντα ιδιώτη, είχαν έρθει σε επαφή με τον άλλο συλληφθέντα ιδιώτη (44χρονο), μέσω του 57χρονου ημεδαπού, που αναζητείται.
Η επαφή αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο 44χρονος να μεσολαβήσει για την πώληση των αγαλματιδίων, σε γνωστό του πρόσωπο, με το οποίο πράγματι είχαν συναντηθεί (την ιδία ημέρα, πριν τη σύλληψη τους) στη περιοχή του Πλαταμώνα Πιερίας, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία.
Στο πλαίσιο των ερευνών, στην κατοχή του Υπαρχιφύλακα και στην οικία του στην Αττική, βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, που κατείχε ως ιδιώτης και όπως προέκυψε είχε αναληθώς δηλώσει ότι απώλεσε.
Στη κατοχή του 44χρονου ιδιώτη και στην οικία του βρέθηκαν δύο (2) νομίσματα (χρυσά ή επιχρυσωμένα), τρεις (3) έγχρωμες εκτυπώσεις, που απεικονίζουν αρχαία αντικείμενα καθώς και το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ ενώ στη κατοχή του 38χρονου ιδιώτη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ.
Τέλος σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 57χρονου ημεδαπού - που αναζητείται- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δεκατρείς (13) έγχρωμες εκτυπώσεις που απεικονίζουν διάφορα αρχαία αντικείμενα και πίνακες,
  • δύο (2) βιβλία σχετικά με αρχαία αντικείμενα και αρχαιολογικούς τόπους, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων,
  • διάφορα σκαπτικά εργαλεία,
  • ένα (1) σύστημα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας και
  • ένας (1) αρχαιολογικός χάρτης Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.
Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση της αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα αγαλματίδια είναι Κυκλαδικής περιόδου και ανεκτίμητης αξίας ενώ και τα ανευρεθέντα νομίσματα εμπίπτουν στον Νόμο περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υπαρχιφύλακας του ΥΔΕΖΙ να σου πετύχει

 


Υπαρχιφύλακας του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής ξεγυμνώθηκε στα Χανιά χθες στις 8 το πρωί  ενώ ήταν ... τύφλα στο ποτό. Έκλεισε με το ΙΧ του κεντρικό δρόμο και πέταξε τα ρούχα του. Όπως μάθαμε υπηρετεί στο Τμήμα Ληστειών-Διαρρηκτών στη ΓΑΔΑ και ήταν για

Με πρέζα ...

Τα ναρκωτικά
 
Συνελήφθησαν   στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 22χρονος υπήκοος Ρουμανίας και δυο ημεδαποί ηλικίας 47 και 52 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, πώλησης-αγοράς (εμπορίας) και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σε βάρος του 52χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε πέντε μήνες φυλάκιση για κλοπή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι στις 24, 25, 26 και 27-08-2013 στην ευρύτερη περιοχή Κοσκινού Ρόδου ο 22χρονος προέβη συνολικά πέντε φορές σε πώληση ηρωίνης (φιξάκια) στους δυο ημεδαπούς.
Επιπλέον, την 28-08-2013 το πρωί υστέρα από διήμερη διακριτική παρακολούθηση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τον 22χρονο σε υπαίθριο χώρο με αγροικίες να θάβει στο έδαφος μια σακούλα που περιείχε ηρωίνη βάρους 107,3 γραμμαρίων.

... Ίσα με το μπόι του!

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθη   από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου έλληνας ηλικίας 48 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε χωριό της Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στην οικία του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (1,6) έως (1,8) μέτρων και
  • (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (106) γραμμαρίων .

Αλλού είναι τα λεφτά στην Φυλής!

 
 
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ειδική αστυνομική δράση στις λαϊκές αγορές της οδού Φυλής στον Αγιο Παντελεήμονα και της οδού Ναυπλίου στον Κολωνό.
Στους ελέγχους, οι οποίοι διήρκησαν από 07.00-18.00 ώρας, συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας.
Πραγματοποιήθηκαν είκοσι έξι (26) προσαγωγές μικροπωλητών και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, τα οποία παρέλαβαν δύο απορριμματοφόρα οχήματα

Επιχείρηση "Λαμαρίνα ..." στα Γιάννενα

Κλειδαμπάρωσαν 3 Σενεγαλέζους σε ... ανακατάληψη
Ιδού και η απόδειξη. Το υπό ανακατάληψη κτίριο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, κλειδαμπαρώνεται με λαμαρίνες από ειδικά συνεργεία. Σαν τα ... ποντίκια μέσα όμως είναι κρυμμένοι οι 3 Σενεγαλέζοι 


Την επιχείρηση  απεγκλωβισμού που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συντόνιζε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης. Ευτυχώς που οι Σενεγαλέζοι δεν έσκασαν σαν τα ποντίκια Αυγουστιάτικα 


Εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί, μέσα σ΄ ένα από τα δημόσια κτίρια τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στα Ιωάννινα και εκκενώθηκαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, παρέμειναν μέχρι και πριν τα μεσάνυχτα  τρεις Σενεγαλέζοι μικροπωλητές, οι οποίοι είχαν βρει κατάλυμα στο χώρο.Οι τρεις αλλοδαποί στην προσπάθειά τους να μην συλληφθούν, κρύφτηκαν μέσα στο κτίριο, όμως μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, ακολούθησε κλείσιμο των εισόδων και των παραθύρων με λαμαρίνες. Αργά το βράδυ, οι εγλωβισμένοι αλλοδαποί ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι βρίσκονται μέσα στο κτίριο και άρχισαν να κτυπούν τις λαμαρίνες και η Αστυνομία προχώρησε στον απεγκλωβισμό και


Οι Ρουμάνοι τρύπωναν ομαδικά

 
Συνελήφθησαν στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. Αχαρνών και της Ο.Π.Κ.Ε., επτά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 19 έως 40 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε εταιρείες, επιχειρήσεις και κατάστημα στην περιοχή των Αχαρνών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι επτά (7) συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι μία (21) διαρρήξεις-κλοπές, εκ των οποίων ένδεκα (11) σε εταιρείες, επτά (7) σε επιχειρήσεις, δύο (2) σε καταστήματα, μία (1) σε αποθήκη, στην περιοχή των Αχαρνών αφαιρώντας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία, εμπορεύματα και διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Δύο (2) πιστόλια.
  •  Ένα (1) περίστροφο ρεπλίκα.
  •  Ένα (1) πιστόλι ρεπλίκα.
  •  Σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια.
  •  Τρία (3) στιλέτα.
  •  Ένα (1) σπρέι πιπεριού.

Νιγηριανοί μεγαλοαπατεώνες

 
Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 46 και 29 ετών, και μία 38χρονη ημεδαπή για απόπειρα απάτης (γνωστή ως μέθοδος «Νιγηριανή απάτη»)
Ειδικότερα, οι δύο (2) αλλοδαποί συλληφθέντες προσέγγισαν ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα προφασιζόμενοι ενδιαφέρον για την αγορά εμπορεύματος αξίας 2.000.000 ευρώ, ενώ η 38χρονη ημεδαπή εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι ανωτέρω επικαλούμενοι δυσκολία εξαγωγής συναλλάγματος από τη χώρα τους επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον ημεδαπό με το πρόσχημα ότι για την πληρωμή του θα χρησιμοποιούσαν ειδικά χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν εμποτισθεί και χρωματισθεί με ειδικό μαύρο χρώμα. Προκειμένου να τον πείσουν μάλιστα προέβησαν σε επίδειξη αποχρωματισμού, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και ουσιών, δύο (2) γνήσιων χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, τα οποία και του παρέδωσαν για να ελέγξει τη γνησιότητά τους. Ο καταστηματάρχης υποψιάστηκε ότι πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης», κατήγγειλε το συμβάν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε συνάντηση που κανόνισε μαζί τους την επομένη οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Το Αντι-βίντεο της κατάληψης

Χατζηκώστα Ιωαννίνων


Έφερναν 23 από την Εγνατία

 
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 35 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, στο εσωτερικό της Χώρας.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες  (28-08-2013), στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Κλειδιού) με κατεύθυνση την Αθήνα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. όχημα τύπου VAN με οδηγό τον 35χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (23) μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκε αρχικώς Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο (προπομπός), με οδηγό τον 24χρονο συλληφθέντα και μετά από μικρό χρονικό διάστημα εντοπίσθηκε να ακολουθεί και το δεύτερο όχημα, στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε η μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός του κυκλώματος ήταν η μεταφορά αλλοδαπών από περιοχές του Έβρου στην Αθήνα και η μετέπειτα προώθησή τους σε χώρες της Ε.Ε. Την εγκληματική δράση της ομάδας βοηθούσαν άλλα τέσσερα άτομα, με εναλλασσόμενους ρόλους, τα οποία αναζητούνται, ενώ το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι ανέρχεται στις (3.000) ευρώ έκαστος.

29/8/13

Μυαλό ... Κουκούτση

Πήρε στο λαιμό του τον αστυνομικό-φρουρό του

koykoytsis


Ποινική δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση ο οποίος κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο, το οποίο ανήκει σε συνοδό του αστυνομικό! Σε βάρος του αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα σχηματίζεται ομοίως ποινική δικογραφία και διατάχθηκε διοικητική εξέταση με το ερώτημα της απόταξης!

Έπιασαν τον Νταν Καραμπουλέα

 
 
 
Συνελήφθη, χθες (28-08-2013) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας Νταν Καραμπουλέα, επικίνδυνος δραπέτης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.
Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα ο ανωτέρω προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή – συμμετοχή του σε υποθέσεις διάπραξης κλοπών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική σακούλα με διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα ζευγάρι γάντια.
Κατά την προσαγωγή του δήλωσε ψευδή (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη επακόλουθη σύλληψή του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για τον ανωτέρω αλλοδαπό, δραπέτη του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης (25) ετών και (19) μηνών, από το 1995, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.
Ειδικότερα την 27-5-1995, με σκοπό τη ληστεία, διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης και αφού έπνιξε την 69χρονη ιδιοκτήτρια, την ώρα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο της, στη συνέχεια αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα και έβαλε φωτιά στο χώρο για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2012 είχε λάβει τακτική άδεια από τις Φυλακές, χωρίς να επιστρέψει, ως όφειλε.
Τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα το πρωί της 16-07-2012, στο Γέρακα Αττικής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως συνεπιβάτης, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, προέταξε διαδοχικά τρεις φορές μακρύκανο όπλο και σκόπευσε τους αστυνομικούς, χωρίς τελικά να πυροβολήσει.
Για την υπόθεση αυτή είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ε΄τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση κατά συρροή.
 
Ο συλληφθείς δραπέτης, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος,

"Κλαδεύουν" φόνους στην Ηλεία?


Ποιος δεν θέλει την Ιατροδικαστική Πατρών στα πόδια του;
Η Μαριάννα Χρονοπούλου

Ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν τις Ιατροδικαστικές πράξεις  στον πολυδιεφθαρμένο [βλέπε: Χασίς με πηλίκιο] νομό της Ηλείας να τις κάνει τοπικός Ιατρός του  νοσοκομείου στον Πύργο και όχι η καθ’ ύλην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών που υπάγεται απ’ ευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης?
Τι είχε συμβεί με την  Μαριάννα Χρονοπούλου-Μαυράκη που έλαβε χώρα στη Ζαχάρω Ηλείας και συγκεκριμένα στο δάσος Καϊάφα στις 27-6-2008?
Με ποιον επιχειρηματία «κολλητό» τοπικού Βουλευτή, είχε συνάψει σχέσεις το κορίτσι?  
Πως η κοπέλα «αυτοκτόνησε»  χωρίς να αφήσει έστω ένα  σημείωμα και έκλεισε το φάκελο η αστυνομία με τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για αυτοκτονία?
Η  Μαριάννα βρέθηκε κρεμασμένη στο δέντρο με σχοινί τυλιγμένο στο λαιμό της και ένα σκαμπό δίπλα στα πόδια της, το οποίο «έδειχνε» ότι η ίδια το έσπρωξε, υπάρχουν όμως σοβαρές επιφυλάξεις και πολλά ερωτηματικά.
Το νοσοκομείο Πύργου στο οποίο έγινε  η νεκροτομή αποφάνθηκε «πως είναι αυτοκτονία».
Το κλαδί του δένδρου όμως από το οποίο κρεμάστηκε έχει ύψος 2.75 μέτρα.
Η Μαριάννα σύμφωνα με την αστυνομική της ταυτότητα είχε ύψος 1.65. Το σκαμνί στο οποίο ανέβηκε για να κρεμαστεί έχει ύψος 45 πόντους.
Η απλή αριθμητική μας λέει ότι αν προσθέσουμε το ύψος της Μαριάννας και το ύψος που έχει το σκαμνάκι μας κάνει 2 μέτρα και 10 πόντους!

Αυτά και άλλα πολλά θα μας απασχολήσουν και με τα πρώτα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη, όπως και ο ανώτατος αξιωματικούλης που  δικαιολογήθηκε  στην Κατεχάκη ότι: « Όταν έχουμε ένα περιστατικό το στέλνουμε στο νοσοκομείο Πύργου, γιατί … παραπονιούνται οι συγγενείς στην Ηλεία  για τα έξοδα μεταφοράς στην Ιατροδοκαστική Υπηρεσία Πατρών …». Γελοιότητες αλλά

Ινδοπακιστανικά ζώα βίασαν 16χρονο

τη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας , για ληστεία και βιασμό
Συνελήφθησαν χθες (28-8-2013) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 24χρονος Ινδός και ένας 26χρονος Πακιστανός, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και βιασμού, κατά συναυτουργία.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, που αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
Αν και καλύπτουν ολόκληρη περιοχή ανάμεσα σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Αμφιλοχία, είναι από τα χειρότερα Αστυνομικά Τμήματα. Αλλά θα μας πείτε εδώ δεν δουλεύουν στο Αγρίνιο οι προϊστάμενες υπηρεσίες κατά του εγκλήματος, θα δουλέψει η ... ανεξάρτητη Βόνιτσα?
 
Ειδικότερα χθες το βράδυ καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας από 16χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, ότι προχθές (27-8-2013) το μεσημέρι, μετά από προτροπή του 24χρονου Ινδού, μετέβη σε στάβλο στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου βοηθήσει σε κτηνοτροφικές εργασίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ανηλίκου, στο σταύλο τον ανέμεναν οι τέσσερις κατηγορούμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι με χρήση μαχαιριού και χτυπώντας τον με ένα ξύλο, τον ακινητοποίησαν, ασέλγησαν σε βάρος του και του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 500 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο αλλοδαπών σε σύντομο χρονικό διάστημα και την επακόλουθη σύλληψη τους.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο συλληφθέντων προέκυψε ότι είχαν εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.
Έγγραφα νόμιμης παραμονής στη Ελλάδα στερείται επίσης και ο 16χρονος παθόντας, σε βάρος του οποίου όμως δε θα κινηθεί διαδικασία απελάσεως, αλλά θα παραδοθεί σε κοινωνική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων αλλοδαπών.

Η έφοδος σε πλάνα

Κτίρια Νοσοκομείου Χατζηκώστα


Μπήκαν σε υπο κατάληψη κτίρια



Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σε τρία δημόσια κτίρια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα, που τελούσαν υπό κατάληψη.
Πρόκειται για τρία κτίρια που ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτίρια.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώρα
Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτιρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό.
Στο τρίτο κτίριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.
Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Συζούσε με κρεοπώλη η παιδοκτόνος

Της υπόθεσης επιλήφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Σπύρος Μαρτίνης
 
Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας διερευνάται υπόθεση πνιγμού 6χρονης από την 47χρονη μητέρα της υπήκοο Γερμανίας, η οποία στην συνέχεια απαγχονίστηκε.
Πιο αναλυτικά χθες (28.08.2013) το απόγευμα οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από τον 48χρονο πατέρα της ανήλικης, ότι εντός του σπιτιού του, στους Αντιπερνούς Κέρκυρας, βρισκόταν πνιγμένη η ανήλικη και απαγχονισμένη η 47χρονη σύντροφός του.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο θάνατος της 6χρονης αποδίδεται σε πνιγμό από την μητέρα της, στην μπανιέρα του σπιτιού τους, ενώ στην συνέχεια η 47χρονη απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο από σχοινί.
Το αν προηγήθηκε χρήση ουσιών θα διαπιστωθεί εργαστηριακά.
Στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής και συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξερεύνηση του χώρου.
Στο χώρο της οικίας βρέθηκαν δυο ιδιόγραφα σημειώματα, γραμμένα στη Γερμανική γλώσσα, τα οποία εξετάζονται στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
 Στην εξασέλιδη επιστολή  -όπως πληροφορείται το Crimes on air- η 47χρονη Γερμανίδα έλεγε πως "δεν περνούσαν καλά και ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της ...". Η παιδοκτόνος διέμενε μόνιμα στο νησί και συζούσε με ντόπιο κρεοπώλη, ο οποίος ανέφερε πως το κοριτσάκι που ήταν αβάπτιστο ήταν καρπός του έρωτά τους. Όπως είπε είχε ξεκινήσει και τις διαδικασίες για την "αναγνώριση του παιδιού". 
 

Είχε πυροβολήσει αστυνομικούς


Εξιχνιάστηκαν , έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έλαβαν χώρα κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2010, στις περιοχές Πυλαίας και Αμπελοκήπων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ομογενή με τις κατηγορίες της “Κλοπής”, “Απόπειρας ανθρωποκτονίας” και παράβαση του Νόμου “Περί Όπλων”.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση ένοπλης ληστείας.
Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ξημερώματα 09/10- 12 -2010, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας, ο προαναφερόμενος μαζί με συνεργό του, διέρρηξαν αποθήκη τυπογραφείου απ’ όπου αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, είδη ιματισμού μοτοσικλετιστή και διάφορα εργαλεία. Έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, οι κατηγορούμενοι, πρώτες πρωινές ώρες της 21-12-2010, εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, επιβαίνοντας σε μία εκ των κλεμμένων μοτοσικλετών. Προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, εγκατέλειψαν το όχημα και διέφυγαν βάλλοντας μία φορά εναντίον των αστυνομικών με πυροβόλο όπλο.

Σύλληψη για ... Θέατρο!

Έπιασε το ομώνυμο Α.Τ πλαστογράφο και δεν ... βούλιαξαν τα καράβια στον Πειραιά  
 
Συνελήφθη στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πλαστών εγγράφων Ελληνικών αρχών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι (20) δελτία διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Είκοσι (20) κάρτες ασφάλισης ΑΜΚΑ.
  • Ένα (1) δελτίο ταυτότητας των Ισπανικών αρχών.
  • Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης των Πακιστανικών αρχών.
  • Ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ( laptop ).
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Μία (1) συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.
  • Μία (1) συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( USB ) και δύο (2) κάρτες μνήμης ( micro SD ).

Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου

Έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός. Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών. Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750. Δεν είχε… όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί. Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος. Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο. Ποιος είναι ο αστυνομικός;

Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό….»Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας, (σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικου χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. , ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά.
Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και »καταδρομών» που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από »άτομα» που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως »πολιτική παρέμβαση». Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών».

28/8/13

Ο παπάς χόρεψε: "Δεν σου κάνω τον Άγιο ..."

Δείτε το παρακάτω απολαυστικό βίντεο με τον πάτερ να χορεύει σε γαμήλιο γλέντι στην Ήπειρο στους ρυθμούς του τραγουδιού όπου οι στίχοι του, μόνο τυχαίοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν! «Δεν σου κάνω τον άγιο αχ αμάρτησα»!
Τώρα τι αμαρτία έκανε ο παπάς και τραγουδάει με πάθος, μόνο
αυτός ξέρει… Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει αποσπάσει κυρίως θετικά σχόλια στο youtube με τους περισσότερους να δίνουν συγχαρητήρια στον παπά που με αυτόν τον τρόπο φέρνει πιο κοντά την νεολαία  στην εκκλησία. Η αλήθεια είναι πως οι νέοι πρέπει να πηγαίνουν στις εκκλησίες είτε οι παπαδες το ρίχνουν στο χορό είτε όχι…

Πανούργα για να καλύψει τον Αλβανό εραστή

Κατηγόρησε άδικα νεαρό αστυφύλακα για τα κλεμμένα
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/28082013_esot.ypo.1.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/28082013_esot.ypo.2.JPG
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής (υφαίρεσης), για την οποία είχε καταμηνυθεί ψευδώς αστυνομικός και σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος μίας 19χρονης ημεδαπής και ενός 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.
Οι δυο κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της υφαίρεσης και ηθικής αυτουργίας σε υφαίρεση, της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Επιπλέον συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο αλλοδαποί (25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και 27χρονος υπήκοος Πακιστάν), οι οποίοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και κατηγορούνται για πλαστογραφία καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος συνεργός τους, αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 23-8-2013 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, ότι στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από οικία, προέκυπτε εμπλοκή 25χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε εξακριβωθεί ότι τα κοσμήματα (αξίας 7.000 ευρώ περίπου) είχε αφαιρέσει η 19χρονη ανιψιά της ιδιοκτήτριας της οικίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της προέβη στην πράξη αυτή μετά από παραίνεση νεαρού άνδρα, που είχε γνωρίσει πρόσφατα σε κατάστημα διασκέδασης στη Γλυφάδα και στον οποίο παρέδωσε τα κλοπιμαία.
Όταν εντοπίστηκε και προσήχθη ο νεαρός άνδρας (25χρονος αστυνομικός) η 19χρονη τον αναγνώρισε και τον υπέδειξε, ως το άτομο που την κατέπεισε και του παρέδωσε τα κλοπιμαία. Κατά τις έρευνες σε οικίες και οχήματα του αστυνομικού καθώς και σε χώρους της Υπηρεσίας του δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση .
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι η 19χρονη ημεδαπή επικαλέστηκε σωρεία ψευδών στοιχείων και αποπροσαναλιστικών πληροφοριών, προκειμένου να ενοχοποιήσει τον 25χρονο αστυνομικό, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει τον πραγματικό συνεργό της, που ήταν ο 21χρονος Αλβανός, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.
Ο 21χρονος Αλβανός εντοπίστηκε και προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου παραδέχτηκε ότι ήταν ο αποδέκτης των κλοπιμαίων, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στον 25χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας κινητών τηλεφώνων και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 25χρονου Αφγανού, στο οποίο εργαζόταν και ο συλληφθείς 27χρονος Πακιστανός, στην οικία του, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών κ.λ.π αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δε μπορούσε να δικαιολογήσει και τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από αξιόποινες πράξεις (κλοπές, διαρρήξεις).
Για τον 21χρονο Αλβανό προέκυψε ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίασης στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του, για υπόθεση εκβίασης ενώ είχε σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για πλήθος ποινικών αδικημάτων, που διέπραξε την 12-2-2013 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας (διατάραξη κοινής ειρήνης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ψάχνουν την ταυτότητα της τεμαχισμένης


Παροχή πληροφοριών για στοιχεία ταυτότητας άγνωστης γυναίκας, που βρέθηκε δολοφονημένη την 23-8-2013 στη περιοχή της Ραφήνας
Απογευματινές ώρες της 23-8-2013, στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα, βρέθηκε τεμαχισμένο πτώμα γυναίκας, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.
Πρόκειται για λευκή γυναίκα, ύψους 1,60 μ. περίπου, παχύσαρκη, με κοντά βαμμένα καστανοκόκκινα μαλλιά και εκτιμώμενη ηλικία τα 70 έτη. Κατά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ολική απουσία οδόντων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε επέμβαση αφαίρεσης γεννητικών οργάνων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σκεπάζουν τον φόνο στην Ηλεία!


 Παίζουν με Ιατροδικαστικές πράξεις

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Ποιους βολεύει  στην χασισο-διεφθαρμένη [;] Ηλεία να μένει ο φόνος στο σκοτάδι?
Ποιοι και γιατί δεν θέλουν να πηγαίνουν τα περιστατικά στην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης?
Ποιο αστείο επιχείρημα προέβαλε ανώτατος αξιωματικός?  
Ποιοι και γιατί επιδιώκουν να γίνονται νεκροτομές στο νοσοκομείο του πολυσυζητημένου Πύργου?










 

Αναισθησιολόγος με χασισόδεντρα

Στο σπίτι του αναισθησιολόγου, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, βρέθηκαν: 26 δενδρύλλια.
Στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, πιαστηκε  65χρονος  κατηγορούμενος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 65χρονου από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι έξι (26) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης,
  • Τρία (3) αποξηραμένα φυτά κάνναβης,

Νεκρός ο Ασλάνης στο Κολωνάκι

O ρόλος της Αλβανίδας!
Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας η είδηση του θανάτου του γνωστού σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι. 

Η τραγική υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί, οπότε και τον αναζήτησαν φίλοι και συνεργάτες του. Τελικά ο γνωστός μόδιστρος εντοπίστηκε νεκρός. Δίπλα του βρέθηκαν συσκευασίες χαπιών και τέσσερα σημειώματα, εκ των οποίων τα δύο γραμμένα στα γαλλικά, στα οποίο ανέφερε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τον κατέστρεψαν οικονομικά δύο γυναίκες

Τον δικό του αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά έδινε τον τελευταίο καιρό ο Μιχάλης Ασλάνης.

Ο διάσημος σχεδιαστής, είχε πέσει θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του.

Ο σχεδιαστής μόδας επέστρεψε στο Κολωνάκι ύστερα από οκτώ μήνες, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα. Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε εξηγήσει τότε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την

H ηρωίνη του Λαρισαίου

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη  στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 29χρονος  για διακίνηση ηρωίνης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς διακινεί ναρκωτικά, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • επτά (7) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε βραχώδη μορφή, συνολικού βάρους (191,5) γραμμαρίων,
  • μία (1) κάρτα τηλεφωνίας με υπολείμματα ηρωίνης,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ.

Πήγαν Αχαρνές ...

 
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού στις Αχαρνές.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από (40) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 122 άτομα και 50 οχήματα
Προσήχθησαν : 12 άτομα
Συνελήφθησαν : 8 άτομα εκ των οποίων :
  • πέντε (5) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
  • ένα (1) άτομο για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων
  • δύο (2) άτομα για παράβαση του Γ.Ο.Κ.
Κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -110,4- γραμμαρίων
  • ποσότητα κάνναβης βάρους -3,7- γραμμαρίων
  • δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά χάπια
  • ένα (1) πιστόλι
  • μία (1) ζυγαριά ακριβείας
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  •  
  • το χρηματικό ποσό των 3.438 ευρώ
  • διάφορα τιμαλφή
Βρέθηκαν : δύο (2) κλεμμένα ποδήλατα

27/8/13

Ληστές απ' τα 19


Τις ληστείες διέπραξε οργανωμένη σπείρα, αποτελούμενη από πέντε τουλάχιστον άτομα, που χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό (τύπου kalasnikof ) και σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους
Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου δύο από τα μέλη της σπείρας, ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής και ένας ημεδαπός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη μέλος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται
Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες του Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου δυο ένοπλες ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε κοσμηματοπωλεία και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο στις 07.11.2011 και στο Κατάκολο Ηλείας στις 14.09.2012, κατά τις οποίες οι δράστες αφαίρεσαν με την χρήση βαρύ οπλισμού και βίας, χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της αξιολόγησης – αξιοποίησης των στοιχείων, που συλλέχθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, διακριβώθηκε η συστηματική και οργανωμένη δράση της εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στις συγκεκριμένες ληστείες των κοσμηματοπωλείων και εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης της.
Όπως προέκυψε η εγκληματική ομάδα αποτελείτο από πέντε τουλάχιστον άτομα, τα οποία πραγματοποιούσαν τις ληστείες με την απειλή βαρύ οπλισμού και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων της.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και πραγματοποίησε χθες (26.08.2013) το απόγευμα το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, συνελήφθησαν στην Ζάκυνθο, δύο από τα μέλη της ομάδας, ένας 21χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 29χρονος αλλοδαπός, επίσης αλβανικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών έχει εξακριβωθεί ο ρόλος και ο τρόπος δράσης των μελών της σπείρας.
 Συγκεκριμένα, στις 07.11.2011 εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Ζακύνθου, με βαρύ οπλισμό (τύπου kalasnikof ) και αφού χτύπησαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι την ιδιοκτήτρια και τον σύζυγο της, έσπασαν τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσαν χρυσαφικά ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ περίπου .
Στη συνέχεια αποχώρησαν χρησιμοποιώντας κλεμμένες μηχανές , οι οποίες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς την επόμενη της ληστείας, περιφερειακά της πόλης της Ζακύνθου, ενώ επίσης είχε βρεθεί και ένα πιστόλι τύπου berretta , το οποίο είχε πέσει από τους δράστες κατά την διαφυγή τους.
Με την ίδια μεθοδολογία , χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο για την προσέγγιση και την διαφυγή τους, με την απειλή kalasnikof και τη χρήση βίας, πραγματοποίησαν μια ακόμη διαπιστωμένη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο Ηλείας, κατά την οποία αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.