20/7/13

... Πειρατές στην Κόρινθο


 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, στην Κόρινθο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν προχθές (18-07-2013) το πρωί στην Κόρινθο και στο Λουτράκι Κορινθίας, αντίστοιχα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ επάγγελμα και της νομοθεσίας για την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απείθειας.
Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών, που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων και διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζε παράνομα σε άγνωστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης. Με τον τρόπο αυτό, παρείχαν στους χρήστες τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών, χωρίς καταβολή συνδρομής στην πάροχο εταιρεία.
Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα που διατηρεί ο 42χρονος στη Κόρινθο, βρέθηκε συνδεδεμένος δορυφορικός δέκτης, με τον οποίο πραγματοποιούνταν η θέαση και ο διαμοιρασμός των συνδρομητικών καναλιών της καταγγέλλουσας εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
  • πενήντα τρεις (53) κάρτες αποκωδικοποίησης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος,
  • είκοσι (20) δικτυακοί ψηφιακοί δέκτες,
  • μία (1) μονάδα εξωτερικής αποθήκευσης ( USB stick ),
  • δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι
Στη δεύτερη περίπτωση, από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή ( server ), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζε παράνομα, σε άγνωστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης των συνδρομητικών υπηρεσιών της καταγγέλλουσας εταιρείας.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 57χρονου στο Λουτράκι Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένας δορυφορικός δέκτης, που χρησιμοποιούνταν για τη θέαση και τον διαμοιρασμό των «κλειδιών» αποκωδικοποίησης.
Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα στην οικία του 57χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

"Έδειξε" Βλαστό για τις πρωϊνές βόμβες στη Λάρισα

Ο Παν. Βλαστός τραυματίας κατά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων
 
Το ερώτημα φυσικά είναι το κίνητρο!  Ο 39χρονος που συνελήφθη λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.
Ο 39χρονος είπε ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση του γνωστού κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού και μένει στην πολυκατοικία. Υποστήριξε ότι μαζί με τον συνεργό του, που για την ώρα διαφεύγει, ήθελαν να την τρομοκρατήσουν. Οι αρχές εντόπισαν και το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στην περιοχή.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 39χρονος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα για αντίσταση κατά της αρχής. Λίγο πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας, είχε προλάβει να καταστρέψει το κινητό του τηλέφωνο.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στην πολυκατοικία, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και της έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

ΦΩΤΟ από larissanet.gr

ΦΩΤΟ από larissanet.gr

ΦΩΤΟ από larissanet.gr
 

Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
 
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
 
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ουσιαστικά για δύο πολυκατοικίες με κοινή είσοδο και πάρκινγκ που κρίθηκαν ακατάλληλες. Οι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο τον εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας και τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου. ''Είναι θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα'' έλεγαν αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο.

ΦΩΤΟ από larissanet.gr
 
ΦΩΤΟ από larissanet.gr

ΦΩΤΟ από larissanet.gr

Το χρονικό της σύλληψης του δράστη

Ο 39χρονος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη. Ο άνδρας αυτός σύμφωνα με την αστυνομία δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε “δεν θυμάμαι".

Τους έβγαζε το λάδι ...

 
Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς
Συνελήφθη   στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 39 ετών, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί του.
Ειδικότερα κατά το τελευταίο τρίμηνο, στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου, παρατηρήθηκε έξαρση περιπτώσεων απάτης σε βάρος κυρίως επιχειρηματιών – ελαιοπαραγωγών.
Συγκεκριμένα άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, τα οποία προσέγγιζε μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και προέβαινε σε προφορική συμφωνία για αγορά ελαιολάδου. Ακολούθως καθόριζαν σημείο συνάντησης με τα υποψήφια θύματα στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου ή Ζεφυρίου, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι συστήνονταν ως συγγενικά πρόσωπα του υποτιθέμενου αγοραστή. Στη συνέχεια οδηγούσαν τα θύματα σε αποθήκες, προκειμένου να εναποθέσουν το εμπόρευμα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα αφαιρούσαν το εμπόρευμα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.
Σε τρείς περιπτώσεις που οι παθόντες αντιλήφθηκαν την σε βάρος τους απάτη και προσπάθησαν να αντιδράσουν, οι δράστες χρησιμοποίησαν σωματική βία.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν:
  • οκτώ (8) υποθέσεις απάτης αγοράς ελαιολάδου,
  • δύο (2) υποθέσεις απάτης αγοράς επίπλων,
  • δύο (2) ληστείες με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου και
  • μία (1) ληστεία από την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, από παθόντα στον οποίο θα πουλούσαν ξαπλώστρες.

Με τη ... Βούλα καταζητούμενος

Ο Αλβανός

 
Συνελήφθη χθες (19-7-2013) το μεσημέρι στη Βούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βούλας, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας διωκόμενος με τρία (3) εντάλματα σύλληψης. Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές.
Συγκεκριμένα τα τρία (3) εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από Ανακριτικά Τμήματα του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πράξεις που διέπραξε στην Αθήνα τα έτη 2006, 2008 και 2011 αντίστοιχα σε βάρος ομοεθνή του.

Είχε τα 809 χάπια του

 
Συνελήφθη χθες (19-07-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 36χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • οκτακόσια εννέα (809) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
  • πλήθος έγχρωμων φωτοαντιγράφων ιατρικών συνταγών.

Toν πέταξαν σε βόθρο


Στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκε στην Πάτρα ένας 23χρονος Αφγανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Άρτας, για ανθρωποκτονία.Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος μαζί με δύο Πακιστανούς συνεργούς του, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, στις 16 Ιουνίου είχαν χτυπήσει με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι έναν 21χρονο Πακιστανό, στη Βίγλα Άρτας. Στην συνέχεια, τον πέταξαν σε βόθρο βουστασίου, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

19/7/13

Πήγε να εξομολογηθεί ο Sakis!


.Ανταπόκριση Άγιο Ορος - Γιώργος Θεοχάρης

Στον Άθωνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο μεγαλοδικηγόρος, κ.Σάκης Κεχαγιόγλου, με αφορμή τον εορτασμό του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη στην Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας.

Ο κ. Κεχαγιόγλου προχθές το βράδυ παρακολούθησε την Ιερά Αγρυπνία στο καθολικό της Μονής Μεγίστης Λαύρας και στη συνέχεια την πανηγυρική θεία λειτουργία .

Ακολούθως επισκέφθηκε κελιά στην ευρύτερη περιοχή της Μέγιστης Λάυρας.


Να σημειώσουμε οτι ο κ. Κεχαγιόγλου, επισκέπτεται τακτικά Αγιο Ορος, τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια και διατηρεί στενή πνευματική σχέση με μοναχούς του Άθωνα.
 
alt

Ιρακινός σκότωσε Ιταλό στην Πάτρα

 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η ληστεία που είχε συμβεί την 07.04.2013 στην Πάτρα, σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Ιταλίας, ηλικίας 63 ετών. Οι δράστες τότε είχαν χτυπήσει σοβαρά τον 63χρονο παθόντα για να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα εξαιτίας των τραυμάτων του να διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά να καταλήξει.Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, αργά χθες (18.07.2013) το απόγευμα, στην πόλη της Πάτρας, ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.
Σε βάρος του, καθώς και της γυναίκας συνεργού του, η οποία αναζητείται, έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε ο θάνατος του παθόντα, της αντίστασης κατά αστυνομικών και της Νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς και τα όπλα.
Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της 7 Απριλίου 2013, στην πόλη της Πάτρας, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν στον 63χρονο Ιταλό, ενώ αυτός περπατούσε και χτυπώντας τον στο κεφάλι του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ατομικό του τσαντάκι.
Ο 63χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου του παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε διασωληνομένος, σε κωματώδη κατάσταση, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως την 11.07.2013 όπου και κατέληξε.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης αξιολόγησε και αξιοποίησε όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, και τελικά κατάφερε να ταυτοποιήσει την εμπλοκή του 29χρονου δράστη στη συγκεκριμένη ληστεία.
Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων που ακολούθησαν, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον 29χρονο, αργά χθες το απόγευμα στην Πάτρα, ενώ κατά τη διαδικασία της σύλληψής του αυτός τους επιτέθηκε χτυπώντας τους με κλωτσιές, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη  στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί.

Ο δολοφόνος με τη γούρνα


Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 70χρονου σε δασική περιοχή στην Πάρνηθα
Συνελήφθη ο 47χρονος ημεδαπός δράστης
Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, η ανθρωποκτονία 70χρονου  ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 17-7-2013 το βράδυ σε ποτίστρα (γούρνα) γεμάτη με τρεχούμενο νερό σε δασική περιοχή στην Πάρνηθα στη θέση «Μπαχούνια». Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προήλθε συνεπεία πνιγμού από το νερό και έφερε εκδορές στα πόδια και στα χέρια.
Δράστης είναι ένας 47χρονος  ο οποίος βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.
Όπως προέκυψε, ο 47χρονος και ο 70χρονος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και είχαν μεταβεί μαζί στο σημείο. Ο δράστης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έπνιξε τον 70χρονο μετά από παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μαζί του.

Ο θάνατος σε δόσεις ...

Kατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και (108) ναρκωτικά δισκία
 
Συνελήφθησαν χθες (18-07-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 28χρονη, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 29χρονου, όπου παρευρισκόταν και η 28χρονη.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους (2,2) γραμμαρίων,
  • εκατόν δύο (102) ναρκωτικά δισκία,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των (115) ευρώ.
Επιπλέον, στην κατοχή της 28χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη έξι (6) ναρκωτικά δισκία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Κινητοί δολοφόνοι οι Αλβανοί

Έριχναν στο ψαχνό και σε ασντυνομικούς Α.Δ  και ΔΙΑΣ
 
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κατάφερε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα να εξιχνιάσει μεγάλο αριθμό σοβαρών και ιδιαίτερα βίαιων αδικημάτων, που διαπράχθηκαν την τελευταία τετραετία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από εγκληματική οργάνωση την οποία είχαν συστήσει και συγκροτήσει κυρίως Αλβανοί υπήκοοι.
Στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται :
· μία ανθρωποκτονία ιδιώτη που έγινε τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή και ο σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του
  • δεκαεπτά (17) ένοπλες ληστείες σε οικίες
  • δεκαοχτώ (18) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
  • μία (1) ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
  • τρεις (3) ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
  • επτά (7) ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς
  • έξι (6) διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
  • δεκαεπτά (17) κλοπές αυτοκινήτων.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία είχε συσταθεί, από οχτώ τουλάχιστον μέλη, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, και κυρίως ένοπλων ληστειών σε οικίες, κοσμηματοπωλεία, σούπερ - μάρκετ, περίπτερα και λοιπά καταστήματα.
Στην εγκληματική οργάνωση είχαν ενταχθεί νεαρά άτομα Αλβανικής καταγωγής, τα οποία ξεκινώντας από την περιοχή του Ζωγράφου, επέκτειναν την δράση τους σε διάφορες περιοχές, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, όπως την Καισαριανή, το Παγκράτι, τον Βύρωνα, την Ν. Σμύρνη, τον Ν. Κόσμο, το Π. Φάληρο, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό.
Μέχρις στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πέντε (5) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μετά από συστηματικές έρευνες συνελήφθη  την 13.07.2013 στη Γλυφάδα και το Παγκράτι Αττικής δυο από τους εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα έναν 26χρονο και έναν 29χρονο.
Τον ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε άλλος 26χρονος Αλβανός, ο οποίος εξόπλιζε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, οργάνωνε τις επιχειρήσεις και είχε το γενικό πρόσταγμα σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών της οργάνωσης και αυτός που στρατολογούσε νέα πρόσωπα.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας (modus operandi) που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι ότι εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία και εμπορικά καταστήματα, κατά τις ώρες λειτουργίας τους και αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.
Σε άλλες περιπτώσεις, διέπρατταν ληστείες σε αρτοποιεία και περίπτερα τις βραδινές ώρες, όταν η κίνηση ήταν περιορισμένη, ώστε να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από μάρτυρες ή ακόμα και να συλληφθούν.
Στις περιπτώσεις εκείνες που επέλεγαν ως στόχους οικίες, εισέρχονταν σε αυτές, κυρίως από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ενοίκους, στη συνέχεια τους έδεναν και τους κάλυπταν τα πρόσωπα με σεντόνια, κουβέρτες ή πετσέτες, ώστε να μην μπορούν να τους αναγνωρίσουν.
Προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αλλά και τα χαρακτηριστικά «τατουάζ» που είχαν στα χέρια τους, φορούσαν σχεδόν πάντα μακρυμάνικες μπλούζες φούτερ με κουκούλες στο κεφάλι, κασκόλ ή «μπαλακλάβες» μοτοσικλετιστών, τις οποίες σήκωναν μέχρι τα μάτια τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν κουκούλες Full face, γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ.
Για την μετάβαση τους στα σημεία, αλλά και για την διαφυγή τους μετά τις ληστείες, χρησιμοποιούσαν πάντα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές.
Για την εγκληματική τους δραστηριότητα, είχαν προμηθευτεί με τον απαραίτητο οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.
Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Επιπλέον, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και εναντίον Αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν σε όσες περιπτώσεις μετά από ληστείες εντοπίσθηκαν και καταδιώχθηκαν.
Τα πιο σοβαρά από τα αδικήματα στα οποία ενέχεται η εγκληματική οργάνωση είναι τα ακόλουθα:
  • Το πρωί της 03-03-2010, στο Ελληνικό, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων ημεδαπό έξω από την οικία του, του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (7.000) €, επιταγές και άλλα έγγραφα, ενώ παράλληλα τον πυροβόλησαν μία φορά στην κοιλιά και στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.
  • Πρωινές ώρες της 05-02-2012, ένας τουλάχιστον από τους κατηγορούμενους, συνεπλάκη με άλλα άτομα, έξω από κατάστημα – μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, πυροβόλησε μία φορά με όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας από τους συμπλεκόμενους.
  • Το βράδυ της 11-05-2012, τέσσερις τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους, εισήλθαν σε πιτσαρία στου Ζωγράφου και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, με την απειλή όπλων και μαχαιριού, αφαίρεσαν από τα ταμεία του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (1.330) €, και από τον υπεύθυνο ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Κατά την διαφυγή τους, ο ένας από τους δράστες, χτύπησε με την λαβή του πιστολιού του στο κεφάλι υπάλληλο του καταστήματος, τραυματίζοντας τον, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ένας από τους δράστες, όταν έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κατεύθυνση προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
  • Τα ξημερώματα της 07-04-2011, δύο από τους κατηγορουμένους επιχείρησαν να ληστέψουν με την απειλή όπλου, υπάλληλο περιπτέρου στο Παλαιό Φάληρο. Όταν ο υπάλληλος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί αυτί και να διακομισθεί σε νοσοκομείο. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη συμβολή της Λ. Ηλιουπόλεως με την οδό Φιλολάου. Μετά από καταδίωξη, εισήλθαν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα και ένας από αυτούς απείλησε με πιστόλι τους αστυνομικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.
  • Τα ξημερώματα της 01-08-2011, τέσσερις από τους κατηγορούμενους, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, τον ιδιοκτήτη, του έβαλαν χειροπέδες, ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα. Έγιναν αντιληπτοί και, όταν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έφθασαν στο σημείο και τους κάλεσαν να παραδοθούν, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους και τράπηκαν σε φυγή.
  • Το πρωί της 22-12-2011, δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι έφεραν πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι, πυροβόλησαν την κλειδωμένη εξωτερική πόρτα κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου και αφού εισήλθαν, εξανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο. Ακολούθως, αφού τον πυροβόλησαν στα πόδια μία φορά, τραυματίζοντάς τον, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας εξήντα χιλιάδων 60.000 € και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.
  • Τα ξημερώματα της 31-05-2012, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε δύο από τους κατηγορουμένους, να κινούνται πεζή στο Παγκράτι, ενώ ο ένας είχε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια θήκη που έμοιαζε με θήκη κιθάρας. Όταν οι αστυνομικοί τους προσέγγισαν, ο ένας από τους δράστες αφού έβγαλε από το εσωτερικό της θήκης ένα πολεμικό όπλο KALASHNIKOV , το όπλισε και προσπάθησε να τους πυροβολήσει, χωρίς όμως να το καταφέρει, αφού το όπλο έπαθε εμπλοκή. Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφού εγκατέλειψαν στο σημείο την προαναφερόμενη θήκη.
  • Το βράδυ της 19-06-2012, δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Παγκρατίου, δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους τρείς φορές, χωρίς τραυματισμό. Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς τον Βύρωνα.
  • Τα ξημερώματα της 06-07-2012, Αστυνομικοί του Α. Τ. Νέου Κόσμου, στην συμβολή των οδών Φραντζή και Μανδροκλέους στο Ν. Κόσμο, εντόπισαν τρεις από τους κατηγορούμενους μα κινούνται πεζή, έχοντας στην κατοχή τους ένα ποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο πριν από πολυκατοικία στην ίδια περιοχή. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, οι δράστες αρχικά πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στη συνέχεια έριξαν προς το μέρος τους και μια χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές φθορές οχήματα και διαμερίσματα. Ακολούθως οι δράστες, με απειλή όπλου αφαίρεσαν αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και διέφυγαν.
  • Τα ξημερώματα της 03-02-2012, στο Παλαιό Φάληρο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δύο από τους κατηγορουμένους να κινούνται με κλεμμένο αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν και να τους ελέγξουν, οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές εναντίον τους και κατάφεραν να διαφύγουν.
  • Τα ξημερώματα της 02-06-2012, δύο από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο στην περιοχή της Καισαριανής, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ημεδαπό ιδιοκτήτη και τον αδελφό του, πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο πρώτος και σοβαρά ο δεύτερος.

Πονηρός ο Αλβανός σεσημασμένος

 
Συνελήφθη στην περιοχή της Αργυρούπολης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ο οποίος κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς επέδειξε πλαστό Διαβατήριο, πλαστό ειδικό δελτίο ομογενούς και πλαστή άδεια οδήγησης.
Κατά την προσαγωγή του στο Τ.Α. Ελληνικού, ο 30χρονος επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Αλβανικών Αρχών για ένοπλη ληστεία, για την οποία έχει καταδικασθεί από Δικαστήριο των Τιράνων σε ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών.

Χρήμα τα κλεφτρόνια ...

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από αρτοποιείο στην Καρδίτσα
Εξιχνιάσθηκε άλλη μία κλοπή από πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην πόλη, ενώ η λεία των κλοπών ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ
Συνελήφθησαν   χθες (18-07-2013) το πρωί στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 32 ετών για κλοπή από κατάστημα – αρτοποιείο της πόλης.
Ειδικότερα, οι δράστες χθες (17-07-2013) το απόγευμα εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε αρτοποιείο 31χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (2.585) ευρώ, μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο κατασχέθηκε κι αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση κλοπής από πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της (10-06-2013) ο 20χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ 43χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ.

Η βλακεία κοστίζει ...


Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τον 45χρονο το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ ως προκαταβολή, για την υποτιθέμενη πώληση αυτοκινήτου μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας
Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε, μέσω διαδικτύου, τον Αύγουστο του 2012, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, κατοίκου Καρύστου Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 45χρονος άνδρας και μία 33χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, ο 45χρονος παθών τον Αύγουστο του 2012 εντόπισε, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, αγγελία πώλησης αυτοκινήτου, στην οποία αναγραφόταν το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του ιδιοκτήτη του.
Στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και πείστηκε, προκειμένου για την πραγματοποίηση της αγοραπωλησίας, να καταθέσει την 14-08-2012 σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ως προκαταβολή, για την αγορά του αυτοκινήτου, χωρίς όμως αυτή τελικά να ολοκληρωθεί.
Ο 45χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου και μετά από διενέργεια συστηματικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι δράστης της σε βάρος του απάτης είναι ο 45χρονος ημεδαπός, με τον οποίο συνομίλησε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατέβαλε τα χρήματα, ανήκε στην 33χρονη δράστιδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος δράστης, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παθόντα και να τον πείσει να καταβάλει το χρηματικό ποσό, του συστήθηκε ψευδώς ως εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνομική Υπηρεσία του Νομού Μαγνησίας.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης περιπτώσεων εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες τα εξής :

Άνευ αδείας λειτπυργίας ...


Συνελήφθησαν, σε εννιά διαφορετικές περιπτώσεις, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων για ηχορύπανση και διάφορες υγειονομικές παραβάσεις
Συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων, σε εννιά διαφορετικές περιπτώσεις εννιά ημεδαποί (οκτώ άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 21 έως 55 ετών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αναλυτικότερα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν :
  • 29χρονη υπεύθυνος λειτουργίας σνακ-μπαρ για στέρηση αδείας λειτουργίας στον Λαγανά Ζακύνθου
  • 35χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας-μπαρ για ηχορύπανση στο Αργάσι Ζακύνθου
  • 53χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ξενοδοχειακού συγκροτήματος για στέρηση αδείας λειτουργίας και παραβίαση σφράγισης σε μπαρ στο Αργάσι Ζακύνθου
  • 37χρονος υπεύθυνος λειτουργίας κέντρου διασκέδασης για ηχορύπανση στον Λαγανά Ζακύνθου
  • 45χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας για στέρηση αδείας λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ στο Καλαμάκι Ζακύνθου
  • 38χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας-μπαρ για στέρηση αδείας λειτουργίας και ηχορύπανση στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Βούλγαροι με πλαστά

Τα 44 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (18-7-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21, 22 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι λίγες ώρες νωρίτερα, αρχικά επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε περίπτερο της πόλης, χρησιμοποιώντας πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησαν συναλλαγή σε καφετέρια, χρησιμοποιώντας πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, λαμβάνοντας ρέστα το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους τρεις δράστες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 44 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.
Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών .
Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ που έλαβαν οι δράστες από την παραπάνω συναλλαγή αποδόθηκε στον παθόντα.

Το Λιμενικό έβγαλε ... λαβράκι

 Συνελήφθη στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 54χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατόπιν ελέγχου βρέθηκε κρυμμένη εντός των αποσκευών του στο χώρο του πορτμπαγκάζ, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τα καθίσματα των συνεπιβατών, ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους είκοσι επτά κιλών και τετρακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (27.480), επιμελώς συσκευασμένη σε είκοσι πέντε (25) πακέτα.
Κατόπιν διενέργειας σωματικής έρευνας, βρέθηκε επίσης στην κατοχή του 54χρονου,  εντός νάιλον συσκευασίας σε μπουκάλι, ποσότητα ναρκωτική ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων.

18/7/13

Βουλευτής σε ανθελληνικές εκδηλώσεις


Βουλευτής συμμετέχει σε ανθελληνικές εκδηλώσεις!
Την ώρα που οι Έλληνες βουλευτές «πονοκεφάλιαζαν» και δέχονταν πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα, ένας συνάδελφός τους είχε άλλες έγνοιες. Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αδριανούπολη της Τουρκίας για να συμμετάσχει σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν τα κεντρικά του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν στο βήμα
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν στο βήμα
Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, ο κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν έδωσε το παρών στο Ιφτάρ και φωτογραφήθηκε στο πλάι του Τούρκου υπουργού υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, του υπουργού Μεταφορών κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ και του πρόξενου στην Κομοτηνή κ. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ. Για ακόμη μία φορά ακούστηκαν ανθελληνικές κορώνες, με τον Έλληνα βουλευτή να κλείνει τα αυτιά του σε αυτές.

Έκανε τζόκινγκ και του άρπαξαν την αλυσίδα

Από τον λαιμό
 
Συνελήφθησαν χθες (17-7-2013) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 23 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 31χρονος ομοεθνής των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα χθες το πρωί, στη παραλία Μαραθίας Ήλιδας, οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν σε 54χρονο ημεδαπό ο οποίος γυμναζόταν (τρέξιμο) με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα με το σταυρό.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο αλλοδαπών λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψη τους.

Έκλεψαν 156 μελισσοκυψέλες

 Η αξία  ξεπερνά τις -14.000- ευρώ
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συνεχιζόμενες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, έξι (6) περιπτώσεις κλοπής μελισσοκυψελών, οι οποίες είχαν γίνει από τις αρχές, έως και τα μέσα του τρέχοντος έτους, στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας, της Αργολίδας και της Αττικής.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 57 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και ενός 26χρονου, υπηκόου Ρουμανίας, για τη διάπραξη του αδικήματος της ζωοκλοπής κατά συρροή.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τα τέλη του Ιανουαρίου έως και τα μέσα Ιουνίου του 2013, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) περιπτώσεις ζωοκλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει συνολικά, εκατόν πενήντα έξι (156) μελισσοκυψέλες, από τις ευρύτερες περιοχές του Λεβιδίου Αρκαδίας, των Μυκηνών Αργολίδας και των Μελισσίων και Κινέττας Αττικής.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι τρεις αλλοδαποί, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, το οποίο ξεπερνά τις -14.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των μελισσοκυψελών.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Μαινάλου, ορισμένες από τις μελισσοκυψέλες που είχαν αφαιρέσει, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.

Σ' όλη την Καλαμάτα βρήκαν μόνο REPLICA

 
Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθη, σήμερα (17-7-2013) το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 68χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) πυροβόλα όπλα-πιστόλια ( REPLICA ).
  • Δύο (2) γεμιστήρες.
  • Οκτώ (8) φυσίγγια κρότου.
  • Πλήθος γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τα 'χε σε γλάστρες

Τα δενδρύλλια της αποθήκης
 
Συνελήφθη   από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 55 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στις Σέρρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 55χρονος και σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία συσκευασία που περιείχε (14,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
  • έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,60) έως (1,20) μέτρα που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες σε αποθήκη του.

Με ζάλη ο Αστυνόμος Βαρκάρης


Ο Αστυνόμος Αστέριος Βαρκάρης, διοικητής του Α.Τ Αρναίας Χαλκιδικής, υπέστη θλάση στον αυχένα και κάκωση στο γόνατο [βλέπε Σκουριές]. Ανέφερε ήπια ζάλη και απώλεια μνήμης των γεγονότων του τραυματισμού του.

Έβαλαν Πακιστανούς σε "Μπέμπα"

 


 
Συνελήφθησαν χθες (17-7-2013), το μεσημέρι και το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από ασ τυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται στην Εγνατία Οδό και επιχείρησαν να τα ελέγξουν, πραγματοποιώντας σήμα στάσης στους οδηγούς τους. Οι δύο οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας τους παραπάνω αστυνομικούς συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αξιωματούχοι του FRONTEX από την Αυστρία και αστυνομικός σκύλος.
Στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη, αρχικά, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο 21χρονος διακινητής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στην ενδοχώρα με το ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη συνέχεια, το ίδιο βράδυ, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν, ο 20χρονος διακινητής με τους άλλους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το δεύτερο όχημα, σε παρκινγκ της Εγνατίας Οδού και είχαν τραπεί πεζή σε φυγή, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, είχαν κλαπεί πριν από ένα μήνα περίπου, από περιοχές της Αττικής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Σήκωσε κύμα στον Πειραιά

Πολλά τα μποφόρ
 

Ισόβια στον ταμία των ΕΛΤΑ Λάρισας


Σε ισόβια καταδικάστηκε 38χρονος ταμίας των ΕΛΤΑ Λάρισας που υπεξάιρεσε 1,4 εκατ. € και κατέφυγε στη Λατινική Αμερική. Ο απατεώνας ... σήκωσε το χρηματοκιβώτιο ημέρα Παρασκευή αφού την Δευτέρα θα γινόταν οι πληρωμές των συντάξεων του ΟΓΑ. Τα ίχνη του καταχραστή εντοπίστηκαν

Χωρίς μοντάζ



Βίασαν 25χρονη στη Χίο

Συνελήφθησαν στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό μιας 25χρονης ομοεθνούς τους.
Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε η 25χρονη, την Κυριακή το βράδυ και ενώ βρισκόταν με τους δύο ομοεθνείς της μέσα στο αυτοκίνητό του 26χρονου,σε υπαίθριο χώρο στη Χίο, οι δύο τελευταίοι την εξανάγκασαν, με την απειλή βίας, σε συνουσία.

Καλλιεργούσε και κρεμμύδια

Εδώ Καρδίτσα
 

Καρπερός ο Καρδιτσιώτικος κήπος

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (33) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (120)
 
Συνελήφθη, χθες  το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, 44χρονος  για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 44χρονο να καλλιεργεί σε κήπο, πίσω από την οικία του, τριάντα τρία (33) δενδρύλλια κάνναβης και τον συνέλαβαν.

Έσκαγαν με αέριο τα ΑΤΜ οι Ρουμάνοι

Έδεσαν και 66χρονο 
 
Εξιχνιάσθηκαν από την συνεχιζόμενη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ακόμη μία περίπτωση «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανήματος Α.Τ.Μ. και μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Αττικής.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψαν, κατά περίπτωση, τα στοιχεία ταυτότητας των δύο υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 37 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, την 09-10-2012 στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και έχουν ήδη προφυλακισθεί στα καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού και Χαλκίδας, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, την 11-01-2011 τα ξημερώματα, τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εισήλθαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αθήνας και ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό, τον οποίο μετέφεραν σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου τον έδεσαν σε καρέκλα.
Στη συνέχεια δύο από τους δράστες διέρρηξαν με την χρήση οξυγονοκόλλησης και βαριοπούλας τις πόρτες ασφαλείας κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας και αφαίρεσαν κοσμήματα, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις (150.000) ευρώ.
Επιπλέον, εξιχνιάσθηκε η «παγίδευση – ανατίναξη» μηχανήματος Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Γλυφάδας Αττικής, που διαπράχθηκε από τον 37χρονο υπήκοο Ρουμανίας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, την 08-10-2012 τα ξημερώματα.
Η ανωτέρω «παγίδευση – ανατίναξη» έγινε ακριβώς μία ημέρα πριν την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Αυλίδα Εύβοιας (09-10-2012), όπου τα μέλη της είχαν μόλις καταφθάσει από την Αθήνα με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ. της περιοχής, πράξη η οποία ματαιώθηκε παρά τη θέληση τους και λόγω του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, μαζί με άλλους συνεργούς τους, «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανημάτων Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, προσέγγιζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες. Στη συνέχεια, προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα.

.. Οπλισμένος ο Λάκωνας

Τα Ντοκουμέντα
 
Εντοπίστηκε, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, οπλισμός, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος γιατί κατείχε παράνομα στην οικία του όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία ιδιοκτησίας του 45χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
  • Ένα (1) αυτόματο όπλο.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.
  • Ένα (1) στιλέτο, με μήκος λάμας (10) εκατοστών
  • Μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος.
  • Μία (1) βαλλίστρα, με πέντε (5) βέλη.

Επιτέλους: Και χασίς από το ΑΤ Κακαβιάς

Ιδού και η κρύπτη
 
Συνελήφθησαν στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ηλικίας 38 και 24 ετών, οι οποίοι εισήγαγαν στη χώρα μας ναρκωτικές ουσίες, μέσα σε κρύπτη που είχε διαμορφωθεί στο αυτοκίνητό τους με σκοπό την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος με συνοδηγό την 24χρονη, βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών (πορτ μπαγκάζ) του οχήματος, δέκα (10) δέματα που περιείχαν κάνναβη.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
  • κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 755 γραμμαρίων.
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
  • το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.