27/7/13

Θωμά, είναι πολλά τα λεφτά!

Μετά τη δίωξη ζητά επαναδιαπραγμάτευση

Μία ημέρα μετά τις ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, εις βάρος 19 προσώπων, για την υπόθεση της προμήθειας οπλικού συστήματος από τη...
SONAK, η οποία προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία άνω των 40 εκατ. ευρώ, η εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου επανέρχεται, με ανακοίνωσή της, ζητώντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Πρόκειται για την προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, σύστημα για το οποίο αν και δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που ορίζει ο νόμος, εντούτοις η Ελλάδα δεν το παρέλαβε ποτέ.

Ειδικότερα, οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

Οι διώξεις στρέφονται, εκτός του Θ. Λιακουνάκου, και κατά δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους Γεώργιο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο, ενός διευθυντικού στελέχους της SONAK, αλλά και κατά 15 στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές, οι οποίες εισηγήθηκαν και τις σχετικές αποφάσεις.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 ως το 2009 και η υπόθεση έφθασε σε διαιτησία στην οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση τριών εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

Οι πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν κάποιους εκ των υπουργών Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της περιόδου 2001 έως 2009 δεν μπορούν να ελέγχουν από τις ελεγκτικές αρχές, διότι είναι παραγραμμένες.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε ξεκινήσει το 2012, με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρίας Ελένης Ράικου.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ανακοίνωση της SONAK

Οι μέτοχοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας SONAK για λόγους ορθής και πληρέστερης ενημέρωσης τόσο των συνεργατών-πελατών της εταιρίας, όσο και του αναγνωστικού κοινού για το θέμα της προμήθειας «Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου» και τα όσα σχετικά αναγράφτηκαν στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο δηλώνουν ότι:

Αρνούνται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Όπως σε όλα τα μέχρι σήμερα έργα της εταιρίας SONAK και στα μηχανήματα που έχει παραδώσει (συμπεριλαμβανομένων και μηχανημάτων ηλεκτρονικού πολέμου) έτσι και στην συγκεκριμένη προμήθεια έχουν ενεργήσει με πάσα νομιμότητα όπως ορίζουν οι Νόμοι και υπαγορεύουν οι αρχές της ηθικής.

Η εν λόγω Σύμβαση εξελίχθηκε ως εξής:

α.  Το 2001 η SONAK έλαβε μέρος και ανακηρύχθηκε μειοδότης σε Διεθνή διαγωνισμό του ΥΠΕΘΑ για την Προμήθεια «Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου».

β. Την  19/10/2001  υπέγραψε Σύμβαση για την κατασκευή 18 παρεμβολέων και 11 Κέντρων Ακροάσεως με το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις του διαγωνισμού και του Νόμου περί προμήθειας αμυντικού υλικού.

γ. Η διαδικασία αποδοχής των πρωτοτύπων διεκόπη τον Σεπτέμβριο 2005 κοινή συναινέσει (προμηθευτή-πελάτη) για να διευκρινιστούν, με διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών, συγκεκριμένοι όροι της διαδικασίας παραλαβής / παραδόσεων των Συμβατικών Συστημάτων.

δ. Το 2006 η SONAK συμμετείχε ως όφειλε με καλή πίστη στις εν λόγω διαπραγματεύσεις που απέβλεπαν στην ομαλή εξέλιξη της Σύμβασης.

ε. Την 1/9/2006, η εν λόγω διαπραγμάτευση, λίγες ώρες πριν την επιτυχή ολοκλήρωσή της διεκόπη αιφνιδίως και αναιτιολογήτως από τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

στ. Την  27/11/2007, μετά από την ανεξήγητη και μακροχρόνια αδράνεια του πελάτη και εφόσον είχε καταβληθεί από τη SONAK κάθε προσπάθεια για συνέχιση της Σύμβασης, η εταιρία προσέφυγε σε Διαιτησία.

ζ. Η εταιρία δικαιώθηκε με την από 26/10/2012 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, επί της οποίας το Δημόσιο, κατόπιν της ομόφωνης εισήγησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεν άσκησε έφεση, οπότε κατέστη τελεσίδικα εκτελεστέα.

η. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου,  έναντι μέρους των δαπανών που παρουσίασε η SONAK και ελέχθησαν / επιβεβαιώθηκαν πέρα από το δικαστήριο και από ανεξάρτητους πραγματογνώμονες που όρισε το δικαστήριο, επιδίκασε την επιστροφή των εγγυητικών προκαταβολής των €35.000.000 και καταβολή στη SONAK ποσού περίπου €3.000.000. Να ληφθεί υπόψη ότι η SONAK προσέφυγε στη Διαιτησία διεκδικώντας €60.000.000.

Θα μοιραστούν κλήσεις για 1.600 της Λαγκάρντ

 

Έρχονται κλήσεις για 1.600 της λίστας Λαγκάρντ
Toυ ειδικού συνεργάτη
Μετά τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παίρνουν σειρά για εξηγήσεις οι υπόλοιποι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-reportaz, σύντομα ολοκληρώνεται ο έλεγχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τους 1.600 από τους συνολικά 2.062 της λίστας, δηλαδή για το 77% των ελεγχόμενων!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το ΣΔΟΕ έχει λάβει στοιχεία τόσο από τους ίδιους τους καταθέτες, όσο και από τις τράπεζες, που έχουν δώσει αναλυτικές καρτέλες με τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η διασταύρωση βρίσκεται στο τελικό τελικό και σύντομα θα κληθούν για εξηγήσεις όσοι βρεθούν να διατηρούν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και το πόθεν έσχες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, θα σχηματιστεί μεγάλη ουρά στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Αλκίφρονος όπου στεγάζεται η υπηρεσία…
Την ώρα που ακούγονται πολλές φωνές και ασκείται έντονη κριτική για καθυστερήσεις στην αξιοποίηση της λίστας, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ λειτουργούν μεθοδικά, προκειμένου να «δέσουν» με στοιχεία όσους εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα, πλέον όμως φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Ήδη από την ολοκλήρωση του πορίσματος των τεσσάρων πρώτων ονομάτων – συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, προέκυψε «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο, μαζί με τις προσαυξήσεις, ύψους 10 εκατ. ευρώ! Η φοροδιαφυγή αυτή φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στη λίστα υπάρχουν καταθέτες με πολλαπλάσια ποσά από τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάποιοι εκ των οποίων θα δυσκολευτούν πολύ για να τα δικαιολογήσουν…

Έβρος: Υπάρχουν και νοσταλγοί του χρυσού?



Έκοψαν 314 κλήσεις σε μια νύχτα

 
Συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησαν εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους τις νυχτερινές ώρες χθες (26 προς 27-7-2013), στο Κέντρο και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Οι έλεγχοι ήταν στοχευμένοι και αφορούσαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράνομη στάθμευση οχημάτων, πλησίον νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.
Βεβαιώθηκαν συνολικά (314) παραβάσεις και ειδικότερα (218) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, με αφαίρεση εξήντα πέντε (65) ζευγών πινακίδων κυκλοφορίας, εξήντα μία (61) παραβάσεις

Κόψτε κάτι ..!

Νέα επιστολή για Κόλα

ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝΕ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ». ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

Με συνεχή και εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη το κυνήγι των δραπετών των Τρικάλων συνεχίζεται εδώ και τέσσερις μήνες, κρατώντας το κοινό σε αγωνία, καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία μίας υπερπαραγωγής : « κινηματογραφική » απόδραση, « αδίστακτους » και « αιμοσταγείς » δολοφόνους, « σκληρούς και αποφασισμένους » μπάτσους, συμπλοκές, νεκρούς και ανθρωποκυνηγητό σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελλαδικής επικράτειας.

Η τέταρτη εξουσία είναι η πιο κομβική για τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς μεσολαβεί μεταξύ των άλλων εξουσιών και των υπηκόων και μας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά τους κανόνες του παιχνιδιού : το δημοκρατικό καθεστώς δε φείδεται χρόνου, κόπου και πόρων, όταν το δόγμα της ασφάλειας πρέπει να εμπεδωθεί.

Όλον αυτό τον καιρό οι αγχωμένοι δημοσιογράφοι από τους τόπους των επιχειρήσεων, τα ρεπορτάζ με την επιβλητική μουσική, οι συναισθηματικά φορτισμένοι χαρακτηρισμοί για τους δραπέτες, οι εικόνες πάνοπλων μπάτσων στοχεύουν σ΄ ένα πράγμα : τη δημιουργία ανατροπής στο συλλογικό υποσυνείδητο για τους κυνηγημένους δραπέτες και την αποδοχή της κρατικής παντοδυναμίας. Η μιντιακή κάλυψη των γεγονότων είναι το ίδιο χρήσιμη για την επιτυχή για το κράτος έκβαση των επιχειρήσεων, όσο και τα όπλα της αστυνομίας.

Ακόμη και εάν κάποιοι από τους δραπέτες που βιώνουν ακόμα στιγμές ελευθερίας, καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει νε μείνει η εντύπωση πως αυτό δεν οφείλεται στην αδυναμία του κράτους αλλά στο αόρατο δίκτυο υποστήριξης που έχουν, στη βοήθεια από τον UCK ή ενδεχομένως στις μεταφυσικές τους ικανότητες. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ.

Όσο και εάν ξενίζει απέναντι στα ευαίσθητα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά όσων εθελοτυφλούν, η θανατική ποινή στη δημοκρατία είναι κάτι πλήρως αποδεκτό, με μία βασική όμως διαφορά. Αποφασίζεται, διατάσσεται και επικυρώνεται όχι σε κάποιο δικαστήριο αλλά μέσα από τα δελτία ειδήσεων, αναμένοντας μόνο τον τρόπο και το χρόνο που θα καταστεί δυνατή η εκτέλεση της.

Το χαμόγελο που συνόδευε τις διθυραμβικές δηλώσεις του Δένδια για την παραπομπή των δραπετών στη δικαιοσύνη « αν αυτό καταστεί δυνατόν » καταδεικνύει με τον πιο απροσχημάτιστο τρόπο, τη λογική και την ηθική της εξουσίας. Μίας εξουσίας ξεφτιλισμένης που θεωρεί μεγάλη νίκη και ύψιστο κατόρθωμα, το ότι εκατοντάδες – ίσως και χιλιάδες – μπάτσοι με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων του στρατού και του λιμενικού, με χιλιάδες όπλα και τεχνικά μέσα στη διάθεση τους ( ελικόπτερα, σκυλιά, θερμικές κάμερες ) και εναλλασσόμενοι σε βάρδιες ( άρα ξεκούραστοι ) κατόρθωσαν - μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές – να στριμώξουν τέσσερις ανθρώπους.

Η απεριόριστη δίψα για την απόκτηση της ελευθερίας και η αποφασιστικότητα για τη διατήρησή της, είναι το μόνο κίνητρο που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να μην παραδοθεί, έχοντας εναντίον του έναν τέτοιο συσχετισμό δυνάμεων.

To show όμως δεν τελειώνει με την εκτέλεση των φυγάδων. Το κράτος πρέπει να εκδικηθεί για τον εξευτελισμό που υπέστη. Πρέπει αντίστοιχα να ακολουθήσει ο εξευτελισμός των απείθαρχων και ο παραδειγματισμός όσων εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν την κρατική παντοδυναμία.

Από την ομηρική εποχή και τη σύλληψη του νεκρού Έκτορα από τον Αχιλλέα ως τη σημερινή διαδικτυακή εποχή, η ταπείνωση του νεκρού αντιπάλου είναι χαρακτηριστικό της αλαζονείας της εξουσίας.

Οι φωτογραφίες του νεκρού Κόλα αποδεικνύουν πόσο αγνές ήταν οι εποχές της ληστοκρατίας που τα κομμένα κεφάλια από τους « ωραίους των όρεων » κρέμονταν προς παραδειγματισμό στην πλατεία κάποιου χωριού. Στη ψηφιακή εποχή το μήνυμα μεταφέρεται αυτούσιο σε πρώτο χρόνο σε όποιο σημείο του κόσμου και να είμαστε μέσω της οθόνης και – το σημαντικότερο – απαλλαγμένο από το αίμα και τη δυσοσμία που συνοδεύουν την άμεση επαφή με το νεκρό σώμα. Η αρένα είναι πλέον ψηφιακή και τους κατεβασμένους αντίχειρες αντικαθιστούν τα αντίστοιχα εικονίδια στα σχόλια του κοινού. Καθαρές δουλειές!

Με το θάνατο του Μάριαν Κόλα το δικαστικό – αστυνομικό – σωφρονιστικό σύστημα αισθάνθηκε ότι αποκαθιστά τη χαμένη του τιμή. Αυτός είχε στοχοποιηθεί από την αρχή ως ο « εγκέφαλος », ο « αρχηγός » της ομάδας, ο πιο « αδίστακτος » και « αιμοδιψής ».

Εμείς τον Κόλα δεν τον γνωρίσαμε προσωπικά, όπως και κανέναν από τους δραπέτες. Σκοπός μας δεν είναι φτιάξουμε αγιογραφίες ή να ηρωοποιήσουμε κάποιους. Φυσικά ούτε να γράψουμε επικήδειους, αλλά με αφορμή αυτά τα γεγονότα να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασης από το καθεστώς, τόσο επικοινωνιακά όσο και αστυνομικά – στρατιωτικά. Άλλωστε και οι πληροφορίες που έχουμε και εμείς από καθεστωτικά μέσα έχουν αντληθεί, διαφέρει όμως η ερμηνεία μας ως προς τα γεγονότα.

Η Ε.Λ.Α.Σ. είχε κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Κόλα από την απόδραση του από το Α.Τ. Θήβας και περισσότερους μετά την επιχείρηση στον Βύρωνα τον Φλεβάρη του 2010, όπου συνελήφθη ο Κόλα και ο Μπέμα. Τότε από πολλαπλά αστυνομικά πυρά, δηλαδή πυρά με φονική πρόθεση είχε σκοτωθεί ο Νικολά Τόντι, χωρίς φυσικά ο μπάτσος που τον σκότωσε να διωχθεί, κερδίζοντας μάλιστα, τον χαρακτηρισμό « αδίστακτος ». Την προηγούμενη ημέρα στο Μαρούσι, ο Κόλα και ένας ακόμη σύντροφος του, αφόπλισαν πλήρωμα περιπολικού και διέφυγαν.

Το ίδιο επιχείρησαν να πράξουν και στο Δίστομο και κατά τα φαινόμενα, το σκηνικό θα ολοκληρωνόταν αναίμακτα, εάν δεν εμφανιζόταν το δεύτερο αστυνομικό όχημα. Τόσο το περιστατικό στο Μαρούσι όσο και στο Δίστομο, δείχνουν αν μη τι άλλο ανθρώπους ψύχραιμους και κάθε άλλο παρά αιμοδιψείς. Ο καθένας καταλαβαίνει πώς πιο επικίνδυνο είναι να επιχειρήσεις να αφοπλίσεις έναν ένοπλο από το να τον σκοτώσεις.

Άρα λοιπόν ο κοινός νους μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι χαρακτηρισμοί των δημοσιογράφων για τους δραπέτες μόνο στο παιχνίδι των εντυπώσεων ανταποκρίνονται και όχι στην πραγματικότητα.

Φυσικά οι δραπέτες είναι οπλισμένοι και φυσικά θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να διαφύγουν εάν στριμωχτούν, όπως το έκαναν τόσες φορές σε μπλόκα και καταδιώξεις. Άλλο όμως, να πυροβολείς ένοπλους για να εξασφαλίσεις την ελευθερία σου και άλλο να εκτελείς « αδίστακτα » γενικώς και αορίστως. Γιατί άλλο που συνηγορεί με τα παραπάνω είναι ότι οι δραπέτες δεν πυροβόλησαν κάποιο πολίτη παρ΄ ότι πολλές φορές συναντήθηκαν με κάποιον.

Η τρέχουσα ηθική διατάζει την υποταγή στις εντολές της αστυνομίας. Η εξεγερμένη ηθική προτάσσει την ελευθερία, γελώντας ειρωνικά στις αστυνομικές εντολές.

‘Εχοντας αυτό κατά νου οι μπάτσοι, δε διστάζουν να επιχειρήσουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ( Βύρωνας ) ή σε εθνική οδό ( Ίσθμια ), αποδεχόμενοι την πιθανότητα τραυματισμών ή θανάτων τυχαία διερχόμενων ανθρώπων όπως του Ν. Τόντι και της Κ. Ζώγαλη.

Σαν αναρχικοί δεν αποδεχόμαστε τις έννοιες του συμψηφισμού θυμάτων ή των παράπλευρων απωλειών, αυτά είναι χαρακτηριστικά της εξουσιαστικής λογικής της περιφρόνησης για τη ζωή. Μετά τις συλλήψεις στον Βύρωνα ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Χρυσοχοΐδης το είχε θέσει τόσο ωμά, επιβεβαιώνοντας μας : « μπορεί να σκοτώθηκε ένας πολίτης, αλλά συνελήφθησαν δύο επικίνδυνοι κακοποιοί ».

Τα ΜΜΕ και μεγάλο μέρος της « κοινής » γνώμης χρεώνουν τους θανάτους των δύο ανθρώπων σε Βύρωνα και Ίσθμια στους δραπέτες, με το σκεπτικό ότι αυτοί αντέδρασαν, όταν κλήθηκαν από την αστυνομία να παραδοθούν. Αυτή η αντίληψη παραβλέπει πως η προάσπιση της ελευθερίας για κάποιους ανθρώπους είναι αδιαπραγμάτευτη. Παρ΄όλα αυτά, δε θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε πώς η ειδοποιός διαφορά στα δύο περιστατικά, είναι πως ο Τόντι εκτελέστηκε καθώς οι μπάτσοι τον μπέρδεψαν με αυτόν που ήθελαν να συλλάβουν ενώ, ο θάνατος της Ζώγαλη ήταν ατύχημα.

Τελικά θα συμφωνήσουμε με την μιντιακή άποψη : οι δραπέτες είναι – ή ήταν – αδίστακτοι. Δεν είχαν κανέναν δισταγμό να υπερασπιστούν την τόσο δύσκολα κερδισμένη ελευθερία τους. Όπως έγραψε για τον Κόλα και ο συγκρατούμενος του Μαρούσκο, που τον γνώριζε προσωπικά : « Ο Μάριο Κόλα ήταν ένας από τους κρατούμενους – ή ομήρους – του κράτους που νόμιζες ότι κατηγορείται για δίπλωμα, ήσυχος και κύριος, η συμπεριφορά του απέναντι στους κρατούμενους ήταν γεμάτη σεβασμό, είχε όμως μία « αδυναμία », όπως όλοι όσοι έχουν βρεθεί στα τσιμεντένια δόντια του κράτους, ήθελε πάση φύση την ελευθερία του. Θα ρίσκαρε και τη ζωή του αργότερα, όχι όμως και τη ζωή των άλλων.
**
Η στρατιωτικοποίηση του καθεστώτος επελαύνει με ταχείς ρυθμούς. Όλο και πιο συχνά επιλέγονται στρατιωτικού τύπου λύσεις για διάφορα ζητήματα που εκ των πραγμάτων ή εν δυνάμει, διαταράσσουν την εύθραυστη κοινωνική ισορροπία.
Το τελευταίο εξάμηνο η Ε.Κ.Α.Μ. έχει αναλάβει το σπάσιμο της απεργίας των εργαζομένων του μετρό, την έφοδο σε κατειλημμένους αναρχικούς χώρους, τη σύλληψη ανθρώπων στις Σκουριές, την έρευνα και τον ξυλοδαρμό κρατουμένων σε φυλακές.
Η ίδια βαριά οπλισμένη και ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα χρησιμοποιήθηκε για τόσο ανόμοιες αποστολές που στις περισσότερες δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα μίας ένοπλης συμπλοκής. Ο μόνος λόγος χρήσης της, ήταν η εσωτερίκευση του φόβου και της κρατικής κατασταλτικής δύναμης.
Οι επιχειρήσεις εναντίον των δραπετών ήταν μία πολύ καλή αφορμή για την εφαρμογή στην πράξη του δόγματος της διακλαδικότητας των ειδικών επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο, υπάρχει συντονισμός και δράση ειδικών δυνάμεων από διάφορα σώματα σε ευρεία χρονική και γεωγραφική έκταση. Αστυνομία, στρατός, λιμενικό καθοδηγούνται από κοινό διοικητικό κέντρο και επιχειρούν από κοινού.
Αυτό δε σημαίνει πως η αστυνομία δεν επαρκεί για τις επιχειρήσεις. Θα ήταν αστείο να θεωρήσουμε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που οι ομάδες των άλλων σωμάτων είναι εξαιρετικά ολιγάριθμες και οι δύο μέχρι στιγμής ενέδρες έγιναν από αστυνομικές ομάδες. Απλά το περιστατικό είναι η αφορμή για να αναπτυχθεί το σύγχρονο δόγμα πυγμής της δημοκρατίας. Το πώς βασικές έννοιες της αστικής δημοκρατίας αναπροσαρμόζονται με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές κοινωνικές συγκρούσεις.

Του 'ριξαν με σκάγια οι Χιώτες

Τόσο πολύ τους προκάλεσε το θύμα?
FOTOXIOS1

FOTOXIOS3
Παππούς και εγγονός επιτέθηκαν και πυροβόλησαν με καραμπίνα στο στήθος έναν 34χρονο στα Καρδάμυλα της Χίου έπειτα από διαμάχη για ένα iPad. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

26/7/13

Τραίνο-τρόμος



Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι της ΔΩΔΩΝΗ



Με κρατερίσκους

Τα Ντοκουμέντα

 
Συνελήφθη, σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, 24χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) πήλινος κρατερίσκος .
  • Ένας (1) πήλινος αμφοροειδής κρατερίσκος .
  • Ένα (1) πήλινο ποτήριο .
  • Τρείς (3) όμοιοι αρύβαλοι και
  • Ένα (1) πήλινο στόμιο λυχναριού.

... Εκστασιάζονταν με τους μπαλτάδες

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 30 γραμμάρια αμφεταμίνης, 80 περίπου ναρκωτικά δισκία, 9 μαχαίρια, 3 μπαλτάδες και το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ


 
Συνελήφθησαν χθες (25-07-2013) το απόγευμα στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 25 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών από τους συλληφθέντες διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους κατά τις οποίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές ουσίες, εργαλεία – υλικά για τη χρήση, ζύγιση και συσκευασία των ναρκωτικών, χρηματικό ποσό, καθώς και μαχαίρια – μπαλτάδες. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους (32,7) γραμμαρίων,
  • εβδομήντα οχτώ (78) ναρκωτικά δισκία «έκσταση», χωρίς λογότυπο,
  • έντεκα (11) αυτοσχέδια καλαμάκια,
  • τέσσερα (4) κουταλάκια με υπολείμματα αμφεταμίνης,
  • μία (1) αυτοσχέδια πίπα,
  • έντεκα (11) ξυραφάκια εντός μεταλλικής θήκης,
  • τρεις (3) τηλεκαρτές,
  • ένα (1) γυάλινο βάζο με υπολείμματα κάνναβης,
  • ένας (1) μικρός καθρέφτης με υπολείμματα αμφεταμίνης,
  • το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • εννιά (9) μαχαίρια και τρεις (3) «μπαλτάδες».

Tα θύματα των προαγωγών



Ήθελε και άσυλο το trafficking

Τα κατασχεμένα 


 
Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην μάχη κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων.
Μετά από πολύμηνες έρευνες, σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές και τη συνδρομή της EUROPOL και των Αμερικανικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε χθες 25 Ιουλίου 2013 ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην όποια συμμετείχαν πάνω από ογδόντα (80) Αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και στο εμπόριο ανθρώπων (trafficking), με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Συλλάβαμε συνολικά δεκαοχτώ (18) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) μέλη της οργάνωσης και δύο (2) για διάφορα αδικήματα. Δεκαεννέα (19) ακόμη άτομα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώσαμε είκοσι (20) θύματα εμπορίας ανθρώπων στη Χώρα μας, δεκατέσσερις (14) αλλοδαπές γυναίκες και έξι αλλοδαπούς άνδρες (6).
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών σε δώδεκα (12) οικίες και προσήχθησαν δεκάδες άτομα για να εξετασθούν.
Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως προσωρινό χώρο διαμονής των αλλοδαπών, συνελήφθησαν δύο (2) μέλη του κυκλώματος και βρέθηκαν οχτώ (8) γυναίκες θύματα, εμπορίας ανθρώπων.
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στενή συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές, μέσω του διαύλου της EUROPOL, κυρίως στο επίπεδο της πληροφοριακής κάλυψης και της ανταλλαγής στοιχείων, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αμερικανικών Αρχών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνική εγκληματική οργάνωση. Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν:
  • στην παράνομη διακίνηση υπηκόων Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα,
  • στο εμπόριο ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των διακινούμενων ατόμων,
  • στην πλαστογραφία διαβατηρίων και ταυτοτήτων των Ισπανικών Αρχών, με τη χρήση των οποίων διευκολύνονταν η παράνομη διακίνηση των ατόμων, και,
  • στη νομιμοποίηση των εσόδων της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Η οργάνωση είχε διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ διέθετε εσωτερική διάρθρωση και αποκεντρωμένη λειτουργία, υπό την μορφή τεσσάρων «τομέων-πυρήνων», οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ισπανία.
Τα μέλη του πρώτου πυρήνα είχαν σαν αποστολή να εντοπίζουν άτομα στη Δομινικανή Δημοκρατία με δεινή οικονομική κατάσταση και να τα πείθουν να μεταβούν στην Ισπανία, με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Για να δελεάσουν ακόμα περισσότερο τα υποψήφια θύματά τους, πρόβαλαν τον αληθοφανή ισχυρισμό ότι στην Ισπανία μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν εύκολα λόγω της κοινής γλώσσας.
Για την πραγματοποίηση του «ταξιδιού σωτηρίας» το οποίο τους υπόσχονταν, κάθε άτομο κατέβαλε το χρηματικό ποσό των πέντε έως έξι χιλιάδων (5.000 – 6.000) ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούσε προϊόν δανεισμού από συγγενείς και οικεία πρόσωπα, και στη συνέχεια μετέβαιναν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, αφού τα μέλη της οργάνωσης διεκπεραίωναν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για το ταξίδι.
Στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του δεύτερου πυρήνα, αποστερούσαν την ελευθερία κίνησης των θυμάτων τους με την αφαίρεση των διαβατηρίων τους, και αφού τα παραποιούσαν, ώστε να μην φαίνεται η σφραγίδα εισόδου στην Τουρκία, τα ταχυδρομούσαν στην Ελλάδα. Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματά σαράντα (40) έως και εκατό (100) ευρώ ημερησίως, για έξοδα διαμονής, και, σε περίπτωση αδυναμίας, τα εξανάγκαζαν, είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά την επικείμενη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.
Τα μέλη του τρίτου πυρήνα, παραλάμβαναν τα διακινούμενα άτομα στη Χώρα μας και τα μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου αφού τα εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι, προέβαιναν στη κατάρτιση ή τη νόθευση διαβατηρίων ή ταυτοτήτων Ισπανικών Αρχών. Απαιτούσαν μάλιστα ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κατέβαλλαν, είτε συγγενείς των διακινούμενων ατόμων από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με εμβάσματα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, είτε, εφόσον επρόκειτο για γυναίκες θύματα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε κρυφούς οίκους ανοχής, με πελάτες που οι ίδιοι έβρισκαν.
Στην περίπτωση που τα θύματα συλλαμβάνονταν από τις Αστυνομικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη Χώρα μας, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους υποδείκνυαν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.
Στη συνέχεια, και αφού είχαν πλέον εφοδιάσει τα θύματά τους με πλαστά Ισπανικά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα προωθούσαν αεροπορικώς στην Ισπανία, έχοντας όμως εκδώσει εισιτήρια με τελικό προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να παραπλανούν τις αρχές και τους ελέγχους στο αεροδρόμιο.
Για τη διαμονή στην Ελλάδα και τα εισιτήρια απαιτούσαν και πάλι υπέρογκα χρηματικά ποσά, και, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής, εξανάγκαζαν τα θύματά τους στην εκπόρνευση.
Στο τελικό προορισμό τους στην Ισπανία, τα θύματα, εξαναγκάζονταν από τα μέλη του τέταρτου πυρήνα, να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν η εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, παρακρατούσαν τα γνήσια διαβατήρια των θυμάτων που παραλάμβαναν ταχυδρομικά από την Τουρκία
Με τη μεθοδολογία αυτή εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση, έχει διακινήσει μέσω Τουρκίας, κυρίως στην Ισπανία, αλλά και την Ιταλία, εκατοντάδες άτομα.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο δραστηριοποίησης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της απέστελλαν τα παραποιημένα διαβατήρια των θυμάτων, είτε από τον Άγιο Δομίνικο σε συνεργάτες τους στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, κυρίως μέσω διαφόρων εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε απ’ ευθείας από τον Άγιο Δομίνικο στην Ελλάδα, μέσω Η.Π.Α.
Σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες Αρχές, διαπιστώθηκε ότι τα δέματα που αποστέλλονταν από τον Άγιο Δομίνικο στην Ελλάδα, διέρχονταν μέσω των Η.Π.Α, όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που περιέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτά κατάσχονται. Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) δέματα, τα όποια διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά είκοσι πέντε (25) πλαστά διαβατήρια, εννέα (9) πλαστές ταυτότητες, δυο (2) πλαστές VISA και τρεις (3) πλαστές άδειες οδήγησης, διαφόρων χωρών.
Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, συγκεκριμένα τα χρηματικά ποσά που τα μέλη της απαιτούσαν και εισέπρατταν ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά των διακινούμενων αλλοδαπών και την κατάρτιση πλαστών εγγράφων με τα οποία τους εφοδίαζαν, διακινούνταν μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα, μέσω πολυεθνικών εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων. Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι, άπο το 2011, διακινήθηκε το χρηματικό ποσό των 535.000 Ευρώ τουλάχιστον.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων σαράντα πέντε (1.245) ευρώ,
- εβδομήντα επτά (77) κινητά τηλέφωνα,
- είκοσι πέντε (25) κάρτες SIM ,
- έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- δύο (2) σκληροί δίσκοι,
- μία (1) φορητή μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων,
- δύο (2) φωτογραφικές μηχανές,
- έντεκα (11) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,
- είκοσι τρία (23) ταξιδιωτικά έγγραφα και δεκαεπτά (17) φωτογραφίες τρίτων προσώπων,
- πλήθος παραστατικών εταιρίας ταχυμεταφορών και των εταιριών ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων,
- αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης τρίτων προσώπων,
- πλήθος φωτοαντίγραφων ταυτοτήτων και υπεύθυνων δηλώσεων τρίτων προσώπων και
- πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Για γέλια: 5 γρ. κοκαΐνης τη Μύκονο

Και 51,5 γρ. χασίς

Εξαρθρώθηκε στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο νησί και συνελήφθησαν τα τρία μέλη του.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, ενός 25χρονου Ουκρανού και ενός 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, προμηθείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.
Συγκεκριμένα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 28χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 25χρονο Ουκρανό, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε μέσω του 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές σε ενδιαφερόμενους πελάτες.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν αρχικά οι δυο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν σε γειτονικά ξενοδοχεία στην περιοχή Ελιά Μυκόνου και βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ακόλουθα:
  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51,5 γραμμάριων
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα
Στη συνέχεια οργανώθηκε ελεγχόμενο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ του ενός αλλοδαπού και του ημεδαπού, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο με δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 5 γραμμαρίων και βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κουτί
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ

Έκαψε το εκκλησάκι στη λίμνη Καϊάφα

Από τον Νοέμβριο εως τον Μάρτιο είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Τρίπολης ο 32χρονος. Τελευταία τα 'χε βάλει με το Θεό και όπως είπε στους αστυνομικούς μεσ' στον παραλογισμό του, το εκκλησάκι είναι ιδιοκτησίας του πατέρα του
 
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η χθεσινή περίπτωση εμπρησμού και βανδαλισμού στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στις όχθες της λίμνης Καϊάφα.
Δράστης είναι ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη ενώ έκλεβε βενζίνη από ταχύπλοο.
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, η περίπτωση εμπρησμού και βανδαλισμού που είχε συμβεί στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στις όχθες της λίμνης Καϊάφα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων φθορών, κλοπής και εμπρησμού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων των αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανεύρεση του δράστη, εντοπίσθηκε ο 32χρονος από αστυνομικούς χθες (25-7-2013) το πρωί στις όχθες της λίμνης Καϊάφα, να αφαιρεί βενζίνη από ταχύπλοο Ναυτικού Ομίλου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης χθες (25-7-2013) τα ξημερώματα, έσπασε την πόρτα στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στη λίμνη Καϊάφα, προκάλεσε φθορές σε εικόνες και έβαλε φωτιά.

25/7/13

Ο ... χρυσός της κόκας

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



 
Η υπόθεση διερευνάται από τη Δίωξη Ναρκωτικών που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, σε συνεργασία με ομοειδείς Υπηρεσίες του εξωτερικού
Τις πρωινές ώρες χθες (24-07-2013), σε αποθήκες εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο, μετά από σχετική ενημέρωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κιβώτια με μπανάνες προέλευσης Κολομβίας, 238 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (265) κιλών περίπου.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συσκευασίες αυτές, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής. Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (250) κιλών περίπου Και στις δυο περιπτώσεις η ποσότητα ξεπερνά συνολικά τα πεντακόσια δέκα τρία (513) κιλά κοκαΐνης.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπλέον ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας Πορτογαλίας, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013. Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ρέντη Αττικής και Ρόδο.

Έφεραν "30"

Η κατασχεμένη κλούβα
 
Συνελήφθησαν χθες (24-7-2013) το απόγευμα, στο 2ο χλμ της Εγνατίας Οδού Κήπων - Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49 και 48 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.
Συγκεκριμένα, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος, με συνοδηγό τον 48χρονο, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, στο 2ο χλμ της Εγνατίας Οδού Κήπων - Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες, προωθούσαν στην ενδοχώρα, τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο φύλακας-άγγελος του Στουρνάρα

O (φύλακας) άγγελος του Στουρνάρα
Έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο στη Βουλή κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο λόγος για την επικοινωνιολόγο Δήμητρα Ψαχούλια, στενή συνεργάτιδα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι εμφανίσεις της οποίας τις τελευταίες “καυτές” ημέρες συζητήθηκαν περισσότερο και από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.
Τα βλέμματα των ανδρών βουλευτών κατά το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δεν στρέφονταν μόνο στο βήμα, όπου μιλούσε κάποιος συνάδελφός τους, αλλά και στα υπουργικά έδρανα, όπου καθόταν η κυρία Ψαχούλια, με την ιδιότητα της συνεργάτιδος του κ.Στουρνάρα. Η όμορφη επικοινωνιολόγος, που είναι υπεύθυνη για το διαδίκτυο, τις ποσοτικές αναλύσεις και τις δημοσκοπήσεις, ήταν συνεχώς δίπλα στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Το μπλε ηλεκτρίκ φόρεμά της “ηλέκτρισε” τους βουλευτές, ενώ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που στήθηκαν.
6
Λίγες ημέρες μετά ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η Δήμητρα Ψαχούλια κάθισε με τους δημοσιογράφους και επέβλεπε τη συνέντευξη. Ίσως και να ήταν ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να κάνει τον στριφνό Σόιμπλε να χαμογελάσει.
Η Δήμητρα Ψαχούλια είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στις 13/2/2013 διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του κ. Στουρνάρα σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου.
7
Πάντως ο κ.Στουρνάρας φαίνεται ότι εκτιμά τις ικανότητες των γυναικών και προτιμά να συνεργάζεται μαζί τους από ότι με άνδρες, αφού στο υπουργείο

Αλβανός με χρυσό ..

Η Ασφάλεια Άρτας συνέλαβε Αλβανό στην Κατσικά Ιωαννίνων με κλεμμένα χρυσαφικά και πλάκες χρυσού.
 

Ομαδικές συλλήψεις για σωματεμπορία και δουλεμπόριο


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της ΓΑΔΑ σε συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές και με τη συνδρομή της Europol και των αμερικανικών Αρχών, σε Αθήνα, Καβάλα, Βόλο, Κόρινθο και Κρήτη για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας μέσω Τουρκίας.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα.

"Προκήρυξη" ύμνος στον Κόλα



ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΩΝ ΣΠΦ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ
MIRUPAFSHIM*

 

Και τελικά πως κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής,  της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.

Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω… και αύριο πάλι από την αρχή… Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει…

Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν… Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.

Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.

Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.

Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.

Δάρθηκαν ...

 
Χθες (24-7-2013) και ώρα 21:15, στην Οδό Αράτου στην Πάτρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) δυο εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά πολιτικού κόμματος  δέχθηκε επίθεση από τριάντα περίπου άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες ενώ κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια αντικείμενα.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες του οχήματος οι οποίοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών και οι δυο εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.
Από τις αστυνομικές αρχές ενεργήθηκαν 25 προσαγωγές

Πούλησαν και τσαμπουκά οι μαϊμουδιάρηδες

Τα κατασχεμένα



 
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες  (24-07-2013), στο Κορδελιό, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 21 ετών, διότι, μεταξύ άλλων, ως υπεύθυνοι εμπορικού καταστήματος της περιοχής, κατείχαν, διακινούσαν και εμπορευόταν απομιμήσεις υποδημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών επώνυμων εταιρειών.
Σε βάρος των ανωτέρω , αλλά και τριών ακόμη ατόμων ηλικίας 57,41 και 43 ετών που ταυτοποιηθήκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της “Πλαστογραφίας”, παράβασης Νόμων “Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού”, “Περί Σημάτων”, “Διακεκριμένων περιπτώσεων Φθοράς”, “Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης”, “Αντίστασης”, “Στάσης” και “Διατάραξης Κοινής Ειρήνης”.
Ειδικότερα , πρωινές ώρες  (23-07-2013), εκπρόσωπος εταιρείας αθλητικών ειδών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, σε βάρος ιδιοκτητών – εκμεταλλευτών καταστήματος ένδυσης, που βρίσκεται στην περιοχή του Δενδροποτάμου, για κατοχή και πώληση απομιμητικών προιόντων. Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, μετέβησαν στο εν λόγω κατάστημα προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Αιφνιδιαστικά συγκεντρώθηκε ομάδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με χρήση σωματικής βίας και ρίψη αντικειμένων, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, να εμποδίσουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και την πρόκληση φθορών σε δύο Υπηρεσιακά οχήματα και στους υαλοπίνακες του καταστήματος. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για την αποκατάσταση της τάξης.
Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομιμητικά προιόντα επώνυμων εταιρειών και συγκεκριμένα:
  • 3.404 ζευγάρια αθλητικά υποδήματα και
  • 89 ηλεκτρονικές συσκευές
Πραγματοποιήθηκαν επίσης δεκαοκτώ (18) προσαγωγές ατόμων , σε βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και αποχώρησαν, πλην ενός που συνελήφθη για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

Ιδού η Ρόδος ...



Αρχηγέ, πριν πέντε ημέρες γράφαμε πως φεύγει με μετάθεση στην Κάλυμνο, ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου [φωτο]. Η λανθασμένη [εκτός ... απροόπτου] επιμονή σας θα συνεχιστεί και τώρα με τα 500 κιλά κοκαΐνης που αποκαλύφθηκαν σε φορτίο με μπανάνες? Εκτός αν τα θέλω των δικαστών υπερισχύουν, γιατί ο ίδιος Διοικητής πριν ένα χρόνο είχε δημόσια πει για περίεργα αποφυλακιστήρια

Η χασισοφυτεία του Κερκυραίου


Εκριζώθηκαν 134 δενδρύλλια ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 25 δενδρύλλια αποξηραμένα και μισό κιλό κάνναβης σε συσκευασίες


 
Εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας  φυτεία κάνναβης στην Κέρκυρα, αποτελούμενη από 159 δενδρύλλια ύψους τριών μέτρων περίπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς 45χρονος για την καλλιέργεια της φυτείας καθώς και για την κατοχή και άλλων ποσοτήτων κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τον 45χρονο στον προαύλιο χώρο της οικίας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει και καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 134 δενδρύλλια ύψους τριών μέτρων περίπου.
Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του και σε κοντινό αποθηκευτικό χώρο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 25 ακόμη δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρισκόταν σε διαδικασία αποξήρανσης
  • 4 συσκευασίες με 510 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 4 συσκευασίες με 4.690 σπόρους κάνναβης
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά

Eδώ οι καλές μπανάνες ...

 
Με 500 κιλά κοκαΐνης
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για σοβαρή υπόθεση εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, μέσα σε φορτίο με οπωροκηπευτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.
Μέχρι τώρα  έχουν βρεθεί περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, ενώ γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι παραλήπτες στην Ελλάδα και πιθανόν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ξεκίνησε  όταν έμπορος στη Ρόδο, βρήκε μέσα σε φορτίο με μπανάνες, που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική, περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος ο έμπορος ειδοποίησε την Αστυνομία, που αμέσως τέθηκε σε συναγερμό.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έκαναν έρευνα στην Αθήνα,
στις αποθήκες της εταιρείας, που εισήγαγε τις μπανάνες, και μέσα σε παλέτες βρέθηκαν άλλα περίπου 240 κιλά κοκαΐνης. Επιπλέον, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από την παρτίδα με τις μπανάνες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Επίσης, εξετάζονται στελέχη και υπάλληλοι της εισαγωγικής εταιρείας, που όμως δηλώνουν άγνοια και δεν αποδεικνύεται έως τώρα αν έχουν σχέση με την κοκαΐνη.
Από την έρευνα προκύπτει ότι η παράνομη ουσία
φορτώθηκε στην Κολομβία μέσα στα κοντέινερ με τις μπανάνες. Το φορτίο εκτελωνίστηκε στην Ιταλία και ακολούθως μεταφορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα με προορισμό την Ελλάδα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να προορίζονταν για την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα,

24/7/13

Όχι αίμα του Κούπα


Δεν βρέθηκαν ίχνη αίματος στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, ούτε σε ρούχα ούτε στο πάτωμα, ένδειξη πως ο Κούπα μάλλον δεν τραυματίστηκε από τα πυρά της ΕΚΑΜ.




 

Στο Ζάλογγο Κόλα και Κούπα

 


Στο Άνω Ζάλογγο των Ιωαννίνων βρέθηκε το 1ο κρησφύγετο του διαβόητου κακοποιού Κόλα καθώς και του συνεργού του Ιλίρ Κούπα, σε σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ζει μόνιμα στην Αθήνα. Από τα ευρύματα  όπως το φαγητό που βρέθηκαν οι αστυνομικοί έβγαλαν το συμπέρασμα πως αυτή ήταν η τελευταία τους κρυψώνα πριν πέσει στην θανατηφόρα ενέδρα της ΕΚΑΜ ο Κόλα στη Βροσίνα. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν αποτυπώματα και των δυο που ταυτοποιήθηκαν από την δακτυλοσκοπική εξέταση. Οι δραπέτες είχαν αφήσει τα ίχνη τους κυρίως στο ψυγείο και τα μαγειρικά σκεύη. Όμως αποτυπώματα του Ιλίρ Κούπα εντοπίστηκαν και σε σπίτι στο Πολύδροσο [Βλαχώρι] Θεσπρωτίας που είναι το τελευταίο χωριό στα σύνορα με τα Γιάννενα. Επομένως οι διώκτες του έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο ασύλληπτος Κούπα μετά την συμπλοκή με την ΕΚΑΜ  και το θάνατο του Κόλα, επέστρεψε και βρήκε προσωρινά καταφύγιο στο Βλαχώρι Θεσπρωτίας.

Ο Λευκαδίτης που νοίκιαζε δωμάτια ήταν χασισοκαλλιεργητής

Κατασχέθηκαν 19 δενδρύλλια και μικροποσότητα κάνναβης
 
 
 
Συνελήφθη   στην Λευκάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 38χρονος  για παράνομη καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
O 38χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια ελέγχου και διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος ιδιοκτησίας του [ενοικιαζόμενα δωμάτια], 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 70 εκατοστά μέχρι ενός μέτρου περίπου.
Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αποξηραμένα δενδρύλλια ύψους 10 εκατοστών, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τους έπιασαν και τους "5"


Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας
Από την δράση τους είχαν συνολικά αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -18.000- ευρώ
Εξαρθρώθηκε, υστέρα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά τρεις (3) ληστείες και δύο (2) κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (22-7-2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 24, 28, 29 και 30 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης των Νομοθεσιών για τα Όπλα και τους Αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και σε διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και οι οποίες βρίσκονταν σε ερημικές περιοχές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας, τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
  • Την 1-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  • Την 8-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  • Την 21-7-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στα Κουτρουμπαίικα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα.
  • Την 1-6-2013 το βράδυ, στην Ερμιόνη Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή.
  • Την 3-6-2013 το βράδυ, στη Θερμησία Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή.

Ο φτωχοτραγουδιστής με τις σαμπάνιες

Και τους καλούς φύλακες ... 

Θυμήθηκε τα νιάτα του

κ



Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που χθες βρέθηκε στα Γιάννενα με τον υπουργό [φωτο] είναι απόφοιτος της ενδόξου Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.





 

ΗΧΩ FM άκουγε ο Κόλα?

Εδώ Γιάννενα 102,7 ...

Πονηρός ο Αλβανός αφού πληροφορίες αναφέρουν πως οι δείκτες από  το τρανζιστοράκι ήταν κολλημένοι στους 102,7.  Κάτι

... Μεσίτρια 1 εκατ. €


Η απατεώνισσα που καταζητείται πούλησε ξένο οικόπεδο στη Γλυφάδα για 900.000 €

Χασισόδεντρα στο Νησί

Πήραν τη σκυτάλη από το Λιμενικό
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Σπύρος Μαρτίνης
Πάνω από 100 χασισόδεντρα εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών Κέρκυρας στη θέση Νησί, έχει συλληφθεί 45χρονος καλλιεργητής.

Η Ακτοφυλακή έπιασε παρασκευαστή ...

Στους Αργυράδες Κέρκυρας
 


 
Εντοπίστηκαν  από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας  σε οικία 37χρονου στην περιοχή «Αγίου Γεωργίου» Αργυράδων Κέρκυρας, δενδρύλλια κάνναβης.
Συγκεκριμένα,  στελέχη ΛΣ. – ΕΛ.ΑΚΤ. συνέλαβαν τον 37χρονο μετά την έξοδό του από την οικία του ο οποίος και αποδέχτηκε ότι κατείχε δενδρύλλια κάνναβης.
Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα όπου εντοπίστηκαν: 
Μπροστά στην αυλή και πίσω στον κήπο της οικίας του, συνολικά σαράντα δύο (42) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης και εννέα (09) δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα στο χώμα.
Πίσω από την οικία της μητέρας του ανωτέρω η οποία βρίσκεται στον  ίδιο περίφρακτο χώρο, τέσσερις (04) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης καθώς και οκτώ (08) δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα στο χώμα.
Το ύψος των ανωτέρω δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν κυμαίνεται από 40 εκατοστά έως 193 εκατοστά.
Στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα όπου βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν:
Α) ένα (01) μεταλλικό κουτί το οποίο περιείχε αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 51,10 γραμμαρίων,
Β) μία συσκευή (BONG) καπνίσματος κάνναβης,
Γ) ογδόντα (80) κενές πλαστικές συσκευασίες καπνού,
Δ) ένα (01) σακουλάκι το οποίο περιείχε πιθανόν λίπασμα πράσινου χρώματος ,
Ε) τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν σπόρους κάνναβης,
Στ) δεκαεπτά (17) τεμάχια πετροβάμβακα που χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια κάνναβης,
Ζ) τρία (03) τεμάχια τύπου πετροβάμβακα  φυτικής σύνθεσης για καλλιέργεια κάνναβης,
Η) ένα (01) θερμόμετρο δωματίου,
Θ) μια λυχνία μεγάλου μεγέθους,
Ι) ένας (01) πλαστικός κουβάς ο οποίος περιείχε αποξηραμένα φύλλα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 407 γραμμαρίων και
ΙΑ) ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, έγινε έρευνα σε αποθήκη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε δύο (02) μη σφραγισμένα χαρτοκιβώτια :
Α) πέντε (05) λαμπτήρες φθορίου
Β) τέσσερα (04) αυτοσχέδια φωτιστικά για χρήση καλλιέργειας κάνναβης και
Γ) μια (01) συσκευή φωτιστικών για χρήση καλλιέργειας κάνναβης.