3/8/13

Ο κατάσκοπος της ΜΙΤ και τα σύνεργα

Χίος: Τα Ντοκουμέντα
Στο χάρτνο κουτάκι διακρίνονται και τα γυαλιά-κάμερα


Αυτά είναι τα σύνεργα του 72χρονου Γερμανού που έκανε κατασκοπεία στην Χίο για λογαριασμό της Τουρκικής ΜΙΤ.




 

Ο νταής ανιψιός του Βοϊδονικόλα

Πυροβόλησε αστυνομικό στο Kou Club της Σαντορίνης

 
Έξω από το Kou Club, της Σαντορίνης τα ξημερώματα -όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Crimes on air- ο ανιψιός της οικογένειας Βοϊδονικόλα πυροβόλησε αστυνομικό, αλλά το χειρότερο είναι πως ο 40χρονος κατάφερε να διαφύγει στην Αθήνα με το αεροπλάνο της γραμμής απ' ότι λένε οι πληροφορίες.
Συνελήφθη,  ο συνεργός του  39 ετών, ενώ αναζητείται ο Βοϊδονικόλας ενώ και οι δυο   κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, σε βάρος δύο αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.
Οι παραπάνω πράξεις έγιναν σήμερα τα ξημερώματα, όταν οι δύο αστυνομικοί, ευρισκόμενοι εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και κινούμενοι πεζή, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, μετά από νυχτερινή διασκέδαση, προκλήθηκαν από τους δύο δράστες και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά.
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και οι τέσσερις.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και όταν αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους, ο 40χρονος δράστης «τράβηξε» πιστόλι και τους απείλησε λεκτικά για τη ζωή τους.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Αστυφύλακας, με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στο χώρο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες.

Ο πιλότος πέταξε ...

ο



Είναι ο 54χρονος Γιώργος Ζήσης, ιδιοκτήτης σχολής εκπαίδευσης πιλότων στα Γιάννενα. Ο Γιώργος Ζήσης, το πρωί της Πέμπτης 11ης Ιουλίου, παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο και ο ασυνείδητος οδηγός τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο!!! Στη μέση της οδού Παπανδρέου, τον βρήκε ένας αστυνομικός ο οποίος είχε τελειώσει τη βάρδια και επέστρεφε στο σπίτι του.
Η τροχαία Ιωαννίνων κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου που χτύπησε τον ποδηλάτη και είχε απευθύνει δημόσια

Ο χειρούργος ήταν στο μάτι ...

 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε χθες (02-08-2013) δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία, σε βάρος ιατρού - ορθοπεδικού χειρουργού σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής.
Προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία, ο χειρουργός. αφού διέγνωσε πάθηση σε ιδιώτη κατά τη διάρκεια προχθεσινής (01-08-2013) ιατρικής εξέτασης, κανόνισε την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης την επόμενη (02-08-2013), απαιτώντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό Φορέα του ασθενή.
Χθες το μεσημέρι, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιατρό εντός του Δημόσιου Νοσοκομείου, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το συμφωνηθέν προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που του είχε παραδώσει προηγουμένως ο ασθενής.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού Προδικαστική Έρευνα (Προκαταρκτική Εξέταση), σε εκτέλεση παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παρόμοια υπόθεση.
Πιο αναλυτικά η έρευνα αφορούσε καταγγελία ιδιώτιδος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2013 για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιατρός απαιτούσε παράνομα, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο, μετά από διαπραγμάτευση, διαμορφώθηκε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.
Ο συλληφθείς ιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για την εντός των πλαισίων του αυτοφώρου υπόθεση και την συσχετισθείσα με αυτή Προκαταρκτική Εξέταση, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών,

Σκότωσε εγκατέλειψε αλλά έληξε το αυτόφωρο


 
Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη που συνέβη στις 11-07-2013 τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αφού παρέσυρε και τραυμάτισε 54χρονο ποδηλάτη που κινούνταν στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος.
Ο 27χρονος οδηγός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και την Τροχαία στο έργο της.

Η ΜΙΤ στρατολόγησε 72χρονο Γερμανό στην Χίο




 
Συνελήφθη, χθες (02-08-2013) το μεσημέρι στα Αρμόλια Χίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, ένας υπήκοος Γερμανίας ηλικίας 72 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.
Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
  • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 2 φωτογραφικές μηχανές,
  • 14 κάρτες μνήμης ,
  • 5 usb sticks ,
  • 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από -5- άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.
Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e - mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.
Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Έπιασαν τον Αλβανό βιαστή στην Αταλάντη

 
Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης ημεδαπής σε περιοχή της Κρήτης
Ο δράστης ήταν ήδη κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, έχοντας συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
Την 25-07-2013 το μεσημέρι, συνελήφθη στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά κάτοικος Αταλάντης, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.`
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ενώ κρατούνταν προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απομάκρυνσής του από την χώρα μας, προέκυψε ότι ο 24χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με Αλβανό υπήκοο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 15-02-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χανίων.
Σύμφωνα με το ένταλμα, διατάσσεται η σύλληψη του 24χρονου για βιασμό και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης ημεδαπής, που διέπραξε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2010 σε περιοχή της Κρήτης.

Και τα όπλα


Χρήμα με ... ουρά


 

Ομαδικές ναρκω-συλλήψεις στην Κρήτη

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών αστυνομικών ενεργειών, εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην επικράτεια, έχοντας αναπτύξει σταθερό κύκλο διακίνησης και πώλησης τους στην Κρήτη.
Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 55 ετών και ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται (42) επιπλέον άτομα, που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, και κυρίως σε δοσοληψίες με την εγκληματική οργάνωση, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η εξάρθρωσή της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Μαλεβυζίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου με τη συνδρομή της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης και τη συμμετοχή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν το τελευταίο τουλάχιστον πεντάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, ενώ διέθετε άρτια ιεραρχική δομή και τα μέλη της δρούσαν με διακριτούς ρόλους.
Χαρακτηριστικό της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είναι η εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κυρίως από την Αλβανία, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των μεταφορών και η περαιτέρω διάθεση τους σε διαφορές περιοχές της Κρήτης, όπου η οργάνωση είχε αναπτύξει δίκτυο διακίνησης και εμπορίας. Εκτιμάται ότι από τις παράνομες δραστηριότητες τους έχουν αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των συλληφθέντων, σε αποθηκευτικούς χώρους και σε οχήματα, βρέθηκαν:
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μ.β. (879,8) γραμμαρίων
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού μ.β. (2) γραμμαρίων
  • ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού μ.β. (8) γραμμαρίων
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μ.β. (0,9) γραμμαρίων
  • (4) δισκία, ναρκωτικών ECSTASY
  • (5) δενδρύλλια κάνναβης, έως 1 μέτρο
  • (1) εύχρηστο πιστόλι (6.35 mm )
  • (164) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
  • (2) πιστόλια κρότου
  • (1) αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα
  • (3) πτυσσόμενες μεταλλικές αστυνομικές ράβδους και
  • (5) ηλεκτρονικές ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
  • (35) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM
  • βιβλιάρια καταθέσεων.

Mε ... σοκολάτα

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν προχθές  το πρωί στη Νέα Μάκρη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 22, 22 και 46 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τ.Α. Νέας Μάκρης, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για άτομα που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στη περιοχή της Νέας Μάκρης, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις δύο (2) οικίες που διέμεναν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους –246,5- γραμμ.
  • Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους -0,8- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των - 4.730 - ευρώ.
  • Μία (1) σιδερογροθιά.
  • Δύο (2) στιλέτα.
  • Ένα (1) σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ.

Πήγαινε γόνα το κλάμα απ' τον απατεώνα

 
Οι δράστες επικοινωνούσαν μαζί τους τηλεφωνικά και με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, το οποίο πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ζητούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 5.000 έως 8.000 ευρώ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τουλάχιστον δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθες το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τρεις ημεδαπές ηλικίας 50, 74 και 50 ετών και ένα 40χρονο ημεδαπό, με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, το οποίο νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Ειδικότερα προχθες το πρωί και από ώρες 09.40΄έως και 10.10΄, ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στα ανωτέρω άτομα και τους είπε ότι είναι γιατρός Νοσοκομείου των Αθηνών, στο οποίο νοσηλεύεται συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως ο γιος τους ή αδελφός τους) μετά από σοβαρό ατύχημα, απαιτώντας την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Ακολούθως ο δράστης έδινε το ακουστικό του τηλεφώνου σε συνεργό του, ο οποίος προσποιούμενος ότι κλαίει και είναι ο τραυματισμένος συγγενής τους, ενθάρρυνε τους «οικείους του» να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό που τους ζητούσε ο υποτιθέμενος γιατρός.
Συγκεκριμένα ο δράστης που προσποιούταν τον γιατρό απαίτησε:
  • από την 74χρονη το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ,
  • από την μία 50χρονη το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ,
  • από την δεύτερη 50χρονη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και
  • από τον 40χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Τα ανωτέρω άτομα και στις τέσσερις περιπτώσεις, είτε μιλώντας με τα οικεία τους πρόσωπα, είτε από την συνομιλία που είχαν με τους δράστες, αντιλήφθηκαν την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και αρνήθηκαν να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, καταγγέλλοντας τα περιστατικά άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Άνοιξαν μαγαζί με "μπόμπες" οι Βούλγαροι

Τα κατασχεμένα

 
Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, μία 43χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 33 και 36 ετών, οι οποίοι διέθεταν λαθραία ποτά στην αγορά, μέσω παντοπωλείου στη Λάρισα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί τελωνειακού Κώδικα, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της απείθειας.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας περιήλθαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπήκοοι Βουλγαρίας εισήγαγαν στην Ελληνική Επικράτεια λαθραία οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στην αγορά μέσω καταστήματος – παντοπωλείου στη Λάρισα.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης των πληροφοριών αυτών, οι αστυνομικοί διενήργησαν νομότυπες έρευνες σε παντοπωλείο ιδιοκτησίας της 43χρονης, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 33χρονου συζύγου της, αλλά και στην οικία τους, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • (388) φιάλες και (30) φιαλίδια αλκοολούχων ποτών που δεν διέθεταν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία,
  • το χρηματικό ποσό των (3.280) ευρώ και
  • ένα (1) μαχαίρι, μήκους (35) εκατοστών, με λάμα μήκους (19) εκατοστών.

Έβγαλαν τα όπλα για τα κλοπιμαία!


Συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, δύο (2) άνδρες ηλικίας 39 και 29 ετών και μία 27χρονη γυναίκα, μετά από επεισόδιο που προηγήθηκε μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια του οποίου ο 39χρονος πυροβόλησε εντός του διαμερίσματος που διέμεναν στην Γλυφάδα.
Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON με πέντε (5) φυσίγγια.
  •  Ένα (1) περίστροφο μάρκας COLT με έξι (6) φυσίγγια.
  •  Εβδομήντα τέσσερα (74) φυσίγγια.
  •  Δύο (2) θήκες περίστροφου.
  •  Μία (1) θήκη όπλου.
  •  Ένα (1) μαχαίρι μήκους 28 εκ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε το επεισόδιο, και στο Ι.Χ.Ε. της συλληφθείσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) πιστόλι REPLICA.
  •  Μία (1) περούκα, μία (1) κουκούλα τύπου full face , γάντια και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
  •  Ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα
  •  Δελτία αποστολής ενεχυροδανειστηρίων και αποδείξεις αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του, τον Ιούνιο του 2012 είχαν διαρρήξει διαμέρισμα ημεδαπής στους Αμπελόκηπους, από το οποίο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Είχαν απ' όλα ...

Τα Ντοκουμέντα


 
Συνελήφθησαν   από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άντρας και μία γυναίκα) ηλικίας 43 και 23 ετών για κατοχή αρχαίων νομισμάτων καθώς και μικροποσότητας κοκαΐνης.
Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν την Τετάρτη το απόγευμα, κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού και την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ άλλων βρέθηκε ένα χάλκινο νόμισμα της περιόδου 234 _ 168 π.Χ. (3ου και 2ου αιώνων π.Χ.) καθώς και ένα ακόμη νόμισμα του 6ου _ 9ου αιώνα μ.Χ.

Καταστηματάρχες έπιασαν τον Σκοπιανό ληστή

 
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (02.08.2013) το μεσημέρι, στη Σάρτη Χαλκιδικής, ένας 46χρονος υπήκοος FYROM , ο οποίος αποπειράθηκε να διαπράξει ληστεία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, με τις κατηγορίες της απόπειρας διάπραξης ληστείας, της πρόκλησης απλών σωματικών βλαβών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, ο προαναφερόμενος εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο ενός 52χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου ζήτησε από αυτόν να τοποθετήσει κοσμήματα μέσα σε μια σακούλα, πλην όμως ο τελευταίος αντέδρασε, κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη ο οποίος τράπηκε σε φυγή.
Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης προκάλεσε σωματικές βλάβες στον 52χρονο ημεδαπό και ύστερα από προτροπές του για βοήθεια, ακινητοποιήθηκε από λοιπούς καταστηματάρχες, ύστερα από πάλη και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Τι συνέβη στο Μαρκόπουλο?

Φωτορεπορτάζ

Πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο: ΜΑΤ εναντίον της Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής - Φωτορεπορτάζ

 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες ΜΑΤ απαγόρευσαν στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής να μεταβεί στις εστίες πυρκαγιάς του Μαρκοπούλου.
Την ώρα εκείνη ο βουλευτής  Ηλίας Κασιδιάρης βρισκόταν στο σημείο που επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος επί λέξει φέρεται να του είπε: "Χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας".  Για να κατανοήσετε την ανάγκη σε προσωπικό, εκείνη την κρίσιμη ώρα ερχόταν ελικόπτερο Super Puma με πεζοπόρα τμήματα από την Πάτρα!






2/8/13

... Φυτίλια έβγαλαν οι συλλήψεις της Ασφάλειας Θεσ/κης

Πυροκροτητές και ηρωίνη στην Κάλυμνο
 


 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Καλύμνου.
Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση των προαναφερόμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Κάλυμνο, δώδεκα (12) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 55 ετών, μεταξύ των οποίων εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός, συνεργός τους.
Τα ηγετικά στελέχη της, τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 42 και 30 ετών, βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Χώρας.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος επιπλέον δεκαπέντε ατόμων (ημεδαπών – αλλοδαπών), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Κώδικα Νόμου για τα Ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Όπλων».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης, ενεργώντας κατ΄εντολή των έγκλειστων ηγετικών στελεχών, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσαν στο νησί της Καλύμνου.
Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνεργός τους, που αναζητείται, μετέφερε από την Αλβανία στην χώρα μας, ποσότητες ηρωίνης και τις παρέδιδε στα δύο συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 47 και 30 ετών. Ο τελευταίος, ήταν επιφορτισμένος με την μεταφορά των ναρκωτικών, από την Αθήνα στην Κάλυμνο, μέσω του Λιμένα Πειραιώς.
Στην Κάλυμνο, τα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Κατά το χρονικό διάστημα από Μάιο έως Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η οργάνωση, στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης, διακίνησε τουλάχιστον τρία κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια ηρωίνης στην περιοχή της Καλύμνου.
Μεσημβρινές ώρες χθες (01-08-2013), συνελήφθη στον προαναφερόμενο Λιμένα ο 30χρονος, λίγο πριν αναχωρήσει για το ανωτέρω νησί. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης ενός κιλού και δύο γραμμαρίων.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυμνο, από αστυνομικούς των προαναφερομένων Υπηρεσιών καθώς και από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος της Καλύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  •  1.282,2 γραμμάρια ηρωίνης,
  •  750 γραμμάρια περίπου ινδικής κάνναβης,
  •  Ποσότητα μεθαδόνης 60 γραμμαρίων,
  •  116 ναρκωτικά χάπια,
  •  Άγνωστη κρυσταλλική σκόνη βάρους 7,9 γραμμαρίων,
  •  Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  •  Μία (1) καραμπίνα και (35) φυσίγγια,
  •  Τέσσερα σπρέι δακρυγόνου,
  •  Τρεις (3) συσκευασίες με πυρίτιδα των 994 γραμμαρίων,
  •  Μία (1) σιδερογροθιά,
  •  Τριάντα επτά (37) πυροκροτητές,
  •  Δεκαέξι (16) βραδύκαυστα φυτίλια και
  •  Το χρηματικό ποσό των 7.920 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Χασίς από το Τεπελένι στο Κορωπί

Κατασχέθηκαν 99 κιλά και 837,9 γραμμάρια





Και στις 2 φωτο διακρίνεται πως η σοδειά του χασίς είναι από το Τεπελένι, έξω από το Αργυρόκαστρο. Άλλα δέματα έχουν και την ένδειξη ΚORΙ, που μάλλον αφορά την Κορυτσά 

 
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορία για αλλοδαπό που διακινεί μεγάλες ποσότητες κάνναβης, προέβησαν σε έρευνα οικίας στη περιοχή του Κορωπίου.
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην υπόγεια αποθήκη, ενενήντα πέντε (95) δέματα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 99.837,9 γραμμαρίων.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος του 26χρονου

Αντί για ερωτευμένους βρήκαν γιάφκα

 
Αντί για ερωτευμένους βρήκαν γιάφκα
       
Εντυπωσιακό παρασκήνιο και μια ερωτική ιστορία φαίνεται να κρύβονται πίσω από τον εντοπισμό οπλοστασίου στο σπίτι 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο που εργαζόταν και ως σεκιούριτι σε καταστήματα. Ψάχνοντας μια 15χρονη που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο Κρητικό η Αστυνομία τελικά εντόπισε «γιάφκα» που αποδίδεται στο ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Σε πρώτη φάση διατυπώθηκαν υπόνοιες για συμμετοχή του 44χρονου σε ομάδα ένοπλης οργάνωσης, όμως στην πορεία η έρευνα στράφηκε σε τυχόν διασύνδεσή του με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 44χρονος πιθανόν να διατηρούσε επαφή με ορισμένα από τα μέλη μιας συμμορίας ελλήνων κακοποιών (συμμετείχαν συνολικά 15 άτομα), κυρίως από την περιοχή της Ηλείας, που είχε προχωρήσει σε 23 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ και βαριοπούλες. Η λεία τους υπερέβαινε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ασχολείται με επισκευές όπλων και δεν έχει καμιά εγκληματική δράση.

Σε σχέση όμως με τον εντοπισμό του οπλοστασίου είχε αναπτυχθεί ένας ολόκληρος μύθος. Πολλοί υποστήριζαν ότι η ανακάλυψή του έγινε από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ που ασχολούνται με την τρομοκρατία. Επιπλέον, άλλοι μιλούσαν για το «τελικό αποτέλεσμα πολύμηνων παρακολουθήσεων με σύγχρονα τεχνικά μέσα» ή και άλλες ευφάνταστες θεωρίες. Οπως προκύπτει ωστόσο από δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική - και όπως συμβαίνει συχνά, πολύ πιο απλή...

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφθασαν στο διαμέρισμα ψάχνοντας μια 15χρονη, θυγατέρα δημοτικού υπαλλήλου στα νότια προάστια, που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο από την Κρήτη. Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για βιασμό και ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε προ οκταετίας - σε ηλικία 17 ετών δηλαδή. Ο 25χρονος είχε παραβιάσει προ μερικών μηνών πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών και φαίνεται να συνήψε ερωτική σχέση με την έφηβη, την οποία γνώρισε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Τα ίχνη της 15χρονης όμως χάθηκαν τον τελευταίο μήνα. Γι' αυτό οι ανήσυχοι γονείς της απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπισθεί. Οι αστυνομικοί λοιπόν άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τα καταλύματα του άφαντου συντρόφου της νεαρής. Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί εξέτασαν την περίπτωση η 15χρονη να βρίσκεται στο σπίτι του 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο καθώς ήταν φίλος του 25χρονου καταζητούμενου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν εκεί το κορίτσι, όμως έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στο διαμέρισμα «όπλα για μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Κι αυτή η αναζήτηση της «ερωτευμένης 15χρονης» οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε μια απροσδόκητη επιτυχία.

Τον πρόδωσε το πουκάμισο τον 13χρονο

Συνελήφθη ο 13χρονος δράστης, ο οποίος είναι θείος των δυο ανηλίκων θυμάτων
Την αποκάλυψη έκανε με δηλώσεις του ο Ταξίαρχος Άρης Ανδρικόπουλος
Χθες (2-8-2013) αργά το βράδυ, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου Ηλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνελήφθη ένας 13χρονος Βούλγαρος, ως υπαίτιος του πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.
Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι (31-7-2013) ο δράστης, που είναι θείος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το δικό τους.
Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.
Για την ανεύρεση των παιδιών ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα χθες (1-8-2013) να βρεθούν νεκρά μέσα στην κοίτη του καναλιού.
Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.

Βρέθηκαν στον καταυλισμό

 


Χαμός ...





 

Οι Ρομά στη Λακωνία

Τα Ντοκουμέντα
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Η επιχείρηση αυτή, είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιείται παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων:
- έχουν ελεγχθεί 510 άτομα, 312 ημεδαποί και 198 αλλοδαποί,
- έχουν ελεγχθεί 280 οχήματα,
- έχουν προσαχθεί 167 άτομα, 105 ημεδαποί και 62 αλλοδαποί,
- έχουν συλληφθεί 36 άτομα, 26 ημεδαποί και 10 αλλοδαποί:
  • 12 ημεδαποί Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
  • 5 ημεδαποί Ρομά για υγειονομικές παραβάσεις.
  • 3 ημεδαποί για χρέη προς το Δημόσιο
  • 2 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα – αποφάσεις (εκ των οποίων ένας Ρομά)
  • 1 ημεδαπός Ρομά για παράνομη οπλοκατοχή
  • 1 ημεδαπός για μέθη.
  • 1 ημεδαπός μετά από ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή για ηθική αυτουργία σε ληστεία.
  • 1 ημεδαπός για ναρκωτικά
  • 10 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα
- βεβαιώθηκαν :114 παραβάσεις
  • 85 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 12 παραβάσεις για κλοπή
  • 10 παραβάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
  • 5 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού
  • 1 παράβαση για τα ναρκωτικά.
  • 1 παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
- έχουν κατασχεθεί :

Πέθανε Αυστραλός στη Μύκονο




Αυστραλός 23 ετών που ονομάζεται Del col Anthony,  ξεψύχησε –όπως ανέφερε πηγή στο Crimes on air- τα ξημερώματα σε κατάσταση μέθης έξω από το γνωστό μπαρ Kavo Paradiso στο Καλαμοπόδι Μυκόνου. Στην αναφορά των διωκτικών αρχών γίνεται λόγος  για «σπασμούς» και αυτή ήταν η κατάσταση στην οποία πρόλαβαν οι τοπικοί αστυνομικοί τον νεαρό τουρίστα. Η τοξικολογική εξέταση θα δείξει το «κοκτέιλ» των ποτών αλλά και αν ο 23χρονος κατανάλωσε και ποσότητα ναρκωτικών. Μόλις στις 30 Ιουλίου  συνελήφθησαν   στη Μύκονο, από αστυνομικούς  δυο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διαφορετικές υποθέσεις σωματικών βλαβών. Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αργεντινής γιατί το βράδυ ευρισκόμενος μέσα σε κέντρο διασκέδασης Tropikana που βρίσκεται δίπλα από το Kavo paradiso για ασήμαντη αφορμή χτύπησε στο κεφάλι με σπασμένο μπουκάλι έναν 19χρονο υπήκοο Ιταλίας. Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 28χρονος υπήκοος Νιγηρίας γιατί χθες πρώτες πρωινές ώρες σε υπαίθριο χώρο στη Χώρα Μύκονου αφού διαπληκτίστηκε με έναν 24χρονο υπήκοο Ιταλίας τον χτύπησε στο λαιμό με σπασμένο μπουκάλι. Στη Μύκονο πάντως οργιάζουν οι φήμες ειδικά γι αυτό το καλοκαίρι για ασύστολη χρήση ναρκωτικών και ειδικά χαπιών Ecstacy.

Στις  (23-07-2013) στη Μύκονο, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που από άποψη κατασχεμένης ποσότητας ναρκωτικών μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Εκτός από έναν έλληνα πιάστηκε Ουκρανός αλλά και 25χρονος από το Μπαγκλαντές  που διακινούσαν μόλις 5 γραμμάρια  κοκαΐνης και 51,5 γρ. χασίς. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, ενός 25χρονου Ουκρανού και ενός 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, προμηθείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.  Συγκεκριμένα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 28χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 25χρονο Ουκρανό, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε μέσω του 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές σε ενδιαφερόμενους πελάτες. Ειδικότερα,  συνελήφθησαν αρχικά οι δυο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν σε γειτονικά ξενοδοχεία στην περιοχή Ελιά Μυκόνου και βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ακόλουθα:

  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51,5 γραμμάριων
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια οργανώθηκε ελεγχόμενο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ του ενός αλλοδαπού και του ημεδαπού, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο με δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Είχε 11.500 € στο ΙΧ

 
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, περίπτωση κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 34χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ επιπρόσθετα συνελήφθη για τα αδικήματα της A πείθειας και της Διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 30-07-2013 στην περιοχή Φιλίππειο, ο 34χρονος διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 37χρονου, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του. Από το εσωτερικό του οχήματος αφαίρεσε:
  • Ένα (1) τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 11.500 ευρώ, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης,
  • Μία (1) γυναικεία τσάντα, περιέχουσα (80) ευρώ
  • Μία (1) φωτογραφική μηχανή,
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • Προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και ενδύματα.
Πρώτες πρωινές ώρες της 01-08-2013 έπειτα από αναζητήσεις, ο 34χρονος εντοπίσθηκε να κινείται με δίκυκλο στην περιφερειακή οδό, όπου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε χρήση ηχητικών σημάτων, αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως