24/8/13

Σήκωσε δρεπάνι για την φυτεία του

Τα Ντοκουμέντα: Του Α.Τ Παλαιοκαστρίτσας
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-08-2013ionia1.JPG
 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-08-2013ionia4.JPG
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-08-2013ionia3.JPG
 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-08-2013ionia2.JPG
 
Συνελήφθη ο 40χρονος καλλιεργητής της φυτείας, ο οποίος κατά την διάρκεια της επιχείρησης επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ένα δρεπάνι
Κατασχέθηκαν 87 δενδρύλλια ύψους 2,5 μέτρων περίπου, 1.071 περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε στους αστυνομικούς
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (23.08.2013) το πρωί στην Κέρκυρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ένας 40χρονος  καλλιεργητής φυτείας κάνναβης αποτελούμενης από 87 δενδρύλλια ύψους 2.5 μέτρων περίπου.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών που οργάνωσε και πραγματοποίησε την επιχείρηση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 40χρονου για τα αδικήματα καλλιέργειας φυτείας και κατοχής ποσότητας κάνναβης, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής και της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών με ένα δρεπάνι.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στην οικία του 40χρονου. Στην αναγγελία της έρευνας, ο 40χρονος αρνήθηκε να συνεργαστεί και στη συνέχεια, στράφηκε εναντίον των αστυνομικών και του εισαγγελικού λειτουργού με ένα δρεπάνι μήκους 2,5 μέτρων.

Το μαχαίρωμα στο πόδι σκότωσε τον αδελφό


Συνελήφθη, χθες (23-8-2013) το βράδυ, στη Δάφνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία 37χρονου.  
Ειδικότερα, χθες (23-8-2013) το βράδυ, στη Δάφνη Μεσσηνίας, μετά από επεισόδιο που είχε ο 41χρονος με τον αδερφό του, του επιτέθηκε με τη χρήση μαχαιριού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.
Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.
Για την διερεύνηση του περιστατικού άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 41χρονου και τη σύλληψη του.

Ψάρευαν στο Facebook


Ακόμα δύο περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις σε βάρος δύο ανήλικων, μιας 17χρονης και ενός 15χρονου, όπου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν δύο  δράστες, ένας 25χρονος και ένας 28χρονος, στη Μεσσηνία και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 44χρονης σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο είχε στην κατοχή του βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο από την 17χρονη κόρη της. Το υλικό αυτό το είχε τραβήξει κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει το άτομο αυτό στην 17χρονη, σε επικοινωνία που είχαν μέσω βιντεοκάμερας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την απειλούσε ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία ενός 25χρονου, καθώς και ο τόπος κατοικίας του στη Μεσσηνία, ο οποίος όπως προέκυψε ήταν το άτομο που είχε έρθει σε επικοινωνία με την ανήλικη.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία αλλά και σε κατάστημα που διατηρεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ με κάρτα SIM
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • μια κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση, 46χρονη , μητέρα ενός αγοριού 15 ετών, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο μέσω προφίλ που διατηρούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επικοινωνήσει με τον γιο της και είχε καταφέρει ύστερα από προτροπή του, να του στείλει φωτογραφία του το ανήλικο παιδί με άσεμνο περιεχόμενο.
Ύστερα από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, α κολούθησε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέβησαν σε έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αν και το επίμαχο προφίλ του 28χρονου είχε απενεργοποιηθεί, υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανήλικο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • ένα (1) Νetbook και
  • μια (1) κάρτα μνήμης.

Ζεύγος για σωματεμπορία

 
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στην Αριδαία Πέλλας
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 28 και 33 ετών (γυναίκα και άνδρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, στην Αριδαία Πέλλας, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε από τις Αρχές της Βουλγαρίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορούνται για σωματεμπορία που τελέστηκε από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010 έως την 30.12.2011, στην Βουλγαρία.

23/8/13

Πήγαν να τον ... λαδώσουν


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για ενεργητική δωροδοκία Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας
Συνελήφθησαν χθες (22.08.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρεις ημεδαποί, δύο γυναίκες ηλικίας 47, 66 ετών και ένας 55χρονος άνδρας , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.
Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία Δ ιοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία η 66χρονη, ενεργώντας με προτροπή και για λογαριασμό της 47χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας καθαρισμού, τον προσέγγισε δύο φορές και του υποσχέθηκε την παροχή του χρηματικού ποσού (20.000) ευρώ, ώστε με την ιδιότητά του, να φροντίσει να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας της Υπηρεσίας για την περίοδο 2013-14 στην εταιρεία της 47χρονης. Το χρηματικό ποσό, όπως η ίδια του ανέφερε, της το είχε παραδώσει ο 55χρονος υπεύθυνος της εταιρείας.
Στη συνέχεια, σε συνάντηση της 66χρονης με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, αυτή τον διαβεβαίωσε ότι θα του παρέδιδε το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά (10.000) ευρώ, μόλις υπογραφόταν η σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου καθαριότητας υπέρ της εταιρείας για την οποία αυτή μεσολαβούσε.

Ο ... Αλβανόγυφτος δήμαρχος της Πρεμετής

Αυτός προκάλεσε τη βεβήλωση στον ναό


proxenos-dimarxos-premetis
Με το κουστούμι ο έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, που πήγε να συναντήσει τον δήμαρχο παρακαλώντας τον στην πόλη του


Ο "Φαντομάς" Παπαδήμας


«Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι άγιος άνθρωπος». H φράση ανήκει στον Νίκο Παπαδήμα, τον πρώην οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος χάθηκε από προσώπου γης τον Νοέμβριο του 2004. Δεκατρείς μήνες μετά την εξαφάνισή του ο Νικόλας, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους των Αγιοταφιτών, φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά πραγματοποιεί στη ζωή του στροφή 180 μοιρών.

Ετσι, ενώ το 2002 ήταν το παιδί, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, στα μέσα του 2005 μετατράπηκε στον άνθρωπο που διοχέτευσε στοιχεία εναντίον του. Σήμερα, το σωτήριο έτος 2006 μ.X., δείχνει να τα ξαναβρίσκει με τον έγκλειστο στον πατριαρχικό οίκο κ. Ειρηναίο Σκοπελίτη, τον οποίο σε τηλεφωνικές συνομιλίες, αφού χαρακτηρίζει άγιο, δηλώνει ότι μπορεί να του «έκανε το μεγαλύτερο κακό, αλλά είναι ένας άνθρωπος με ηθικές αρχές και αξίες τις οποίες δεν δέχθηκε να ξεπουλήσει».

Οπως προσθέτει στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με φίλους του στην Ελλάδα, «εξέπεσε από τον Πατριαρχικό του Θρόνο επειδή δεν δέχθηκε να συνδιαλλαγεί και πίστευε στην πατρίδα».

«Ο Νικόλας εξαφανίστηκε. Πήρε τα χρήματα του ταμείου και έφυγε». H είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον Νοέμβριο του 2004 και οι νεότεροι σε ηλικία μοναχοί ανησύχησαν. Οι γηραιότεροι, όμως, που με τα μάτια τους έχουν δει πολλά, αντιμετώπισαν το ζήτημα σκωπτικά και περίμεναν, όπως έλεγαν, να δουν «τι σκαρώνει ο Ειρηναίος».

Σύμφωνα με ένα άρθρο του έγκριτου ισραηλινού δημοσιογράφου Ντάνι Ρουμπινστάιν στην εφημερίδα «Χάρετζ», ο κ. Παπαδήμας εξαφανίστηκε ύστερα από ένα περίεργο τροχαίο επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του.

Εναν μήνα μετά την εξαφάνιση του κ. Παπαδήμα, υπό την πίεση των τότε νομικών συμβούλων του και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ειρηναίος εξαναγκάζεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Παπαδήμα να διαπραγματεύεται την πώληση τεραστίων εκτάσεων του Πατριαρχείου στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου σε υπεράκτιες εταιρείες συνιστούσαν εθνική προδοσία και ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε πολλές επιλογές.

Ωστόσο έναν μήνα αργότερα κατά περίεργο τρόπο κάνει μια δήλωση με την οποία σχεδόν κάλυπτε τον πρώην οικονομικό διαχειριστή.

Ως τον Μάρτιο του 2005 ο κ. Παπαδήμας δεν δείχνει να υπάρχει. Οταν όμως στην Ελλάδα αρχίζουν οι αποκαλύψεις για τον Απόστολο Βαβύλη και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκλογή του κ. Ειρηναίου στον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων, ο πρώην οικονομικός διαχειριστής κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. Προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία με τους Αγιοταφίτες και δηλώνει τόσο δημόσια όσο και παρασκηνιακά ότι διαθέτει στοιχεία «που μπορούν να τινάξουν τον κ. Ειρηναίο στον αέρα».

Επικοινωνεί σχεδόν με όλους τους Αγιοταφίτες και κυρίως με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την εποχή όπου και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κ. Ειρηναίου. Και, όπως λέγεται, έδωσε κάποια στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου στους Αγιοταφίτες λίγες ώρες προτού αυτοί αναχωρήσουν για την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη η οποία κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ειρηναίο από τον Πατριαρχικό Θρόνο του.

«Συνομίλησα αρκετές φορές με τον Παπαδήμα και τους δικηγόρους του στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, αλλά τα στοιχεία που μας έδωσε δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Ηθελε να επιτύχει μια συμφωνία για να κλείσει τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο τότε νομικός σύμβουλος των Αγιοταφιτών κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Οπως προσθέτει, «τα στοιχεία του κ. Παπαδήμα ήταν μάλλον αστεία και μπορεί να χειρίστηκα νομικά το ζήτημα και να προσπάθησα να βρω τρόπους για να ξεπεραστεί η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δεν είχα όμως την εξουσιοδότηση εκείνη που θα μου επέτρεπε να υποσχεθώ οτιδήποτε».

Ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας φαίνεται ότι ήταν δύο στενοί φίλοι που έγιναν εχθροί και σήμερα, περιέργως, δείχνουν ότι έχουν βρει τουλάχιστον τον τρόπο για να επικοινωνούν. Αλλωστε η αλλαγή στη στάση που ακολουθεί ο κ. Παπαδήμας αποτελεί την πλέον σαφή ένδειξη της επικοινωνίας που έχουν ο πρώην Πατριάρχης και ο πρώην οικονομικής διαχειριστής.

«Επικοινωνούσαν πάντα. Ποτέ δεν σταμάτησαν να συνομιλούν» ισχυρίζονται οι Αγιοταφίτες. Μάλιστα δηλώνουν ότι τους πρώτους μήνες της εξαφάνισής του ο κ. Παπαδήμας βρισκόταν στο Ισραήλ και παρ' ότι οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα είχαν ασκήσει δίωξη εναντίον του ο ίδιος συναντιόταν στο Τελ Αβίβ με τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.

Οι πληροφορίες των Αγιοταφιτών, όπως τονίζουν, δεν επιδέχονται διάψευση. Πάντα είχαν τη δυνατότητα, κατά έναν περίεργο τρόπο, να ενημερώνονται για τις κινήσεις του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Γνώριζαν τι έπρατταν αλλά μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που τους δίνονταν μόνον ύστερα από πολλούς μήνες...

H «φωνή» - ή η επονομαζόμενη από τους Αγιοταφίτες «φωνή από το υπερπέραν» - φρόντιζε να τους ενημερώνει πάντα• και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια των κινήσεων του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Πρόκειται, όπως λένε, για έναν Ισραηλινό τον οποίο κατατάσσουν στις περιστερές των υπηρεσιών, ο οποίος είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έτσι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι ετοίμαζαν ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας με τους οποίους επικοινωνούσε.

Πατέρας πλέον δύο παιδιών και παντρεμένος με Ρωσοεβραία, ο κ. Παπαδήμας δείχνει να αισθάνεται ασφαλής στη χώρα όπου βρίσκεται και δεν φοβάται το ενδεχόμενο συλλήψεώς του από τις ελληνικές αρχές.

«Εδώ που βρίσκομαι είναι δέκα το πρωί» τονίζει με νόημα, ενώ «το ρολόι στην Ελλάδα δείχνει επτά το βράδυ» και ο συνομιλητής του αναρωτιέται: «Τώρα πού να βρίσκεται; Στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στις χώρες τις Ασίας;..».

Οπως λένε οι Αγιοταφίτες, ο κ. Παπαδήμας είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να εμφανιστεί παρά αν (και όποτε) το θελήσει ο ίδιος. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, βρίσκεται υπό την υψηλή προστασία του κ. Μόσχοβιτς, του γνωστού πολυεκατομμυριούχου Αμερικανοεβραίου. Το «καλό παιδί» και οι λογαριασμοί στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την άποψη που υποστηρίζει ο κ. Ειρηναίος (φωτογραφία), ο Νίκος Παπαδήμας είναι ο άνθρωπος που προχώρησε στη μακρόχρονη μίσθωση ακινήτων του Πατριαρχείου σε ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες. Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε τις κινήσεις του. Ωστόσο ο κ. Παπαδήμας υπήρξε για περισσότερο από δύο χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του.

Στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Μοσέ Κατσάβ, με τον πρωθυπουργό κ. Αριέλ Σαρόν και την οικογένειά του, με άλλα ηγετικά στελέχη του Ισραήλ, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, δίπλα στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο βρισκόταν πάντα ο κ. Παπαδήμας.

Ο άνθρωπος που, όπως λένε οι Αγιοταφίτες, είχε ως κύριο στόχο του να αντιστρέψει υπέρ του κ. Ειρηναίου το κλίμα στο Ισραήλ. Ηταν, λένε, ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Ειρηναίο να αναγνωριστεί σχεδόν τρία χρόνια μετά την ημέρα της εκλογής του ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αρνιόταν να το πράξει.

Με διαβατήριο νεκρού από τον Παναμά

Ο ταμίας του Ειρηναίου
 
nikos-papadimas-photo
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, πλαστογραφία και απάτη
Ο συλληφθείς εντοπίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με διαβατήριο των Αρχών του Παναμά το οποίο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, o 40χρονος Παπαδήμας όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με διαβατήριο των Αρχών του Παναμά, υπό στοιχεία άλλου ατόμου.
Το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν :
  • ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και
  • δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός (31) μηνών.

Έπιασαν τον Παπαδήμα του Ειρηναίου

Απο: epirus gate

Εξαφανισμένος από προσώπου γης ήταν εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια ο Γιαννιώτης Νίκος Παπαδήμας, πώην οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια. Σήμερα το μεσημέρι όμως, προερχόμενος από το Μαϊάμι, εμφανίστηκε στον έλεγχο διαβατηρίου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αμέσως συνελήφθη! Ο Νικόλας, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους των Αγιοταφιτών, ήταν γιος του εκλιπόντος δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Χρήστου Παπαδήμα, ήταν από το 2002 το δεξί χέρι του τότε πατριάρχη Ειρηναίου, καταζητούνταν από τις Αρχές με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πώλησης ακινήτων του Πατριαρχείου. κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε αποδέχτηκε. Είναι πατέρας πλέον τριών παιδιών και παντρεμένος με Ρωσοεβραία. Όπως έλεγαν οι Αγιοταφίτες, ο Νίκος Παπαδήμας ήταν ασφαλής και δεν πρόκειται να εμφανιστεί παρά αν (και όποτε) το θελήσει ο ίδιος. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, βρισκόταν υπό την υψηλή προστασία του κ. Μόσχοβιτς, του γνωστού πολυεκατομμυριούχου Αμερικανοεβραίου.

Πήγε παρακαλώντας



ellinas-proxenos-alvanos-dimarxos-premetis

Στα αλβανικά ΜΜΕ παίζει αυτήν την ώρα η είδηση πως ο έλληνας πρόξενος Αργυροκάστρου Νικόλαος Κοτροκόης συναντήθηκε στην Πρεμετή με το δήμαρχο της πόλης Γκιλμπέρτο Γιάτσε. Η συνάντηση αφορά τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή και γίνεται μετά από αίτημα του έλληνα προξένου.
Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα deropoli.com φέρεται ότι ο έλληνας πρόξενος είπε τα ακόλουθα στο δήμαρχο Πρεμετής: «Η Αυτοκέφαλη Αλβανική Εκκλησία δεν εξαρτάται από κανέναν. Οι αποφάσεις της πρέπει να γίνουν σεβαστές. Ο τρόπος, ο χρόνος και ο χώρος επέμβασης στην Εστία Πολιτισμού (;;) δεν ήταν κατάλληλος». «Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος που έχει στηρίξει την Αλβανία στη διαδικασία ευρωπαϊκής ένταξης και θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Είμαστε δυο φίλοι

Το εργαστήριο της υδροπονικής κάνναβης

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/23082013GADA..JPG

Σλοβάκος και Ουγγαρέζος ... πότιζαν στο Π. Φάληρο

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/23082013GADA2..JPG
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/23082013GADA1..JPG
Ένα (1) πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντόπισαν  αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, σε οικία στο Π. Φάληρο.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ένας 36χρονος υπήκοος Σλοβακίας και ένας 58χρονος υπήκοος Ουγγαρίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ βάρους -5- κιλών και -14- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -231,5- γραμμ.
  • Σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους -7- κιλών.
  • Δισκία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους -2- κιλών και -958- γραμμ.
  • Ποσότητα άγνωστης χημικής σύστασης σε υγρή μορφή -2- λίτρων.
  • Ένα (1) πλήρες εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης (γλάστρες, λιπάσματα, λαμπτήρες πυρακτώσεως, αφρυγραντήρα και συστήματα εξαερισμού)
  • Το χρηματικό ποσό των 2.065 ευρώ.

Πήγαν Χαλκηδόνα

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/23082013thessaloniki3.jpg
 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/23082013thessaloniki1.jpg
 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, έλαβε χώρα σήμερα (23-08-2013) πρωινές ώρες, σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινόμενου της εγκληματικότητας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Κουφαλίων, κατά την οποία:
· Ελέγχθηκαν (25) ημεδαποί, καθώς και (10) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί , ηλικίας 40 και 47 ετών, (άνδρας γυναίκα αντίστοιχα), για παραβάσεις Νόμων «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Περί Όπλων».
Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατρείς (13) νομότυπες έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  18,8 γραμμάρια κάνναβης,
  •  (8) μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 1,8 γραμμαρίων καθώς και,
  •  μία (1) καραμπίνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε διάφορες περιοχές αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Μεγαλοαπατεώνας ο Λιβανέζος

 
Συνελήφθη χθες (22-8-2013) το απόγευμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Λιβάνου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητείτο η σύλληψη και έκδοσή του στις Αρχές Γαλλίας, καθώς κατηγορείται για απάτη μέσω πιστωτικών καρτών ύψους 597.000 ευρώ.

Η ... εξαφάνιση του αδελφού

 
Το μυστικό του Διδυμοτείχου
           
 
Ενας 54χρονος τραυματιοφορέας στο Διδυμότειχο μπορεί να κρύβει το μυστικό της τροφοδοσίας με όπλα των «Πυρήνων» και άλλων ενόπλων οργανώσεων; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν μια μυστηριώδη υπόθεση σύλληψης ενός υπαλλήλου νοσοκομείου στην Ορεστιάδα τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατηγορήθηκε ότι έφερε μέσω Internet πιστόλια τύπου Glock που προέρχονταν από τη Φινλανδία.

Με βάση ορισμένα ευρήματα η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συνδέει τη συγκεκριμένη μεταφορά όπλων από τη Σκανδιναβία με πιστόλια που βρεθηκαν στην κατοχή μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» την τελευταία τριετία. Εκείνο ωστόσο που προσδίδει νέες διαστάσεις είναι η εξαφάνιση το 2010 από τη Χαλκιδική του αδελφού του συγκεκριμένου υπόπτου. Η υπόθεση αυτή διερευνάται αν έχει οποιαδήποτε σχέση με ενέργειες της νέας γενιάς «αντάρτικου πόλης».

Η παρτίδα των όπλων
Τα τελευταία χρόνια απασχολούσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο τρόπος προμήθειας όπλων των νέων ενόπλων οργανώσεων. Σειρά αναφορών είχε γίνει για την εμπλοκή κρατουμένων ποινικών οι οποίοι είχαν αναπτύξει επαφές με ορισμένους αντιεξουσιαστές. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε μια παρτίδα όπλων τύπου Glock που βρέθηκε στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από έρευνες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο και στο Αγρίνιο. Κύριο ενδιαφερον έδειξαν και σε όπλα που είχαν βρεθεί και στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη μεταφορά των όπλων από το εργοστάσιο κατασκευής τους στην Αυστρία προς εμπόρους στη Φινλανδία, όπου υπάρχουν πιο «χαλαροί» νόμοι για το εμπόριο όπλων και την οπλοκατοχή. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν είχαν βρει ποιοι μπορεί να έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα για τη μεταφορά των όπλων και ποιος θα μπορούσε να είναι ο «σύνδεσμός» του με τους «Πυρήνες». Ωστόσο η έρευνα αυτή απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά τη σύλληψη στην Ορεστιάδα ενός 54χρονου στις 14 Φεβρουαρίου. Ο συλληφθείς εργαζόταν ως νοσηλευτικός στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αυτή η φαινομενικά «άσχετη», «περιφερειακή» υπόθεση φέρεται ότι μπορεί να έκρυβε ένα εντυπωσιακό μυστικό.

Ο 54χρονος κατάγεται από την Κρήτη, είχε ασχοληθεί παλαιότερα με εμπόριο ξυλείας στη Ρουμανία, ενώ είχε νυμφευθεί και μια αλλοδαπή από αυτή τη βαλκανική χώρα. Ο εν λόγω έμπορος είχε κατηγορηθεί και φυλακισθεί στο παρελθόν για υποθέσεις απάτης με αγοραπωλησία ηλεκτρικών συσκευών κ.ά. και κρατήθηκε στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα είχε αποπεμφθεί για πολλούς μήνες από το νοσοκομείο, όχι μόνο για τις ποινικές εκκρεμότητες αλλά και επειδή του αποδιδόταν ότι «δεν έδινε επί σειρά ετών το "παρών" στο νοσοκομείο επικαλούμενος ψευδώς λόγους υγείας». Ωστόσο από τον Αύγουστο του 2012 και μετά την αποφυλάκισή του είχε επιστρέψει και εργαζόταν κανονικά στο νοσοκομείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν προ τετραμήνου πλήρη εξαρτήματα όπλων Glock και ορισμένα τμήματα υποπολυβόλων τα οποία φέρεται να είχε παραγγείλει μέσω Διαδικτύου. Το ειδικό ενδιαφέρον για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα όπλα αυτά φέρεται να προέρχονταν από την ίδια παρτίδα με αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων», με κοινή προέλευση τη Φινλανδία. Ο 54χρονος ωστόσο αρνήθηκε τα πάντα και δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα φέρεται να έχει εξομολογηθεί σε άτομα από το περιβάλλον του που μίλησαν στο «Βήμα» ότι «πάνε να με μπλέξουν με την τρομοκρατία κι εγώ δεν ξέρω τίποτε».

«Καρφιά» από τη σύζυγο
Ο νοσηλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν φαίνεται να είχε σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι εμπλοκές του ήταν καθαρά ποινικές. Ωστόσο ένα σημαντικό ζήτημα για τους αστυνομικούς είναι αν υπήρξαν «περίεργες» επαφές του στα σωφρονιστικά ιδρύματα που εκρατείτο και μπορεί να ήταν έγκλειστοι και αντιεξουσιαστές που διατηρούσαν διαύλους συνεννόησης με τους «Πυρήνες». Τις αρχές ασφαλείας μάλιστα απασχολούν αρκετές περιπτώσεις λαθραίας μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ με παραγγελίες μέσω Ιnternet. Τέτοιες ήταν τα 15 φορτία εξαρτημάτων οπλοπολυβόλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και το παράνομο οπλοστάσιο στη Λούτσα.

Από τη Φιλανδία τα Glock στους Νεοτρομοκράτες!

 
 
Εισαγωγές όπλων (για τρομοκράτες) από την Φινλανδία
Πιστόλια τύπου Glock βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από έρευνες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο, στο Αγρίνιο.
       
Ούτε λίγο ούτε πολύ 150 αποστολές όπλων από τη Φινλανδία που έχουν πιθανή κατάληξη ελληνικές ένοπλες οργανώσεις έχει θέσει στο μικροσκόπιό της η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με αυτές τις αποστολές έχουν σταλθεί τμηματικά ή πλήρη ίσως και περισσότερα από 200 όπλα στη χώρα μας που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται στις διαρκείς προσπάθειες αναβίωσης του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συντάξει δικογραφία με στοιχεία για πέντε τουλάχιστον άτομα που είναι αναμεμειγμένα σε αυτή την τροφοδοσία όπλων. Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβλέπουν ότι τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων, όπως και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρησιμοποιούν νέους διαύλους τροφοδοσίας με όπλα από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και με υποβοήθηση ατόμων που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ή θεωρούνται υπεράνω υποψίας...

Εναυσμα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μεγάλος αριθμός όπλων τύπου Glock που βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από έρευνες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο, στο Αγρίνιο και αλλού. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους όπλα κρατούσαν και οι δράστες στις πρόσφατες ληστείες στο Βελεστίνο και στα Μέθανα που διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο συσχετισμού με οργανώσεις «αντάρτικου πόλης».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν προ δύο ετών πληροφορίες από τα εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Αυστρία της συγκεκριμένης εταιρείας για την πορεία των όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή των «Πυρήνων» και άλλων ένοπλων ομάδων. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στο Ελσίνκι, όπου υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τη διακίνηση και τη μετασκευή των όπλων για να συλλέξουν στοιχεία για την αποστολή όπλων από τη φινλανδική πρωτεύουσα προς τη χώρα μας

Η σύλληψη στην Ορεστιάδα

Ωστόσο η έρευνα αυτή απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά τη σύλληψη  στις 14 Φεβρουαρίου 2013 στην Ορεστιάδα ενός 48χρονου ο οποίος εργαζόταν ως νοσηλευτής στον Νομό Εβρου.

Οπως διαπιστώθηκε ο 48χρονος, πιθανόν μαζί με τον 39χρονο αδελφό του που διέμενε στην Κρήτη, ήταν οι κύριοι εισαγωγείς όπλων τύπου Glock στην Ελλάδα μέσω Ιnternet τα οποία προωθούνταν και σε ελληνικές ένοπλες οργανώσεις. Ο 48χρονος κατηγορήθηκε από τη ρουμάνα σύντροφό του ότι στις 24 Απριλίου 2010 σκότωσε στα Φλογητά Χαλκιδικής τον αδελφό του, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τότε. Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν εντόπισαν στοιχεία για επιβεβαίωση αυτής της καταγγελίας, ωστόσο εκτιμούν ότι «τα δύο αδέλφια ήλθαν σε σύγκρουση για τη διακίνηση των όπλων από τη Φινλανδία».

Ωστόσο τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στην πορεία της αστυνομικής έρευνας από την ΕΛ.ΑΣ. είναι εντυπωσιακά.
Διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο στη Φινλανδία δόθηκαν περίπου 150 παραγγελίες για τμηματική αποστολή, σε εξαρτήματα, όπλων Glock τα οποία μέσω Αλεξανδρούπολης και Κρήτης παραδίδονταν σε μέλη ενόπλων οργανώσεων και σε αγνώστους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «ένα... ατελείωτο οπλοστάσιο που μπορεί να τροφοδοτεί με όπλα τις ένοπλες οργανώσεις για χρόνια». Παράλληλα επιχειρείται να διαπιστωθεί «σε ποιο μέρος κρύβονται όλα αυτά τα όπλα».

Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εντοπίστηκε διεύθυνση σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής που φερόταν ως χώρος παραλαβής των όπλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ, απέστειλε στους αρμόδιους εισαγγελείς που ασχολούνται με την τρομοκρατία φάκελο και με άλλους τέσσερις ιδιώτες που εμπλέκονται - χρησιμοποιώντας πλαστά ή πραγματικά στοιχεία - στην εισαγωγή πιστολιών από το Ελσίνκι.

Λαθροδιακινητής ο Βούλγαρος του Μελιγαλά

 
Συνελήφθη, χθες (22-8-2013) το απόγευμα, στη Λάμπαινα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ήταν ... παραγγελιοδόχοι

 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ένας τέταρτος συνεργός τους, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης
Συνελήφθησαν, χθες (22-08-2013) το βράδυ στα Καμένα Βούρλα, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρία (3) άτομα για ληστεία σε βάρος 61χρονου ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος στα Καμένα Βούρλα.
Πρόκειται για έναν 33χρονο έλληνα  και για δύο 25χρονους, υπηκόους Αλβανίας και Βουλγαρίας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία.
Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ακόμη 60χρονος  ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματία και αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:30΄το απόγευμα, οι τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα και προσποιούμενοι τους πελάτες διάλεξαν κάποια είδη χρηματικής αξίας (350) ευρώ περίπου. Στη συνέχεια και ενώ ο 61χρονος ιδιοκτήτης τους ζήτησε να πληρώσουν, εκείνοι αρνήθηκαν και ασκώντας σε βάρος του σωματική βία, αφαίρεσαν τα ανωτέρω είδη και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων λίγο αργότερα οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Α΄Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν έρθει τις τελευταίες ημέρες στα Καμένα Βούρλα από περιοχή της Αττικής και φιλοξενούνταν από τον 60χρονο ημεδαπό, δηλώνοντας ότι ενεργούσαν υπό τις εντολές του.

Καταφύγιό του ο καταυλισμός


Εξιχνιάστηκαν, χθες (21-08-2013) μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εννέα (9) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Χαλκίδας.
Δράστης των ανωτέρω κλοπών - διαρρήξεων είναι ένας 34χρονος ημεδαπός ROMA , η σύλληψη του οποίου επετεύχθη προχθές (20-08-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή καθώς και δέκα εννέα (19) κυνηγετικά φυσίγγια.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, επίσης ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 33, 23 και 19 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2013 έως και 18-08-2013, παραβιάζοντας εισόδους οικιών αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, διέπραξαν (9) κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αυλίδας.
Οι τέσσερις δράστες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταμήνου, μετέβαιναν με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 34χρονου, από τον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αυλίδας, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων.

Έσπασε με λοστό την εκκλησία

Το πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/22-08-2013sterea.jpg
 
Συνελήφθη ξημερώματα στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 57χρονος  κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής Ιερού Ναού.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 05:00΄ χθες το πρωί, ο 57χρονος προσπάθησε να διαρρήξει την κεντρική είσοδο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Αλιβέρι, σπάζοντας με μεταλλικό λοστό το λουκέτο ασφαλείας της πόρτας.
Αστυνομικοί της Δ΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας που περιπολούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν τον 57χρονο και μετά από δυναμική επέμβαση τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένα σε παρτέρι κοντά στο σημείο σύλληψης του δράστη, αλλά και μέσα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού:
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Επίσης από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 57χρονου δράστη.
Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Έβαλε και φωτοκύτταρο στη φυτεία του!

 

Άπλωσαν δίχτυ στον Πολύγυρο

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 





 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, άνδρας 45 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στην οικία του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλακώθηκαν με Ιταλούς

Το ματωμένο μαχαίρι
 
Ένας από τους συλληφθέντες Ιταλούς, ηλικίας 30 ετών, κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δυο ημεδαπών στους οποίους προκάλεσε με μαχαίρι επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες
Συνελήφθησαν  στη Ρόδο, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Σταθμών Γενναδίου και Λίνδου, επτά άτομα από τα οποία δυο 24χρονοι ημεδαποί και πέντε υπήκοοι Ιταλίας ηλικίας 21, 23, 30, 32 και 34 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση της συμπλοκής, της πρόκλησης σωματικών βλαβών (απλών, βαριών, επικινδύνων), της οπλοχρησίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου οι κατηγορούμενοι οι οποίοι διασκέδαζαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεπλάκησαν μεταξύ τους, για ασήμαντη αφορμή.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, η οποία ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα και συνεχίστηκε και έξω από αυτό, ένας 30χρονος Ιταλός τραυμάτισε με μαχαίρι τους δυο ημεδαπούς και συγκεκριμένα τον έναν στην δεξιά κλείδα και τον άλλον στην αριστερή ωµοπλάτη, στην κοιλιακή χώρα και στην δεξιά κλείδα.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κίνδυνου.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αναζητήσεις εντόπισαν και προσήγαγαν τους πέντε Ιταλούς. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε οι προσαχθέντες εξεταζόμενοι αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στην συμπλοκή και την πρόκληση των σωματικών βλαβών.

Kόκκoι ζάχαρης με LSD

Σιγά παιδιά σας έφαγε η πολύ ... δουλειά!
 
231 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 11,4 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 7,88 γραμμάρια κόκκων ζάχαρης εμποτισμένων με LSD
Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, το πρώτο 20ήμερο Αυγούστου, στην κεντρική είσοδο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δεκαεννέα (19) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, μία 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ισπανίας και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνέλαβαν, με τη συνδρομή δύο (2) αστυνομικών σκύλων, τους δέκα (10) ημεδαπούς και τους δύο (2) αλλοδαπούς, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  98,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  •  11,4 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
  •  7,88 γραμμάρια κόκκων ζάχαρης εμποτισμένων με LSD
Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι παραπάνω αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή τριών (3) σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, συνέλαβαν τους υπόλοιπους επτά (7) ημεδαπούς, διότι εντόπισαν στην κατοχή τους, 92,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και έναν (1) πλαστικό τρίφτη, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Με 42 αποφάσεις ο 59χρονος

 
Συνελήφθη στην Παιανία, από αστυνομικούς του Α.Τ. Γλυκών Νερών, 59χρονος  διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν σαράντα δύο (42) καταδικαστικές αποφάσεις των Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Λιβαδειάς, Σπάρτης, Άργους, Ναυπλίου, Θήβας, Πύργου, Καρδίτσας, Γυθείου, Ακράτας, Πολυγύρου, Καλαβρύτων και Ευρυτανίας για παράβαση μεταξύ άλλων των νόμων περί επιταγών, περί ασέμνων, για τα εκδιδόμενα πρόσωπα, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, για τη ρύθμιση θεμάτων εποπτευομένων οργανισμών του Υπουργείου Εργασίας και άλλες διατάξεις, για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, για μη καταβολή δεδουλευμένων και για εξύβριση. Για τις παραπάνω παραβάσεις ο συλληφθείς έχει καταδικαστεί συνολικά σε ποινή φυλάκισης τριάντα τεσσάρων (34) ετών και οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή 152.050 ευρώ.

22/8/13

Γύρισε πίσω ...

α...




 
Ο Β. Νέστορας είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο αστυνομικού και σε ποινή 18 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος επίσης αστυνομικού στην Πατρίδα Ημαθίας τον Ιούλιο του 1997.
Πολλοί μπορούν να υποθέσουν τους λόγους που οδήγησαν τον 48χρονο ισοβίτη να δραπετεύσει την Τρίτη από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Κανείς όμως δεν μπορεί να σκεφτεί ποια ήταν η αιτία που -μόλις μία ημέρα μετά- τον έκανε να... επιστρέψει.
Ο Βασίλης Νέστορας, έχοντας ήδη ζήσει μέσα στη φυλακή περίπου 15 χρόνια, είχε αναλάβει τα καθήκοντα του βοσκού. Ουσιαστικά μέρος των καθηκόντων του ήταν να παίρνει το κοπάδι, να το βγάζει εκτός των ορίων της φυλακής με την απαραίτητη συνοδεία -αφού εδώ και χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης- και να επιστρέφει το βράδυ. Από τις φυλακές Βόλου ακούγονται μόνο θετικά σχόλια: δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ήταν ήσυχος και εξέτιε κανονικά την ποινή του.
Κι όμως, το βράδυ της Τρίτης ο 48χρονος καταδικασθείς για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ήταν άφαντος από την καταμέτρηση. Η αντίδραση της Αστυνομίας, η οποία έστησε την απαραίτητη επιχείρηση, δεν ήταν ικανή να οδηγήσει στον εντοπισμό του.
Παρ' όλα αυτά, χρειάστηκαν να περάσουν μερικές μόνο ώρες για να εμφανιστεί αυτοβούλως στην πύλη των φυλακών, ζητώντας να επιστρέψει στο κελί του, όπου θα παραμείνει έγκλειστος για αρκετά χρόνια.    

Δώστε του και μπόνους!

Εδώ Κακαβιά

albanosastynom

Σαν ήρωα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ της Αλβανίας τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριοφυλακίου της Κακαβιάς, Αντμίρ Αμπρίγια (φωτογραφία), για την εντολή που έδωσε χθες να μην περάσει προς Αλβανία κανένας Έλληνας πολίτης ως αντίποινα στην Ελληνική στάση.
Όλα τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν:
«Για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες, η χώρα μας απαντάει με το ίδιο νόμισμα στην Ελλάδα. Αυτή η απάντηση δεν έκανε την Ελλάδα να σκληρύνει την στάση της, απεναντίας,

Με τη ... μορφή του "Παϊτέρη"




Οι υπόλοιποι ...

Τα Ντοκουμέντα


Ο "Περούκας"


Βγάζει το πιστόλι


Ο ... "Σκωτσέζος" τουρίστας


Ο ... ώριμος συνεργός


Οι ληστές στο Βελεστίνο

Απ' έξω ...